יש לי שאלה..

Raph Rulz

New member
יש לי שאלה..

אני תלמיד בכיתה י' ויש ל שאלה... שנה הבאה אני מתחיל מגמות לימוד וברצוני בעתיד להיות רופא שיניים או רופא עיניים או רוקח. אני לא יודע באיזה מגמה לבחור פזיקה או ביולוגיה? חלק מהאנשים אומרים לי שחייבים פיזיקה כדי להתקבל לטכניון וחלק אומרים לי שאם אני רוצה ללמוד רפואה אני צריך לבחור בביולוגיה... מה לעשות??? תודה אוזי.

לא חייבים פיסיקה כדי להתקבל

אבל רצוי, כי אם אין לך פיסיקה תצטרך להשלים במסגרת מכינה כלשהי. לא סוף העולם. לא ידחו אותך בגלל זה - פשוט יגידו לך להשלים לפני שתיקח את הקורסים המתקדמים יותר. ואגב, אני לא בטוחה שבשביל רפואה בטכניון חייבים פיסיקה. כדאי לך לברר את זה בידיעון של הטכניון, או להתקשר לשם. ולמה רפואה בטכניון? למה לא בירושלים, או בכל מקום אחר? בכל מקרה, שום בחירה שתעשה עכשיו לא תהיה יותר מדי גורלית. את הרקע שיידרש לך, גם בפיסיקה וגם בביולוגיה, תוכל להשלים כשתצטרך.

דרישות קבלה

יש להבחין בין דרישות קבלה לבין דרישות הלימודים. בחלק מהאוניברסיטאות (העברית למשל) אין דרישה לבחינה מורחבת במקצועות שמציינת כדרישת קבלה, אבל מומלץ לתלמידים להשלים ידע לפני תחילת הלימודים. בחלק יש דרישה מפורשת. לרפואה באת"א למשל: ידע בכימיה ובפיזיקה - עמידה בדרישות אלה מהווה תנאי קבלה נוספים ללימודי רפואה ורפואת שיניים. על המועמדים להוכיח ידיעה בכימיה ובפיזיקה ע"י עמידה באחת מהחלופות הבאות: בחינת בגרות בכימיה ברמה של 3 יח"ל לפחות ובפיזיקה ברמה של 5 יח"ל. בחינות בכימיה ברמה של 3 יח"ל לפחות ובפיזיקה ברמת 5 יח"ל במכינה קדם אקדמית מוכרת. בחינות בקורס אוניברסיטאי בכימיה ובפיסיקה ברמות מקבילות לנ"ל. בחינות סיום של קורסי קיץ אוניברסיטאיים בכימיה ובפיסיקה ברמות מקבילות לנ"ל. ובטכניון: . תעודת בגרות ישראלית קבילה: תעודת בגרות עם ציונים במתמטיקה ואנגלית ברמה של 4 יח"ל (יחידות לימוד). או תעודה שוות ערך לתעודת בגרות: תעודת בגרות מחו"ל, במתכונת המאושרת על ידי הטכניון. 2. בחינה פסיכומטרית ארצית. 3. מועמדים הנדונים על-פי ציון סכם, יחושב ציון סכם שהוא שקלול של: ממוצע בגרות ו/או ממוצע מכינת הטכניון, עם ציון פסיכומטרי, לפי העניין. הערה: הממוצע המיטבי מבוסס בעיקר על ציוני הבגרות. מקצועות בגרות רבים מקבלים מקדם הטבה "בונוס". תוצאות בחינת המיון במתמטיקה, או לימודים אקדמיים קודמים שאינם נחשבים כרקע אקדמי מלא, או ציוני בי"ס להנדסאים, עשויים להיכנס לחישוב הממוצע המיטבי, אם הם משפרים אותו. 4. מועמדים אחרים: בעלי יכולת והישגים אקדמיים יוצאי דופן בהצטיינותם יידונו כחריגים. 5. הכנה ללימודים בטכניון: לקראת הלימודים מומלץ לכל המתקבלים לטכניון לרענן את ידיעותיהם בפיסיקה ובמתמטיקה ברמה של 5 יח"ל. המרכז לחינוך קדם-אקדמי בטכניון מקיים קורסי רענון, וקורסים קדם טכניונים במתמטיקה ובפיסיקה לפני כל סמסטר. פרטים בפרק מידע כללי בחוברת ידיעון למועמדים. 6. בחינת סיווג בפיסיקה הינה חובה לכל המתקבלים לטכניון (למעט למתקבלים לארכיטקטורה, לאדריכלות נוף, לביולוגיה, להוראת הטכנולוגיה והמדעים במסלול לביולוגיה בלבד, לכלכלה וניהול ולמדעי המעבדה הרפואית). הבחינה מסווגת את המתקבלים לפי רמת ידיעותיהם. לגבי פטור מבחינת הסיווג ראו ידיעון למועמדים. 7. מידע נוסף ראו חוברת ידיעון למועמדים. לגבי המקצועות שציינת הכי חשוב מורחב בכימיה ומתמטיקה, הכי פחות- ביולוגיה.

למעלה