יש לי שאלה

יש לי שאלה

בפורום הנ"ל מרבים לדבר על הנשמה, מה היא בכלל? הרי כל דבר בגוף ניתן לתת הסבר ביולוגי, מה הרגע של חיבור השנמה עם הגוף? בעבר שמעתי ציטוט מפרופסור מפורסם שאמר: ניתחתי אלפי אנשים חיפשתי וחיפשתי ומעולם לא מצאתי את השנמה שכולם מדברים עליה. אז מה היא? עוד סיבה כדי שנוכל להאמין שאנחנו בני אלמוות?

מומי123

New member
במובן מסויים זה דומה

למחשב. חומרה=גוף תוכנה=נשמה, רוח, נפש וכו' טכנאי מחשבים מתמצא בחומרה, וגם מעט בתוכנה שמפעילה את החומרה. תוכנה לא רואים. רואים את הפעולות שלה. דיסקים המכילים תוכנות שונות, אינם שונים במראה זה מזה. חומר למחשבה.

Swicca

New member
ומאיפה באות הרגשות ?

... אה? ... יש את התופעות הכימיות שמתרחשות בגוף אבל רק כתופעת לוואי ולא הרגש עצמו ... למה אתה אוהב למשל תותים ולא אננס ??? ... כי הגוף שלך מתוכנת ככה מראש ... זה בגנים ?????? ... לא יודע מה איתך ... אבל לא כל דבר שאתה לא רואה אינו קיים ...

הנשמה

נשמה היא התמצית שלנו. לא רגשות לא מחשבות. משהו נקי מזה. מרגישים חיבור אליה בהנאות של טיול או מוזיקה או כמובן בחוויות רוחניות. הרגשת פעם התעלות? זאת הנשמה. כל דבר בגוף ניתן להסבר ביולוגי ומה שנשאר אחרי המוות הוא לא בחומר ביולוגי.

undi

New member
שאלה מעניינת....

ברגע שאתה שואל: מה היא? אתה בעצם מסכים שיש דבר כזה. אולי בכלל עדיף לשאול? יש נשמה נפרדת מהגוף? או שאין? תלוי את מי שואלים... רכב בחניה משול לגוף האם ברגע שהוא מונע , זה אומר שהפחת נשמה באפו?

טוב קראתי את החומר שמצוי באתר

והוא מאוד משכנע, אבל אין ספק שהוא בא ממקום מאוד משוחד והוא מאוד חד כיווני. זה עדיין לא ענה על עשירית מהשאלות שלי, והוא מעלה טענה מאוד חזקה: המדע באמת לא הוכיח דבר. זאת אומרת המדע המודרני קיים כבר יותר ממאתיים שנה והוא עוד לא מצא פיתרון לשום שאלה מהותית שסובבת את חיינו, חוץ מויכוחים הולכים ונשנים בין מדענים שונים אני לא יודע מה אני, מי אני, מה מטרת תכליתי על פני האדמה, למה המערכת האקלוגית או במילים אחרות האבלוציה היא כל כך מושלמת וכל כך מתוחכמת שאפילו גדול המדענים לא הצליח לפצח את סוד המוח האנושי, ועוד כהנה וכהנה שאלות למה עם הכל מכני אנחנו לא מתנהגים כמו המחשבים שאנו יצרנו? כמו כן הדת או סתם אמונה בכוח עליון לא הצליחה לענות על שאלותי משום שבאמת המדע המודרני מצליח פעם אחר פעם לשלול תיאוריות של אמונה, דת, ועל טבעי. יש באמת מישהו על פני האדמה שיש לו תשובה משכנעת לשאלה הפשוטה היש נשמה?

undi

New member
שאלה פשוטה?

היא לא פשוטה כלל וכלל. כמו שהבנת לבד: כל צד משוכנע בצידקתו ובטוח בעמדתו. שאלותיך מעסיקות את האנושות מאז ומתמיד והויכוחים הם אינסופיים. היחיד שיכול לתת לך תשובה זה אתה! לך עם הרגש וההגיון תמשיך לשאול ולחפש תשובות! המסקנה שתגיע אליה בסוף היא האמת שלך! סתם משהו לסיום למה סוד המוח האנושי לא פוצח עד כה? כי הוא מורכב מידיי ואין כרגע את הכלים המתאימים לחקור אותו. קח מחשב נייד לאמזונס , במקום בו לא דרך עוד האדם "המודרני" האם גדול הקוסמים שם יוכל להסביר איך עובד המחשב?

זאת הנקודה שלי

למה הכל כל כך מסובך? אם הכל תהליכים מטאפיזיים ואלה רק אטומים שנמשכו אחד לשני וכו" וכו",אז למה בכלל יש לנו כמיהה לחפש תשובות ולהבין את הסובב אותנו? הכל היה באמת יותר פשוט אם ההפרשות הכימיות במוח לא היו משחררות את המשהו הלא מוסבר שנקרא בשפה העממית רגש. אולי אתה צודק, אולי אני באמת מחפש את התשובות במקום הלא נכון, שבעצם אין תשובות, ואולי אנחנו פרימיטיבים מידי כדי להבין את הסובב אותנו ואולי מישהו משהו לא רוצה שנדע אותם...

Swicca

New member
תשמע ...

... עם הכל היה פשוט אז לא היה לנו מה לעשות חוץ מלהביט בקיר כל היום ולהזיל ריר ... כי כבר היינו יודעים הכל לא היינו צריכים להתאמץ בשביל שום דבר ... והנה יש לך הזדמנות לחקור נושא כל כך מעניין לכל אחד יש הגדרה של מה היא הנשמה בראש אז לך תמצא את שלך יש יותר מידי ספרים בנושא ... פשוט קח אחד ותתחיל לקרוא ... והרגשות והמחשבות כולן נובעות מהנשמה ... >_> כתגובה למישהו מסויים ששכחתי את הכינוי שלו ... ואתה לא חייב בחוצפה כה רבה לסתור אותי אתה יכול לכתוב שזו דעתך ... כי אני לא האמת האוניברסלית של היקום ואני לא אמרתי שאני כזה .. רק הדעתי את דעתי ..

למעלה