יש לי שאלה...

Eye Of Ra

New member
יש לי שאלה...

הצמח וולפסביין -זה שהורג אנשי זאב- יכול לעזור לרפא נשיכה של איש זאב? זאת אומרת, אם אני שמה על הפצע של הנשיכה כמה עלים בזמן שהדמות שננשכה היא במצב של אדם/אלף/לא זוכרת איזה גזע הוא..., זה הורג אותו, סתם פוצע אותו או מרפא אותו? זה מאוד חשוב! כי יש לנו בקבוצה מישהו שננשך ומצאתי וולפסביין בזכות השכל המבריק שלי ועזרה מLORE(
).

snift

New member
למה את שואלת אותנו, תשאלי

את ה- GM שלך. בגרסה שלו של העולם - הוא מחליט.

Eye Of Ra

New member
האמת היא ששאלתי...

הוא אמר שיש לי ראש יצירתי וזאת באמת שאלה מעניינת אבל הוא לא ענה לי... רק שאל אם אני רוצה לנסות לקחת את הסיכון...

snift

New member
זאת אומרת שהדמות שלך לא יודעת אם זה

עוזר או לא...

Gilgam69

New member
הנה התשובה, זהירות ספוילר ../images/Emo58.gif

הקטע הבא לקוח מתוך ה-SRD של WOTC: "An afflicted character who eats a sprig of belladonna (also called wolfsbane) within 1 hour of a lycanthrope’s attack can attempt a DC 20 Fortitude save to shake off the affliction. If a healer administers the herb, use the character’s save bonus or the healer’s Heal modifier, whichever is higher. The character gets only one chance, no matter how much belladonna is consumed. The belladonna must be reasonably fresh (picked within the last week). However, fresh or not, belladonna is toxic. The character must succeed on a DC 13 Fortitude save or take 1d6 points of Strength damage. One minute later, the character must succeed on a second DC 13 save or take an additional 2d6 points of Strength damage."

l o r e

New member
אני מחכה לרגע ששחקן אצלי ינסה את זה

יש לי כל כך הרבה וריאציות לנושא: 1. אולי צריך להכין את זה באופן מיוחד. 2. אולי בלדונה זה לא וולספביין אלא רעל קטלני. 3. אולי רק דרואיד יכול לברך את הצמח בצורה כזו שהוא ישיג את האפקט. 4. ואולי זה סתם שקר שליקנטרופים הפיצו, והצמח מחזק את המחלה למעשה. בקיצור, מומלץ לחקור מה הצמח עושה בעולם המשחק, שבו את משחקת, ולא בספר החוקים.

Gilgam69

New member
אולי...

ואולי לא. כמובן שניתן לעשות וריאציות ולרוב אפילו מומלץ אבל במקרים רבים שה"מים לרוב משתמשים בחוקים המובאים מטעמי נוחות, פשטות והגיון. אם את יודעת שוולפסבאן הוא הצמח לנושא (באמצעות זריקת Knowledge מוצלחת למיטב הבנתי), סביר להניח שיש לך גם דרך (גלגול נוסף? או שאת כבר יודעת) לברר מהי דרך היישום שלו.

l o r e

New member
אבל החלק החשוב הוא האולי

חלק חשוב מהמשחק הוא לשמור על המתח בדברים שהם לא טריוויאלים במשחק עצמו, אבל טריוויאלים לכל מי שקרא את הספר. שנה פעם פעמיים את החוקים, ותראה איך השחקנים שלך נזהרים. יש המון שיטות לדעת כיצד דברים מתנהגים בעולמו של ה-DM: 1. מיומנויות כגון אלכימיה (Alchemy), ידע קסם (Knowledge Arcana), ידע טבע (Knowledge Nature) וכו'... למקרה המדובר, דווקא מישהו עם מקצוע עשבן (Proffession: Herbalist), סביר להניח שידע יותר. 2. תמיד אפשר לשאול את הדרואיד, הקוסם או המלומד הקרוב למקום מגוריך. 3. קסמים כמו Augury יכולים להורות האם הפעולה תהיה מוצלחת או לא. 4. וכמובן שתמיד אפשר להתשמש בשיטת הניסוי והטעייה, ומומלץ על קורבן, שהוא לא הדמות שלך.

Gilgam69

New member
אכן כן

וגלגול מוצלח של המיומנות שציינת ייתן את התשובה המופיעה בספר. הבעיה מתחילה שהשחקנים הם שה"מים בעצמם או שהם קראו את הספר. כאן מגיעים לשאלה אחרת, והיא עד כמה השחקנים בקבוצה מסוגלים לעשות הפרדה בין הידע שהם, כשחקנים, מחזיקים לבין הידע שהדמויות שלהם מכירות. בקבוצה האחרונה שהנחתי, כולם היו מנחים בעצמם בשלב זה או אחר, אבל ההפרדה שהם עשו בקטע הזה הייתה אמינה לגמרי. זאת למעשה הסיבה שמומלץ ששחקנים לא יקראו את החלקים שלא מיועדים להם (כגון המפלצות!). אבל אם אתה שואל אותי, כשחקן יותר כיף לגלות את המידע הזה דרך משחק, בהנחה שלא נחשפת אליו כבר. זאת גם הסיבה שאני, כשחקן בקבוצה אקזלטד, נמנע מלקרוא את הפרקים הקשורים למנחה. על אף שאני עושה את ההבדלה בין ידע שחקן לידע דמות, זה מהנה יותר עבורי שאני לומד את החלקים הללו דרך הדמות שלי.

רמץ

New member
אני רוצה לגמור את הסיפור הזה

רק כדי שאני אוכל כבר לקרוא אותו!

למעלה