יש לי שאלה

i l a n n a

New member
יש לי שאלה

אני די "צעירה" בעולם הסכרת... ויש לי שאלה: איך אני יודעת אם אני עדיין בתקופת ירח הדבש? האם זה נקבע ע"פ בדיקות דם או שאני יכולה לבדוק את זה לבד על סמך התנהגות או משהו כזה....

ירח דבש

עד כמה שאני יודעת "ירח דהדבש" הסוכרתי הוא בד"כ משהו שנמדד רק ע"י בדיקות דם שמעידות מה מצב הלבלב.

be free

New member
זה מאוד סובייקטיבי...

אני חושבת שקצב ההחמרה תלוי מאוד באיזון ובגוף של כל אחד ואחד. אני גיליתי על הסכרת לפני שנתיים וחצי ומרגע שהתאזנתי (לקח חודש בערך, כשביום הגילוי הייתי על 625...
) שמעתי מכל וכל על ה"ירח דבש", שלא כדאי לי להתלהב מדי על המינונים הנמוכים יחסית שאני "צורכת", כי זה זמני. הרופא שלי אמר שבד"כ לוקח +- שנה עד שהתפקוד הלבלבי כמעט אפסי, אבל המינונים שלי עדין כשהיו בהתחלה, וזה כמובן ענין של מה אוכלים... בכל אופן בהחלט הדבר שיקבע מה באמת תפקוד הלבלב זה בדיקת C-PEPTITE או כל בדיקת תפקוד לבלבי אחרת...

ירח דבש

כשמו כן הוא קצר מאד. שמעתי על מקרה שהצליחו להאריך את תקופת ירח הדבש באמצעות "אכילה נכונה". כמוכן נערך בארץ מחקר ע"י מכון ויצמן על חולי סוכרת בתקופת ירח הדבש. מטרת המחקר היתה למנוע את הרס תאי הביתא שנותרו בלבלב. אנני יודע מה תוצאות המחקר מאחר והמחקר מתבצע כיום בחו"ל. בכדי לדעת אם את בירח דבש דבר ראשון תבדקי כמה יחידות אינסולין יומיות את מקבלת ביחס למשקל הגוף שלך. אם הכמות קטנה אזי את בירח דבש.

i l a n n a

New member
ביחס למשקל?

מה הכוונה? איך אני יודעת אם היחס תקין? אני אשמח לקבל הסברים...

למעלה