יש לי שאלה

NotForSale

New member
יש לי שאלה

יש לי שתי בנות, רתם בת שנתיים וחצי ונטע בת חצי שנה. רתם נגמלה מחיתוליה לפני כחודשיים וחצי, ופתאום היה חזרה לעשות בתחתונים. אנני יודע כיצד להתמודד, לכעוס, לעודד, להעניש, אני ממש מתוסכל הערות : זה לא קורה בגן אלא רק בבית, היא פשוט אומרת לי " אבא פיפי" ובאותו רגע עושה. מישהו כאן נתקל/ה בזה, אשמח לרעיונות.

לאה_מ

New member
אני חושבת שכדאי לברר עם הגננת מה

בדיוק קורה בגן - האם מזכירים להם ללכת לשרותים או שהיא הולכת מיזמתה. הבנתי שבגן אין פספוסים. נסה לברר האם זה קשור בצורה כלשהי להתנהלות של הגן. מאד יתכן, שזו תגובה של רתם להולדת נטע (או בעצם לכך שנטע גדלה ומתחילה לתפוס יותר "נפח" ויותר נוכחות בבית) - אולי זו הדרך שלה להשיג תשומת לב וטיפול אישי (אין ברירה, עכשיו צריך לשטוף אותה, להחליף בגדים וכו'). נסה להיות מאד ענייני בנושא הזה, ואפשר בהחלט לשאול אותה האם היא רוצה שתזכיר לה מדי פעם לגשת לשרותים.

NotForSale

New member
בגן אין בעיה כלל

לעיתים מזכירים לה ולעיתים היא מבקשת, אבל אצלם ממש אין פיספוסים. בבית אני מזכיר לה כל חצי שעה, אנחנו משתדלים לתת לה המון תשומת לב, משחקים איתה, מחבקים, ועדיין לא עוזר, האם להשאיר אותה עם הבגד הרטוב? אולי להחליף מהר תוך כדי הסברים?

לאה_מ

New member
למה להשאיר עם הבגד הרטוב?

הרי אתה לא רוצה להעניש אותה, נכון? לדעתי, להחליף לה בצורה עניינית וזריזה. לא להכביר מילים. "אני רואה שברח לך פיפי. בואי נחליף בגדים". ונסה לשאול אותה מה לדעתה יכול לעזור לה לא לפספס.

ועוד עצה טובה שקיבלתי פה בפורום

למעט בתזכורות יזומות. גם אני בתחילת הדרך הזכרתי לבן שלי בתדירות די גבוהה, וקיבלתי פה תגובה שפתחה בפני זוית ראיה אחרת - זה די מנדנד ומעצבן שכל רבע/חצי שעה מזכירים לך משימה כלשהי. אז נכון, המחיר הוא שלפעמים גם 'בורח' פיפי, ולפעמים זה גם קורה שתי דקות אחרי שהזכרת, אבל זה שלב וזה יעבור. ועוד עצה טובה שקיבלתי פה, שכאילו לא קשורה לגמילה, אבל כנראה משליכה בהתייחסות הכוללת - להעביר כמה שיותר אחריות ועצמאות לילדה. אם זה קשור לתחום של הגמילה (שתיקח לבד תחתונים להחלפה, שתזרוק בעצמה את המכנסיים הרטובים לסל הכביסה, שתביא סמרטוט לנגב), ואם לתחומים אחרים של ההתנהלות (להתלבש לבד, להכין אוכל לבד וכו'). ועוד משהו קטן - סביר מאד להניח שגם היא חשה לא הכי בנוח עם הפספוסים (במיוחד בגלל שאתה מתאר שבגן היא לא מפספסת). כשמחליפים לה, כדאי להתייחס בקצרה גם לעובדה שזה קורה וזה לא נורא.

למעלה