אגדות רוק אלו בדרכ זמרים שהשאירו חותם וסגנון שונה מהשאר והם כבר מתים (דהיינו אגדות) אז למה יש זמרים שעדיין חיים והם נקראים אגדות רוק? זו שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן...
מלא זמן לא הייתי פה אז דיי התגעגעתי (אתם יודעים אומנית-ציירת אז לא היה לי ככ הרבה זמן..) ויש לי חוויה מסעירה שעברה עליי לפני שבוע... הייתי באילת ונכנסתי לדיסק קלאב (חנות עם דיסקים זולים!!!) ופתאום נכנסתי לאקסטזה כזאת ומצאתי את עצמי עם איזה עשרה דיסקים ביד (הרגשתי כמו ילד קטן שנכנס לחנות ממתקים)- זה היה טירוף בכל אופן היה שם קיר שלם רק עם מוזיקה כמו שאנחנו אוהבים - לראות שם את דיויד בואי ליד דייר סטריט ולבחור בין השניים זה קצת קשה... בסוף יצאתי רק עם 3 דיסקים (2-הדלתות ו-1 גף' באקלי)- כי אמא שלמה (אני חזרתי למעגל המובטלים) זהו... (הודו לא מחכה לי...גם שם אהיה לבד..)
וגם האחיות פיק ואבריל לאבין הן אגדות רוק.. אגדות רוק זה דבר נורא סובייקטיבי..הרי לכל אחד יש את האגדות שלו..שהוא בוחר לעצמו ע"פ הטעם שלו... אבל זה לא אומר שהם יכנסו לפורום,הפורום מדבר על אושיות הרוק שפעלו בשנות השישים-שבעים עם חריגה קלה אפילו לשמונים..
בתקנון זה מוגדר הייטב. יצירת רוק בין 1960 ל- 1979. לכן, אין מקום ל Djam Karet שהחלו לפעול ב- 1984, Glass Hammer שהחלו לפעול ב- 1992 ו- Dream Theater שהחלו לפעול ב- 1988 (לפי AMG).
הם החלו ליצור רוק בשנות ה- 70. היצירות שלהם משלבות אלמנטים של ג'אז ומוסיקה קלאסית מודרנית ביחד עם רוק. היצירות הינן מורכבות, לפעמים הם מזכירים את זאפפה. כך שיש להן ניחוח אמריקאי. לא מדובר בדיינר מעובש ואפרורי, אלא באווירה שבין אולמות ג'אז פתוחים לחדרי לימוד מוסיקה בקולג'.
בסרט "כבלים" של איינשטיין, שיסל והחבר'ה... הם השתתפו באולימפיאדה במקצוע יריקה למרחק, היו שמה כמה אגדות רוק שעדיין לא נסה ליחתם עד היום, אשר המטירו לכל עבר והשקו כל פינה באצטדיון לרווחת הקהל המיובש