יש לי שאלה

noamgvil

New member
יש לי שאלה

אני מאוד אוהב כלבים ורוצה לאמץ כלב ואני יודע שאוכל לתת לו כל מה שהוא צריך. אני מודה לאחראיות ול"קושי" שבטיפול בכלב ואני יודע שאוכל "להתמודד" עם זה. אבל - ההורים שלי קצת חוששים מהנושא הכספי. מהאחראיות הכספית של טיפול בכלב. על מנת שאוכל לנסות לשכנע אותם - כמה בערך "עולה להחזיק" כלב ? (או יותר נכון - מה ההוצאה הכספית כל חודש ?) תודה על התשובה

amichai58

New member
אבל עדיף להגיד

100-200 בחודש, כולל אם יש פה ושם בעיה. זה נשמע יותר טוב,מפתאום לבוא עם שלושת אלפים. לא כל אחד שנותן טיפול טוב מגיע לסכום הזה. שאלה גם איך מתחילים אם זה בלקנות גור + חיסונים + עיקור/סירוס זה לבד יכול לעבור את האלף. אם לוקחים כלב בוגר, מחוסן, מעוקרת/מסורס, והבעלים הקודמים נותנים גם ציוד ששיך לו (רצועה וכו') ובאופן כללי ידוע שהוא בריא, כבר חיסכון וגם הצלה לכלב בית, שנאלץ לצאת ממנו. החישוב שלי: 100 ש"ח לחודש אוכל ברמת פרימריום לכלב בינוני. עוד מאה בחודש שהולך בהתאם לצורך על דברים כמו פעם חיסון, פעם על טיפול רפואי, פעם על ציוד, צ'ופרים כלב.

lilithmm

New member
יש הוצאות לא צפויות

מחלות, תאונות וכו'. כמה ששומרים יותר על הכלב זה עולה פחות.

bilbolim

New member
זה פחות מ 3000

במקרה שאת לא לוקחת גור, אם את לוקחת זכר/ נקבה בוגרים מסורסים וכבר מחונכים בני שנתיים+ אז כל שנה מה שנותר זה החיסונים, האוכל שלא חייב לצאת ממש יקר, לא חייבים להאכיל באוכל דרגת פרימיום וצעצועים קצת. וכמות האוכל שכלב צורך תלוייה הרבה במשקל שלו, כלב קטן בגודל יצרוך הרבה פחות אוכל מכלב גדול. יש כמו שאמרו הוצאות לא צפויות של מחלות ותאונות והוצאות אלו אני לא יכולה לצפות מראש...

lilithmm

New member
אני מדברת על הכלב שלי

אני לקחתי כלב בוגר זכר מהסגר, בן שנה וחצי, וכך חסכתי את העלויות של צב"ח. עלה לי 130 שח כולל כלבת ורשיון. כשאימצתי את הכלב שלי לא היה לי מושג בגידול כלבים. הוא קיבל אוכל ממש זול וירוד. נתתי לו לשוטט חופשי. לאט לאט אנשים הסבירו לי ולימדו אותי. קראתי ספרים על כלבים. אחרי שנה שהוא היה אצלי הוא קיבל קדחת קרציות, כי השארתי אותו לאחותי ליומים ואצלה עלו עליו קרציות. הטיפול שכלל בדיקות חוזרות אצל וטרינר ובדיקות דם עלה כ-1000 שח. כחצי שנה אח"כ הכיש אותו נחש צפע בראש, על האף. לא חשבתי לרגע לחסוך כל סכום שהוטרינר יגיד לי ע"מ להציל אותו. גם הטיפול בהכשה עלה לי כ-1000 שח וזה תוך שנה. אז לא שמרתי עליו, וזה עלה לי כמעט בחיים שלו, וגם בהרבה כסף. אני יודעת שיש הרבה אנשים שכשהכלב זקוק לטיפול יקר הם פשוט נוטשים אותו, בגלל שאין להם יכולת לשלם על הטיפול הוטרינרי.

bilbolim

New member
אוכל זול וירוד...

אני מאכילה את בונבון בדוגלי שזה אוכל די זול, זה נחשב לאוכל ירוד?

amichai58

New member
קצת אופטימיות להתחלה,

הם עוד לא התחילו, לא צריך להבטיח להם מחלות ותאונות. הגם שב100 ש"ח שמעבר למזון נכלל סכום שאותו מקדישים לתחום הזה. ויתכנו גם הפתעות לטובה.

איל34

New member
קשה להגדיר עלויות כך...

3000 ש"ח בשנה? אצלנו רק עלויות המזון מגיעות לכך בשנה! שק אחד לחודש...
נוסיף לכך ביקורים בלתי צפויים אצל הוטרינר, חיסונים, קולר לקרציות וטיפות למניעת פרעושים וגם תיקוני נזקים בבית וכבר נקבל עלויות אחרות לגמרי. (הכלבה אכלה בגדים שהיה צורך להוציאם מבטנה למשל...) נוסיף לכך צעצועים, עצמות, מיטה, אביזרים לטיפוח ושאר תפנוקים והעלויות רק מטפסות. אז נכון שאפשר להסתפק באוכל זול, התדפקות על שערי עמותות למתן טיפולים וטרינרים זולים, אבל אצל לא מעט אנשים טיפול בכלב יעשה ע"י וטרינר פרטי המכיר את הכלב היטב וזה יקר, בהחלט לא זול בכלל. כך שלטעמי קשה להגדיר עלויות שוטפות של כלב. העלויות משתנות ובלתי צפויות מתקופה לתקופה. באופן כוללני ביותר העלויות המרובות הן כשהכלב גור וכן בעת זיקנה. איל

אסתי31

New member
אם הכלב בריא

אם לא תוקפת את הכלב איזו מחלה אז ההוצאות מועטות יחסית אבל כלב כמו בן אדם מתחיל בגיל מבוגר לחלות בכל מיני מחלות ואז ההוצאות על הטיפולים הרפואיים גבוהות ....אבל זה שווה כל אגורה. לי יש כלב עיוור שלמרות הכספים הרבים שהשקענו איבד את ראייתו אבל לא הייתי חוסכת שקל...ויש לי עוד כלב. כך שהוצאות תמיד יש מתחלקים בנטל מוותרים על דברים אחרים ומסתדרים.

למעלה