יש לי שאלה..

night mistress

New member
יש לי שאלה..

אם אדם חולם להשתלב איכשהו בתחום היין בארץ..(ולא כפקידה).. איך עושים את זה? איך אפשר לשכנע בעל יקב לקחת אותך תחת חסותו אם בכלל?

D r a m b u i e

New member
לימודי יינות יכול להיות רעיון לא רע

לדעתי. התעשייה היום היא די מקצועית. מי שרוצה להגיע באמת רחוק צריך להיות עם תואר ביינות. מה שכן אופציה אחרת היא בתחום יבוא היין, שם זה יותר פשוט לדעתי.

Chewbacca

New member
הכול תלוי באמת במה את רוצה לעסוק

בשביל לעבוד בשיווק יינות לא צריך ללמוד ייננות. אבל אין ספק שכדי להכין יין צריך ללמוד. בכל מקרה, בכל סוג של עבודה, להכיר את העולם לעומק, לטעום כמה שיותר, לקרוא כמה שיותר וללמוד מכל מי שאפשר, זו הדרך הכי טובה להתחיל.

marsala

New member
לימודי יין ../images/Emo48.gif

שאלה טובה , להיות חלק מעולם היין זה מקצוע בינלאומי ולא רק ישראלי ,מה שאני מנסה לומר זה שאם את משקיעה למשל בלימודי ייננות את צריכה לזכור שהארץ היא קטנה ועם כל מהפכת היין שעוברת עליה כרגע זה עדיין תחום צפוף.את צריכה להיות מוכנה לעבוד בכל מקום בעולם בו מייצרים יין. אני חייב לציין שנשים משתלבות באופן יוצא מן הכלל בעולם היין הישראלי באחוז גבוה אפילו מזה הקיים (להערכתי)בשאר העולם, ביקבי רמה'ג יש ייננית , בדלתון יש ייננית צעירה (נעמה חסון שמה אם אינני טועה) ,יש את אורנה צ'ילג עם יקב הבוטיק שלה, אשת המכירות של ברי ססלוב ועוד רבות (וטובות..) המפתח הוא כמובן בתחום בו את רוצה להשתלב, כשהייתי בגילך רציתי יותר מכל דבר אחר בעולם להיות יינן ,נפגשתי עם ישראל פלאם היינן הראשי של כרמל בראשלצ והוא אמר לי לנסוע לאוניברסיטת דייויס שבקליפורניה ''תחזור עם תואר מדייויס ותהיה כאן מלך'' היו מילותיו המדוייקות ''הולך לקרות כאן מהפך בעולם היין ואין ייננים מוכשרים'' הוא הוסיף....רק מה? שנה בדייויס ללא מלגה עלתה אז עשרים אלף דולר....ניסיתי ללמוד בצרפת ומחסום השפה מנע ממני.(תירוצים תירוצים...) היום ניתן ללמוד במקומות הרבה יותר ''מתקבלים על הדעת'' כמו אוניברסיטת אדלייד באוסטרליה או וולינגטון ניו זילנד, דרום אפריקה etc והלימודים במקומות אילו לא כל כך יקרים ועבודה אחר כך כמעט מובטחת ביקב כלשהוא אי שם. הלימודים אגב נמשכים בד'כ שלוש שנים . דא'ג אני חושב שאפשר ללמוד ייננות גם ברחובות בפקולטה לחקלאות. אז מה? תהיה לנו ייננית בפורום? נאפה וואלי ,בארוסה וואלי מי יודע? אולי אפילו יזרעאל וואלי? Mosh

למעלה