יש לי שאלה...

Rus Almighty

New member
בקשר לדיון..

כל מה שאני מנסה להסביר הוא שאיננו יודעים את התשובה ללמה כל דבר קורה אבל אנו רק מנסים להסביר זאת במתן תאוריות (לכן רוב התאוריות זקוקות לבסיס ניסוי) כדי שנוכל לנבא את התנהגות הטבע. אבל יש לזכור שהתאוריה שלנו היא לא התשובה ללמה אלה רק ניסיון לענות על הלמה. תאוריה ומציאות זה שני דברים שונים.

ailag

New member
תאוריה היא כן סיבה

אנחנו לא יודעים אם היא ה-סיבה הנכונה, אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים לחפש תאוריות. על זה נוסב הדיון הרי: האם צריך לחפש סיבה לדברים. אם ברגע נתון תאוריה עמדה בכל המבחנים, מבחינתי זו האמת, אך באותו זמן אני אנסה להוכיח אחרת. עדיין - זו הגישה שצריך בשביל מחקר מדעי. גישה שמתנגדת לסקרנות לא תביא אותנו לשום מקום.

Rus Almighty

New member
הדיון נוסב על...

האם יש תשובה ללמה. ולא על החיפוש אחרי התשובה (סיבה).

BogMo

New member
מה איתי?

לי לא מגיע ברוך-הבא?

2_be

New member
ברוך הבא יוני../images/Emo140.gif

מה לעשות שאני לא כ"כ מהירה
כפיצוי קבל גם

BogMo

New member
תודה :))

בעיקר על הפרח :) ותודה על העצה שלך בפורום שיעורי בית :) -אין פרסום-

2_be

New member
נו..אם ככה

זה מאוד עצוב שאני ליד המחשב עדיין...בהתיחס להערה האחרונה שלי שם

Deathatred

New member
לפי היחסות הכללית

אין כוח משיכה אלא שינוי בגיאוזות (גיאודזה=הקו הקצר ביותר) עקב ההתעקמות של המרחב-זמן בנוכחות מסה-אנרגיה. אני אנסה להמחיש באמצעות דוגמה. קח דף נייר וצור בו קימוט גבוה (מהצורה _\/_). כעת, קח עיפרון והעבר קו רציף עד הקימוט. כאשר תגיע לקימוט העיפרון יתקע בו ולא תוכל להמשיך את הקו. אם היית פיסיקאי-נקודה על הנייר הזה בטח היית טוען שיש באזור הזה כוח מסתורי שמונע מאנשי-הנקודה לעבור דרכו. ברם, בתור צופה מהממדים הגבוהים, אתה מבין שהם לא יכולים לעבוד בגלל הגיאומטריה של המרחב, הווה אומר הקימוט. בקיצור, היחסות הכללית טוענת שגיאומטריה = כוח הכובד.

amirle

New member
כי אם הוא לא היה עובד

לא היית פה כדי לשאול את השאלה.

למעלה