יש לי שאלה...

Nagini Potter

New member
יש לי שאלה...

זה לא קשור בדיוק לתרופות, אבל זה הפורום היחיד שמצאתי שלא עוסק בהכרח במחלות סופניות.... מתנצלת מראש.... אני מקווה שתוכלו לענות לי בכל זאת, זאת שאלה לא מסובכת- אם היום אני חולה (במשהו כמו שפעת, לא רציני) וישנה במיטה הרגילה שלי, ומחר בבוקר אני מרגישה בריאה לגמרי. האם אני "אדביק את עצמי" אם אני אחזור לישון באותה מיטה בלי להחליף סדין וכו'? תודה מראש.... Nagini Potter

ממתי

New member
לא. ויש המשך

א. אם היום את חולה בשפעת, מחר לא תבריאי. אולי שבוע הבא. ב. ישנם אנשים שמשפעת הגיעו לחדר מיון ומשם לאישפוז במחלקה פנימית, כך ששפעת לפעמים זה דבר מ-א-ו-ד רציני.

Nagini Potter

New member
../images/Emo6.gif

טוב, אבל דיברתי על כאב ראש או משהו שעובר אחרי יום..... וזה באמת עבר אחרי יום, למקרה שתהית, ועוד לא נדבקתי מעצמי חזרה.... תודה על התשובה, בכל מקרה! לי זה לא יקרה Nagini Potter

המחלה והסימפטומים שלה קשורים

בד"כ לזיהוי גורם המחלה ע"י המערכת החיסונית ויצירת אמצעי לוחמה ספיציפיים (נוגדנים) בו. יש עדויות שהתאים היחודיים שיוצרו חיים בגוף מעל 10 שנים! כלומר אי אפשר להדבק באותו נגיף פעמיים, (זה מחקר מסובך כי אי אפשר לעקוב אחרי תאי דם משך שנים, אבל העובדה שיש מחלות שאנו חווים רק פעם בחיים, מראה שהתאים שאחראים על הזכרון חיים שנים ארוכות ומגנים עלינו. כיוון שיש מוטציות רבות של שפעת, אפשר כמובן לחטוף שפעת מזן אחר... לתגובה החזקה למחלה קוראים תגובה חיסונית ראשונית, לתגובות שארחיה, במקרה של חשיפה לנגיף, קוראים שניונית, והיא לא מורגשת בתפיקוד שלנו. פשוט תאי הזכרון מתרבים מהר ומגנים עלינו. לתי הזכרון קוראים T MEMORY CELLS. אפשר לשאול בפורום ביולוגיה, ואפשר לחפש חומר בגוגול. זה נושא מאד מעניין. בכל מקרה אם את נחשפת לנגיף תקופה קצרה אחרי ההדבקה הראשונה, אין שום "הדבקה חוזרת" כי הגוף מאד מעורר חיסונית ממילא. אגב, וירוס השפעת הוא חלש מאד, ואין לו שום סיכוי להחזיק שעות במיטה בסביבה שלא מתאימה לו. שפעת מקבלים מפה לפה, פה לאף, יד ליד ואז מיד לפה או לאף, לאכול מאותה צלחת...כלומר אתה צריכה את החולה ממש חי ונושם לידך, במגע יד פה או אף, יותר רחוק מזה הנגיף לא עובר בשלום. רק בריאות לך!!!

Nagini Potter

New member
אה!!

שכחתי שאי אפשר לקבל אותה שפעת פעמיים
התהייה שלי היתה רק אם חיידק שפעת חזק מספיק בשביל לחכות לי במיטה למחר...... תודה על ההסבר, הוא באמת מעניין
אני אוהבת ביולוגיה לי זה לא יקרה Nagini Potter

למעלה