יש לי שאלה.

ב י ל ב ו

New member
יש לי שאלה.

אפשר אולי להסביר לי מה אני אומר אם אחד השחקנים אומר:"אני כורת לו את הראש"?
[אני שה"ם] וחוצמזה אתם יכולים לבלבל את המוח בעיברית?

ננסק

New member
אתה אומר לו שיגלגל להתקפה.

מה, האיש השני לא זז? בטח שהוא יזוז, הוא לא מתלהב מהרעיון שיכרתו לו את הראש. השחקן מגלגל להתקפה, ובמידה והוא פוגע, מוריד נק"פ כרגיל. חשוב לציין שאי אפשר לכוון פגיעות למקומות מדוייקים ב-D&D, וזריקות התקפה נחשבות כאילו הן כוללות בתוכן את הניסיון של הלוחם לפגוע במקומות רגישים כמה שהוא יכול.

ב י ל ב ו

New member
מה אני טמבל?../images/Emo163.gif

אני מבין את זה אבל זה רק דוגמא אם הוא אומר:"אני זורק עליו פיגיון ורץ ותוקע בו ת'חרב" או"אני מתקיף אותו הכי מהר שאני יכול ולא נותן לו זמן להתאושש"

ננסק

New member
אז חבל שלא הבהרת מה השאלה שלך מראש

להבא, אל תיתן לנו לנחש למה התכוונת... ולענייננו: אם אלו הם הדברים שהוא אומר, זה טוב ויפה, אבל זה לאו דווקא יהיה המצב במשחק. זה מה שהוא רוצה שיהיה, אבל החוקים באים לעשות סימולציה של מציאות אובייקטיבית, שאיננה תואמת רק למה שאתה רוצה. "אני זורק עליו פגיון ורץ ותוקע בו חרב" זה תיאור של -שני סיבובי קרב-. בראשון הוא משליך פגיון ומתחיל לרוץ לעברו, בשני הוא מגיע עד אליו ומבצע התקפה רגילה. ובינתיים, כן, גם לבחור השני יש זמן לבצע פעולה או שתיים (תלוי ביוזמה שגלגל). "מתקיף אותו הכי מהר שאני יכול", לדמות עם זריזות נמוכה, זה -הרבה- פחות מהר מדמות עם זריזות גבוהה: זה מה שהזריזות באה לייצג! כך שאם הוא מנסה להתקיף הכי מהר אבל לדמות השניה יש יותר זריזות והיא הצליחה לגלגל יוזמה גבוהה יותר ממנו, אז הדמות השניה מבצעת את הפעולה שלה לפניו. אם זהו מצב של הפתעה מדובר בעניין שונה קצת, בדוק את הנושא בפרק 8: קרב.

ב י ל ב ו

New member
אולי תבהיר באיזה ספר?

התכוונתי שהירב קרוב ולפני שהוא מספיק להתחמק אני מתקיף. לאמשנה ותודה. ואם מישהו יכול לתת לי הצעה מה לקנות לעצמי לחנוכה זה יהיה טוב.
ולהסביר לי מה זה החוברתwarcraft תודה.

ננסק

New member
ספר החוקים לשחקן.

מצטער, חשבתי שזה ברור. אני לא חושב שהפורום הוא מקום מוצלח בשביל לנתח בדיוק את מפת הקרב שלך ולהגיד אם דמות א' יכולה לעשות ככה וככה לדמות ב'. בשביל זה יש את שיקול הדעת שלך, ואת החוקים של D&D, שהם דווקא די ברורים בנושא. "לפני שהוא מספיק להתחמק אני מתקיף" - מי גלגל יותר גבוה ביוזמה? זאת כל השאלה. כל התיאורים שבעולם לא יעזרו כאן - יש חוקים, והולכים לפיהם, וגמרנו. אם רוצים לעקוף את החוקים וללכת על פי תיאורים, ובכן, נכנסו ל-No man's land, והכל הופך להיות מבוסס על שיקול הדעת שלך בלבד. אני מציע שלא לעשות את זה בינתיים. משחק התפקידים של Warcraft D20 הוא בדיוק מה שהוא נראה - המרה ל-D&D של עולם המשחק של Warcraft. היא מצויינת! כתבתי עליה סיקור שאני מציע שתקרא. אפשר להזמין אותו מחברת כוכבי כסף שלמרבה הצער נגמר לה הספר בסטוקים.

ב י ל ב ו

New member
תודה על הסיקור.

וגם קוראים הכל מהספר או שאתה ממציא? מה זאת אומרת סטוקים? [אפשר קצת יותר בקצר]

ננסק

New member
שוב לא הבנתי

מה קוראים הכל מהספר? את הרקע של העולם? כן, הספר עמוס בהרבה מאוד רקע על העולם. זה כל הרעיון בו - הוא לא מתאר את חוקי הקרב והקסם וכו', כי כל אלו תוארו כבר בספר החוקים לשחקן של ה-D&D. הספר הוא רק התאמה של חוקי ה-D&D לעולם של Warcraft, עם מקצועות יוקרה, ציוד, קסמים ומקומות שלקוחים מתוך משחק המחשב. סטוקים- stocks, הכוונה שנגמרו לו הספרים במחסנים. הוא חייב להמתין שיגיע משלוח חדש מחו"ל, והשביתות במכס מעכבות את זה בינתיים.

ב י ל ב ו

New member
אתה לא מבין כלום!!

סתתתתאאאאם. אשמתי. התכוונתי למשחק עצמו. אבל כבר הבנתי. תודה.

Gilgam69

New member
מוהאהאהא?

סטוק = מלאי. Warcraft d20 מותאם לחוקי מהדורה 3.5.

ב י ל ב ו

New member
מה הקשר?

התכוונתי כשכתבת "ספר החוקים לשחקן" מהי הגירסה ואתה חייב לwarcraft את מהדורה ה3.5?

ב י ל ב ו

New member
התכוונתי לעזר שאפשר עכשיו לקנות.

האם הוא שווה? והאם הוא שווה את המחיר? והם כוכבי כסף זה חנות?אם כן איפה היא?

תשובבות

לא בסדר השאלות. א. לכוכבי כסף אין חנות פיזית, רק חנות אינטרנט. חלק מהמוצרים ניתן למצוא בחנויות פריק בת"א ובהרצליה. ב. כן, העזרים שווים את המחיר. שאלות נוספות ?

ב י ל ב ו

New member
כן.

לא מרשים לי להכניס כרטיס אשראי לאינטרנט. יש דרך אחרת? ואפשר הסבר בדיוק מה זה העזר הזה?

למעלה