יש לי שאלה...

jason newsted

New member
יש לי שאלה...

אנשים מה דעתכם על סדרת הספרים שירים וגיטרה למינהם? אני חושב שחלק מהם בסדר אבל הם דוחפים שם שירים ממש דפוקים לפעמים.. ;-)

סדרת ספרים דפוקה וחובבנית

הם טוענים שהם מנסים ללמד אבל מתמקדים רק בשירים ולא בטכניקה.

wiz

New member
תפסיק להיות כזה אנטי....

אני דווקא חושב שהם עושים עבודה טובה. הם נותנים אקורדים לשירים, שפונים לכל מיני אנשים עם טעם שונה. הם לא יכולים ללמד טכניקה, והם לא מנסים לעשות את זה. הם מראים את הצורות הכי בסיסיות של האקורדים, ונותנים איזה פוש להתחלה... זה כיף ומדרבן כשאתה מתחיל לנגן, ויודע אחרי איזה שבוע לנגן שיר של דנה ברגר או משהו... עוד פעם, עדיף לעבוד עם מורה. לעבוד על טכניקה, מהירות, אילתור, איצבועים וכל השאר. אבל זה טוב בבית לשבת עם ספר כזה, ופשוט ליישם את מה שלמדת, בעיקר אם אין לך כוח להוציא אקורדים משמיעה... זה ביוק כמו ספרים של תווים לפסנתר... לא מראים לך איך לנגן, אלא את מה לנגן... ובגלל שגיטרה זה לא תפקיד של סולו מלא לאורך כל השיר, מראים את האקורדים, ואת הפתיחה והמעברים.

אני לא אנטי...(בעצם כן)

פשוט זאת סידרה דפוקה. ה4 ספרים הראשונים הם טובים וכן טורחים ללמד אבל האחרונים זה רק שירים וזהו. הם לא מחדשים כלום חוץ מהשירים ואין סיבה לבזבז על זה 40 ש``ח כל ספר חדש.

untitled

New member
הבעיה איתם

שהם מתיימרים ללמד. הם תוקעים לך בהתחלה פריטות, ואחר כך כל שיר יש לו את ``הפריטה המומלצת``? מי מה מו למה? ומילא שהיה אפשרי להבין, אבל אני מנגן וכלום לא הבנתי מהפריטות המפגרות שהם מציינים בהתחלת הספר. מה שחבל באמת שזה אחד המקורות (הספרים, אני אישית תמיד מעדיף דף נייר מממסך מחשב) היחידים לשירים ישראלים, שכתובים בצורה רצינית כל שהיא, יחד עם מילים והכל. ועוד דבר זה שחסרים שם סולואים או דברים כאלו (אם התחילו לשים טאבים אז לפחות יעשו איתם משהו).

SLASH.forum

New member
זה נחמד אבל יש מלא טעוית

הבעייה שאני מצאתי בספרים האלה שהם מפוצצים בטעויות... עזבו את הטעוית בשירים... אני מדבר על הטעיויות בתבניות האקרדים... אני מוצא טונות של טעויות (למשל פעם היתה דיאגרמה של Asus2 והיה כתוב A6 ומקרה שהיתה דיאגרמה של Bsus4 והיה כתוב שזה Bm)ובכלל יש המון טעויות בשירים (למשל SWEET CHILD O` MINE זה D C G D והיה כתוב C Bb F C טעות כרונית בסולם) ובאמת שעד הספר השלישי לימדו תיאוריות אבל אחרי זה כלום מלבד שירים... אבל בסך הכל זה חביב ושימושי לעיתים (לא שאני מזדקק לזה אלא אם כן איזה שיר של אביב גפן שאין לי חצי שעה כדי להוציא אותו) והבעייה הכי קשה היא שבחלק ענק מהשירים לא כתובים הקטעים הכי חשובים (כמו הריף המהיר של בוהמיין רפסודי והליווי לסולו של נובמבר ריין).

untitled

New member
אני מודה לך מאד

יש לי את הספר הזה (הרביעי לא?) ואני לא מסתכל בתבניות האקורדים, אבל תמיד לא נשמע לי כל כך נכון אי שבאמת sweet child o`mine. ובאמת זה שחסרים שם ליווים לסולואים זה חבל.

^hunter^

New member
עכשיו הייתי בשבוע הספר

וראיתי שם 2 ספרים עם כל השירים של הביטלס לנגינה על גיטרה וזה ממש טוב. אז כדאי לרכוש אני חושב....

untitled

New member
יש לי ספרון קטן כזה

עם אקורדים לגיטרה ותווים לפסנתר, ספרון עם כריכת נייר (paperback) בגודל מינימלי אבל עם כל השירים קניתי אות מזמן במרום

למעלה