יש לי שאלה...

• פותח הנושא frodo
  • פורסם בתאריך

frodo

New member
יש לי שאלה...

למה צריך שתי גיטרות בלהקה? ואיפה אני יכול למצוא באינטרנט תווים לדואטים? תודה

איתמר1

New member
לא צריך..

יש מספיק להקות עם גיטריסט אחד. וגם אפשר להסתדר בלי בס...

Crom

New member
אפשר להסתדר בלי בס???

אולי מטאליקה ולהקות המטאל למינהם יכולים להיסתדר בלי בס. אבל זו אימרה אומללה להגיד שאפשר להיסתדר בלי בס. אני לא מצליח לחשוב על המוסיקה שאני שומע ואפילו על הרבה שירים שהם לא קשורים לסגנון הספציפי הזה בלי בס. ובקשר ל2 גיטריסטים באמת הרבה להקות יש להם גיטריסט אחד אבל אם תשים לב בהקלטות לפעמים אתה תשמע 2 גיטרות ויותר כי פשוט יש קטעים שצריך שכמה גיטרות ינגנו בין אם זה ליווי לסולו או לתת יותר בשר לשירים.

Jesus Wept

New member
WTF?

יש עוד איזו שטות גדולה שאתה יכול להוציא מהפה? להקות מטאל יכולות להסתדר בלי באס? עם היד על הלב, כמה להקות מטאל אתה מכיר בכלל?! ומטאליקה זו לא להקת מטאל, נכון לשנים אחרונות. כשאתה לא יודע על מה אתה מדבר, תשתוק.

adiels

New member
מה השטות לגבי מטאליקה?

מטאליקה בלי בס זה כמו כנסייה בלי פעמון, כנראה לא שמעת כמעט שירים שלהם, או ששמעת את השירים מהתקופה האחרונה. שמע למשל את Call of the ktullu סתם לדוגמא, הכל שם כמעט סולו בס

The Exorcist

New member
דווקא הבאת כאן טעות שטויות

אין שם סולו של באס. וחוץ מבעיה של ההבנה של המושגים גם יש לך בעיה בהבנה של הקטע. בקריאה לקטולו כמעט שלא שומעים את הבאס, לעומת זאת בסנטריום, אוריון וPULLING TEETH שומעים את הבס מצויין (האחרון הוא קטע סולו של באס, ומלשמוע אותו אולי תבין קצת יותר את המושג סולו)

adiels

New member
אדוני המגרש......

את pulling theeth אני מכיר היטב תאמין לי, בקטולו התכוונתי לכך שהליווי של הבאס לשיר הוא מן סולו, הוא כאילו לא ממש קשור לשיר עצמו אבל הוא משתלב. כשאני מנגן את השיר הזה עם ההרכב שלי תאמין לי ששומעים היטב את הבאס, חוץ מזה גם בשיר המקורי שומעים אותו היטב, אם תקשיב טוב הבאס שם אלו כל הצווחות האלו שיש באמצע

The Exorcist

New member
תקשיב לקטע טוב

הבאס הוא לא סולו, כי ליווי לא יכול להיות סולו. (גם סולו לא יכול להיות סולו אם יש לו ליווי) אם תקשיב בקטע השני, לפני שמגבירים את הגיטרה של קירק (נדמה לי שזה שם) אז אתה שומע חלש את הבאס, בהתאמה לתופים, מכינים את האוזן לגיטרה שבאה.

adiels

New member
כן אני יודע.......

כנראה לא הסברתי את עצמי נכון, התכוונתי שהבאס הוא מן קטע בפני עצמו, יש קטעים שתואמים לשיר ויש קטעים שהוא משתמש בפאז ובוואה וואה שהם כאלה לא ממש קשורים אבל משתלבים יפה

צריך בס...

אבל לא תמיד...... זה לפי טעם אישי של כל אחד.... אני אישית מנגן על בס ואני (אישית) חושב שצריך בס כמעט תמיד....

כמו שכבר אמרתי,

לרדת על אנשים אני לא אוהב... לכן לא ארד עליך... אבל כתבת שטות ענקית שדורשת ירידה!!! דבר ראשון אל תכתוב לא צריך, כי כמעט כל להקה עם גיטריסט אחד, מקליטה כמה גיטרות, ובטח שצריך, ואם אפשר להסתדר בלי באס, אז אני קוף שדומה לקרפס... אני לא יכול לדמיין מוסיקה בלי באס...

טוב... הדלתות זה מקרה מיוחד...

וכמה שהם גדולים, תודה שיש אווירה שחסר משהו... מה לעשות... אנשים מוזרים (תחכום אה?)... בקיצור לא שמעתי עליהם, כי לא הייתי יכול לעמוד על מוריסון תוך כדי שהם מנגנים, אבל באמת השם מוכר... שמעתי אותם

yoni162

New member
טעות

לדורס היה בסיסט והוא ניגן איתם באולפן, הוא פשוט לא נחשב כחלק מהלהקה. הם עדיין מסריחים בלי קשר.

Der-Albert

New member
רק מטאליסטים יכולים להגיד כזה דבר

הדורס היו להקה מיוחדת מאוד בעלת השפעות מאוד מגוונות במוזיקה שלה. תראה לי עוד כמה להקות רוק בשנות השישים ניגנו על מקצבי סווינג ובוסה נובה, תראה לי עוד כמה להקות בשנות השישים נגנו אקורדים יותר מגוונים מ1-6-4-5 מזדיינים (חוץ מהביטלס, שהם קצת רימו עם המעבד הקלאסיקאי הענק שלהם) ושלבו מהלכי אקורדים ג´אזיים בשירים שלהם. חוץ מזה, תראה לי עוד להקה אי פעם שהייתה מסוגלת ליצור כל כך הרבה Tension בשירים שלהם, יש שירים של הדורס שזה פשוט מטורף כמה אנרגיה שהם צוברים. חוץ מזה שמעטים מאוד זמרי הרוק שמסוגלים לתת הרגשה של קיצביות בשירים שלהם כמו ג´ים מוריסון. זאת נראית לי אחת ההודעות הפחות ברורות שכתבתי בחיים שלי.

Petrucci-jr

New member
בלי בס??

הכל שונה לגמרא... לפני שבא זיו היה ממש ממש לא כיף....היה ריק וסתם כזה גם פעם זיו לא בא לחזרות והיה רק קלידן גיטרה ותופים והיה ממש כיף אבל פשוט לא אותו דבר

גילדורי

New member
בעיקרון

הבס הוא זה שנותן את הקצב אבל בצורה יותר מלודית. אבל נעשו כמה הופעות בלי בס- ברי סחרוף, the doors ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע. ובד"כ שיש 2 גיטרות אז אחת לליווי ואחת לסולאוים, ואם תשים לב בשירים של מטאליקה, לפעמים מקליטים איזה שמונה גיטרות, ויש גם את כל הפילים.

למעלה