יש לי שאלה...

shimritzv

New member
יש לי שאלה...

לאמא שלי יש מחלת עור בשם ילפת שטוחה lichen planus. הרופאים לא יודעים לתת פרטים על המחלה הזו. ניסיתי לחפש מידע דרך האינטרנט ולא מצאתי. מישהו יודע משהו על המחלה הזו?

yoelnd

New member
הנה לך קישור

היי מצ"ב לך קישור חפש שם - יש הסבר: לך למונחים, ותמשיך לבד - בעברית! http://www.infomed.co.il/

shimritzv

New member
תודה על הקישור.

ביקרתי כבר באתר זה . אם שמת לב המידע שם מצוצמצם מאוד. רציתי לדעת יותר פרטים על תרופות למחלה.

bestofhealth

New member
אנגלית

יואל, תרשה לי לא להתייחס לציניות. אם טוב לך עם זה, זה בסדר איתי. ביחס לאנגלית, לא ידעתי שזוהי איזושהי מילת קללה. ילדים לומדים כיום אנגלית בבי"ס החל מכיתה ג' ועד י"ב (10 שנים!!!) מילא אם הייתי מפנה אותה לטקסט בפורטוגזית או בהינדית, אבל באנגלית??!! גם אנשים שהאנגלית שלהם לא ברמה הכי גבוהה, עדיין רובם יכולים לקרוא ולהבין את רוב רובו של טקסט יחסית לא מאוד מורכב. גם אם לא מבינים הכל, עדיין יכולים לקבל מושג כללי על הנושא.בין האתרים המתארים את הנושא שהיא חפשה עליו מידע קיימים גם הרבה שאינם בשפה מדעית טהורה אלא באנגלית יחסית מאוד פשוטה. יותר מזה, בהתבסס על מה שהיא כתבה בהודעתה, לא הייתי קופץ להסיק שהיא אינה קוראת אנגלית לחלוטין, אם כי זה אולי אפשרי, אך לא נובע אוטומאטית מהודעתה. יש 3 שפות שקשה מאוד בלעדן בעולם כיום: מתמטיקה, אנגלית ומחשבים. שיהיה לך יום מקסים (לא בציניות) גובי

yoelnd

New member
תגיד שזה אתה.....

היי גובי מה נשמע? הרבה זמן לא התכתבנו.... איני מסיק מסקנות ואיני מפיק לקחים.... בכל מקרה, ישנה תוכנה מעולה לתרגום עמודים מלאים מאנגלית לעברית וגם אם היא לא מתרגמת מלא ניתן להבין את האמור בקטע... בכל מקרה, עדיף לתת תשובה מקוצרת ובדוקה ולא סתם עבודה על 4567 אתרים... וכל הנ"ל בציניות כי החיים הם צחוק אחד גדול. מקווה כי נתראה מחר בכנס סולגאר ובתערוכה!!! רק בריאות!

SideKick

New member
אנגלית מצד שני...

הנחת הנחות היא מסוכנת. לא כל אדם (גם הוא בוגר 12 שנות לימוד) יודע אנגלית ברמה מספיק טובה כדי להתמודד עם טקסט באנגלית, אפילו פשוט. אולי הוא סובל מדיסלקציה, אולי אין לו כשרון לשפות, אפילו לא קצת, אולי הוא עשה את 12 הכיתות שלו בארץ (ויש כאלה) שבה אנגלית לא היתה שפה שנייה. אולי הוא בכלל לא סיים 12 שנות לימוד? זה לא אומר שלא נציע לאנשים אתרים באנגלית. נהפוך הוא. אחריותם שלהם היא - אם האנגלית לא שגורה בפיהם - להצביע על כך ולבקש הפניה לאתרים בעברית (או רוסית, או אתיופית או מנדרין). מצד שני עלינו מוטלת האחריות לא להניח הנחות ולא לצאת מתוך נקודת מוצא - שכל אחד יודע אנגלית. נכון שאנגלית היום היא שפה הכרחית להסתדרות בעולם המערבי. אני בטוחה שאדם שאינו יודע אנגלית ברמה מספקת חש זאת וסובל מכך. אבל הסיבות ל-למה הוא לא יודע מספיק אנגלית או איך הוא אמור להתמודד עם זה, אינן בידינו.

לי זה קרה עם מאמר על התאוריד

חיפשתי המון חומר על בלוטת התריס בעברית ובאתר אינפומד יש מאוד בצורה שיטחית למרות שיש שם גם הדמיה בתל מימד של דברים ומפורום אנדוקרינולוגיה יש קישור למאמר באנגלית שעד היום אני לא נוגעת בו למרות שבעבודה שלי אני קוראת אי מיילים באנגלית .. זה המאמר / אתר באנגלית שלא התמודדתי איתו http://www.endocrineweb.com/thyroid.html

shimritzv

New member
לגבי האנגלית...

אני יודעת אנגלית וברמה די טובה. לעשות חיפוש בגוגל גם אני יודעת ואין סיבה להתנשאות. חשבתי שאני אוכל לקבל פה מידע מניסיון אישי וכנראה שלא....

yoelnd

New member
והחיזוק הוא חיזוק

חברל'ך מכל הסיעור מוחות כאן לא יצא כלום. אדם רוצה חומר על משהו תחזירו לו הודעה שיש בגול 4567 אתרים וגם אם הוא יודע אנגלית הוא לא יפתח 4567 אתרים ולכן הרעיון הוא לתת קישורים ספציפים ומדוייקים ואם לא עלה בידו לתת עוד כמה קישורים אבל לא לזרוק משפט " בגוגל יש 4567 קישורים" , שאגב הרבה מהם לא קשורים למחלה בכלל!!! ומעבר לכך הענין הוא לתת תשובות מתוך פרקטיקה - מעשי שהיה לך או שמעת מקולגה ולא דיונים עם זיבולי שכל על האנגלית ודיסלקציות וכד' שגם בהם אפשר לטפל ולשפר! מצידי הסתיים הדיון הציני!

למעלה