יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

אני יודעת שהכי חשוב זה כמה קלוריות ניכנסות לגוף אבל אני יכולה היתנחם אולי שאני אוכלת דברים בריאים.. חלב , גבינה עד5%, טונה , ירקות , פייבר (סיבים תזונתיים.) ??? או שזה ממה לא משנה וזה אותו הדבר גם אם אני יאכל סוכרים ואוכל מטוגן ושמן וחטיפים ועוגות ובצקים וכו וכו ויגיע ל2500 קלוריות בערך.. ??

השאלה רצינית? מכלל הקלוריות שאדם

צריך לאכול, ולא מעבר לזה, חשוב שבגיוון יהיה גדול ככל האפשר ומזין ככל האפשר. בין לבין מותר ורצוי ליהנות.

קלוריות וערך תזונתי

מה שקובע אם תשמיני או לא הוא מספר הקלוריות הכולל שתאכלי (מול מספר הקלוריות שאת מוציאה). אם למשל תאכלי 2500 קלוריות ביום שמבוססות על שוקולד בלבד, תסבלי מתת-תזונה כי לא יהיה לגוף שלך חלבון כדי לבנות את הרקמות, העור שלך יתייבש, השיער שלך ינשור ותסבלי ממגוון של מחלות חסר בויטמינים.

השוקולד היה רק דוגמא

גם 2500 קלוריות שמבוססת רק על עוגיות יביאו לאותה תוצאה. חשיבה על מס' קלוריות איננה טעות - היא חשובה לצורך שמירה על משקל - אבל חשיבה *רק* על מספר קלוריות ללא התייחסות לכמות החלבונים, הפחמימות, השומנים, הויטמינים והמינרלים במזון היא טעות. טעות גם להתעלם מהטעם וממידת הגיוון בתזונה.

לא מדויק. במהלך טיפול בהורדת עודף

משקל צריך ללמד אנשים לאכול יותר ובחלוקה של 6 ארוחות ביום כדי להגביר את קצב שריפת הקלוריות לקראת אכילת פחות קלוריות. היום אנשים אוכלים את היוגורט והפלפל הירוק המסכן שלהם בדקות הספורות המוקצבות להם בעבודה ובערב עושים מבצע סופה במדבר על המקרר. הגוף שלהם נמצא בטראומה מתמדת.

עניין כמות הקלוריות. בתהליך ההורדה

דווקא מעלים את כמות הקלוריות בדרך להורדתן. מרגילים את הגוף לשרוף יותר.

צימעס

New member
מכירה את הנד-נד של מנסים לרזות?

זה בדיוק זה: עושים דיאטה של 1500 קק"ל, הגוף לומד לחיות ככה, אבל הוא במצוקה. אז, כשמאיזושהי סיבה מתחילים לזייף בדיאטה טיפונת, הגוף מקבל שדר של "הו! עכשיו ניתן לאגור לתקופות קשות!", ומשמינים, כדי שבתקופת המצוקה הבאה (עוד דיאטה...), יוכל הגוף להסתדר בקלות. הוא חכם יותר מאיתנו... הפתרון: לאכול מאוזן, בריא, וקצת פחות מכרגיל. להיות בכושר, להיות שמח. ראיתי מאמר ממצוין שמדבר על זה קצת יותר מסודר וקצת יותר מפורט, אבל בעלי נבוך לבקש אותו מזה שכתב.

אלי ו.

New member
מצטער

העלאת כמות הארוחות אינה משפיעה על ההוצאה הקלורית. גם אני חשבתי כך (ואני עדיין בעד הרבה ארוחות קטנות ביום) אבל אין שום מחקר שמראה שלחלוקת הארוחות יש השפעה כזו. מה שנכון הוא שלעתים קרובות מתחילים בדיאטה נמוך מדי, ואז באמת פוגעים בהוצאה הקלורית. ההמלצה בד"כ תהיה לשמור על דיאטה סבירה, איזון קלורי שלילי של בערך 500 קלוריות ליום, כולל פעילות אירובית ופעילות מול התנגדות (משקולות וכד') מחקרים בנושא תבנית ארוחות והוצאה קלורית: Meal frequency and energy balance Bellisle F, McDevitt R, Prentice AM. Effect of the pattern of food intake on human energy metabolism Verboeket-van de Venne WP, Westerterp KR, Kester AD. Frequency of feeding, weight reduction and energy metabolism. Verboeket-van de Venne WP, Westerterp KR.

תודה, אלי

חלוקת המזון לארוחות קטנות לאורך היום מיועדת, למיטב הבנתי, למנוע נפילות סוכר והתקפות רעב שגורמות להתנפלות על אוכל.

אתה צודק, קראתי אחרי.. ../images/Emo10.gif ו..

אני לא מנהלת הפורום כאן אז לא יכולתי למחוק

מצטער, אבל לא יכול להסכים אתך. אתה

בודאי רוצה קישור, אבל את זה קראתי בספרות הכי מעודכת על טיפול בסוכרת ובשומנים בכלל. צריך לאכול קצת יותר ולפזר בכדי להרגיל את הגוף לקצב חילוף חומרים גבוה יותר ואז להתחיל לאכול קצת פחות. אתה לא האורים והתומים של הכל.

אלי ו.

New member
נתתי לך שמות מחקרים

כל שנשאר לך לעשות זה לחפש אותם ומחקרים אחרים בנושא לפי שמם או שם המחבר ב www.pubmed.com אני מאוד אשמח לקבל מחקר שיאמר אחרת, כפי שכתבתי גם אני מאמין בארוחות רבות ביום וממליץ על כך, אבל לצערי הסיבה שאמרת לא בוססה מחקרית. אני מאמין לעומת זאת שקל יותר, לרוב האנשים, לאכול פחות קלוריות בצורה הזו. ואני לא חושב שאני אורים ותומים בשום נושא, בייחוד לא בנושאים שאיני איש מקצוע בהם. בדיוק כמוך אני מתעניין בנושא. במקרה, בענין הספציפי הזה, התבקשתי לעשות הגהה על מאמר מסויים לא מזמן ולכן אני מכיר מחקרים ספציפיים.

tommythecat

New member
אתה לא "מרגיל" את הגוף לכלום

יש היגיון בדיאטות ציקליות אבל הוא בכלל לא בכיוון שאתה מדבר עליו. אם תאכל "קצת יותר" כמו שאתה אומר, אתה רק תשמין "קצת יותר" או תרזה "קצת פחות". אני אשאיר לך את זה בתור תרגיל מחשבתי לגלות מה הרציונל בדיאטות ציקליות. יוסי

למעלה