יש לי שאלה.

יש לי שאלה.

המורה שלי שאלה אותי משהו על התנ"ך ואני אשמח אם תנסו לענות לי, דתיים, יוצאים או חילונים. במקרה שאתה מאמין נטו בתנ"ך, בלי כל הפרשנויות. איך התנ"ך יכול להסביר את קיום העולם אחרי אדם וחוה? הרי אדם וחוה הולידו שני בנים קין והבל, למי הם נישאו? איך המשיך העולם משם? אני יודעת שרש"י מסביר שנולדו עם כל אחת תאומות אבל אני מדברת על ההבנה מהתנ"ך נטו. דבר נוסף, נח נכנס לתיבה עם שלושת בניו, האם הם היו נשואים כבר לפי התנ"ך? ואם לא הכיצד המשיך העולם? ההסבר היחיד שלי הוא גילוי עריות אבל האם יש הסבר נוסף, או שהתנ"ך לא עונה על השאלות האלו?

בקשר לקין והבל...

מה זה משנה עם הם התחתנו עם התאומות או עם אמא שלהם בכל מקרה זה גילוי עריות...

אחר

New member
"כי חסד הוא"

מפרשים חז"ל שהקדוש ברוך הוא התיר פעם אחת את העבירה של גילוי העריות על מנת לאפשר את קיום העולם.

אוקיי אבל מעניין

מה היה חסר להם להגיד שהיו תאומות הם יכלו להביא ילדים עם אמא שלהם, ובכלל אלוהים יכל גם לברוא מלכתחילה 2 גברים ו2 נשים והכל היה בסדר גמור... משום מה נראה שבאים לחפות כאן על טעויות שהכותב לא לקח בחשבון...

rigoletto111

New member
על פניו התנ"ך בכלל

לא עונה לשאלה על בני אדם הראשון. ביחס לנוח , נתעלם ממך פסוק מפורש: ז, ז וַיָּבֹא נֹחַ, וּבָנָיו וְאִשְׁתּוֹ וּנְשֵׁי-בָנָיו אִתּוֹ--אֶל-הַתֵּבָה: מִפְּנֵי, מֵי הַמַּבּוּל.

בן הצבי

New member
בורות..

כתוב בספר בראשית שאדם וחוה הולידו עוד הרבה ילדים אחרי קין והבל, וכן כתוב שבני נוח נכנסו עם נשותיהם לתיבה.

לא הבנתי אותך

גם אם הם הולידו עוד הרבה ילדים, איך הם התרבו? אחים עם אחיות? ולגבי בני נח, קיבלתי כבר את התשובה.

דרך אגב

גם י"ב שבטי י"ה, נישאו לאחיותיהם ע"פ הפרשנים. וברש"י מופיע על הפס` "ושאול בן הכנענית" שהיא דינה אחותו של שמעון שנישא לה לאחר שנטמאה ע"י שכם בן חמור. ולהזכירך כל זה היה לפני קבלת התורה.

rigoletto111

New member
המשפחה הזאת היתה חרמנית...

כאילו לא הספיקו לה כל שאר הצרות - הבן ששוכב עם אשת אביו, הבן שמזיין את כלתו, ובנדיבותו שולח אותה להישרף, וחטיפת הקטין הידועה.

dbutcher

New member
את עלית על סקופ שאני מדבר עליו שנים

יוצא שלפי כל הדתות (של אל אחד) אנחנו ממזרים אולי בגלל זה כל הדתות הללו נותנים לחיי האלוהים ערך גבוהה מחיי האדם דוגמאות:"מתו על קידוש השם", "מלחמת קודש" וכל מיני הריגות מוצדקות (כביכול) של בתי מישפט דתיים (לא קיים כבר היום אבל נפוץ בימי הבינים ואחורה)

את זה אני יודעת!

השאלה היא האם מהתנ"ך עצמו (ולא פרשנים!) יש הסבר נוסף להמשכיות העולם חוץ מגילוי עריות?

אין פרוש אחר ע"פ התנ"ך

אלא גילוי עריות. ואין כל בעיה עם זה מכיוון שכל זה נעשה לפני קבלת התורה.

אם כך לפי התנ"ך כולנו ממזרים,

אבל אין כל בעיה עם זה כי זה נעשה לפני קבלת התורה?

לא. מפני שאם אין תורה אז אין ממזרים

למרות שלפי רש"י למשל על הסיפור עם אברהם ואבימלך שאמר לו ששרה היא אחותו וכשלבסוף גילה אבימלך שהיא אשתו, אומר אברהם "וגם אמנה אחותי היא בת אבי אך לא בת אימי" ורש"י אומר ע"ז שהם כן הקפידו על עריות, אלא שאחות מן האב היא ולכן אין בעיה. אך עכ"פ באחות מן האם כן הקפידו. ואצל אדה"ר וחוה הן היו אחיותיהן של קין, הבל ושת,גם מן האם, וא"כ הדרא קושייא לדוכתא.

למעלה