יש לי שאלה

Ed Hunter

New member
אני מסכים איתך בהכל חוץ מפרט אחד...

החיות והרוצחים זה לא הערבים זה המחבלים ואלה שתומכים בתשתיות הטרור... אני לא חושב שצריך להכליל א כולם... יש ויש.... מסכימה איתי?:) אגב, בקשר ללשרת בקרבי... למה את לא יכולה לשרת בקרבי? אם יש לך נתונים אישיים מתאימים אז בכיף, לא?

*superstar*

New member
אני יכולה לשרת בקרבי! ואפילו דירגתי

אותם.. ואני מסכימה שאסור להכליל! לא כל הערבים הם רוצחים ולא כל הערבים רוצים שכולנו נמות.. יש ויש.. *דיד*

heaven is here

New member
בקשת סליחה

לא מכלילה בשום אופן. יש גם ערבים טובים אני מודה. אבל יש מחבלים-רוצחים שלא מאמינה שהם בני אדם.

טוב, אתה ביקשת.

אני חושבת שמה שהטייסים עשו לא היה רק פשע מבחינת החוק, אלא גם תועבה רצינית מבחינת המוסר. אני לא חושבת שמגיע מוות לכל הערבים. אני רואה אותם ואני רואה אותנו.. אבל אותם סרבנים, סרבו לפגוע במטרות שבהם כן יושבים מחבלים. אותם ילדים שמתים בדרך?? - זה בגלל שהמחבלים שמו אותם כי הם יודעים שלנו בניגוד להם כן יש אנושיות ונחשוב פעמיים אם לפוצץ את הבניין או לא. אתה יודע איך שמים אותם?? קומה 1 - ילדים קטנים קומה 2 - מחבלים קומה 3- משפחה. מגיע להם למות. ואם הילדים האלה דובקים באותה מטרה, אני מצטערת לומר - כמה לא הומאני שזה נשמע, מגיע להם למות ביחד איתם.

ומה

לגבי ילדים בני 3 שיש להם הורים שתומכים בטרור ושמים אותם בעמדות מסוכנות? זה בסדר שהם מתים תוך כדי הפעולות של צה"ל? הרי הילדים האלה לא פושעים ולא עשו שום דבר רע. לא צריך לנסות לשמור על חייהם של ילדים תמימים אלה? אשמתם שהם נולדו להורים כאלה?

MoOsHoN17

New member
הייתי רוצה להיות קרבי

אבל בגלל פרופיל נמוך אני נאלץ ליהות ג'ובניק

Ed Hunter

New member
תשמע אחי

גם עם פרופיל נמוך אתה יכול לעשות משהו... יש המון תפקידים מאד חשובים שאתה יכול לקחת חלק בהם וחוץ מזה כל אחד תורם את החלק שלו בצבא... גם אם אתה מש"ק ממטרות וגם אם אתה בסיירת מטכ"ל... כל אחד נותן את המקסימום שהוא יכול... אז אם תתן את הכל ותשקיע באותו התפקיד שתקבל אתה תרגיש טוב עם עצמך... אל תתבאס מזה שאתה לא קרבי...

*superstar*

New member
מש"ק ממטרות!!../images/Emo6.gif

עשית לי חשק!!! זה יכול להיות כיף
*דיד*

Ez sLeeP

New member
גוועלד..

אני מודה. לא קראתי את השרשור עד תום. כעת קראתי. ויש לי כמה הערות, והארות בעניין, אשמח אם תקחו את זה תחת התחשבות. ראשית, אין מקום לכינויים לבביים כ'מושתנים' ו'חארות' על גבי דפי הפורום, ואודע אם נמנע מגינויים. תודה. ויכוח פוליטי, כחלק מהאופי הדמוקרטי של תפוז ומדינת ישראל, הוא אינו אסור כאן. ובכל זאת, יש לי הסתייגות כלפיו. ספקני אם ויכוח כזה מוביא לתועלת מלבד הוצאת קיטור. דיעות לא ישתנו כאן, ושלום בטח שלא יושג כאן. לכן אני לא רואה את הצורך בקיום הויכוחים האלו כשם שאני לא רואה את הצורך בהכרעה מי יותר מוכשרת - כריסטינה או בריטני. אם תשאלו אותי, שתיהן הן תחתית תעשיית הבידור, אם נתעלם מהעובדה שתעשיית הבידור - רובה ככולה היא תחתית.. של משהו. ואם יורשה לי להתייחס לחלק קטן בכל הויכוח, מחבלים - שהם סוג של רוצחים, נתעבים ככל שיהיו - גם הם זכאים למשפט הוגן, ע"פ חוקי מדינת ישראל, כפי שכל רוצח זכאי למשפט הוגן. כאן זה לא דיקטטורה, ולא מונרכיה ייצוגית. דמוקרטיה - אם נרצה ואם לא נרצה. באשר לסרבנות - תופעה 'פופאלרית' בימים כתיקונם, יש לי דעה ברורה: אדם חייב להחזיר למדינתו כגמולה, כחלק מהחברה הסוציאלית שאנחנו (מדינת רווחה, אם ניכנע להגדרות), ומבחינתי זה יכול להתבטא בכל דרך שהיא. אם לאדם יש בעיה מוסרית עם התנהלות הצבא, הוא לא חייב לשרת בחזית, או בתפקיד שיסתור את אמונתו - אין פסול בתפקיד כמש"ק ממטרות, כפי שהוצע כאן. הבעיה נוצרת כאשר אדם כבר נמצא בחיל, וחווה לבטים קיומיים באשר לתפקידו. אנשים, מדינתו במצב ביש. אין דרך אחרת להגדיר את זה. טרם עלינו על הגישה הנכונה, ולא אכנה כאן אנשים 'יפי נפש' על-מנת להסגיר את דעתי, כי אני לא בטוח בקיומם של אנשים העונים להגדרה. בואו נעשה מאמץ להיות אנשים טובים תחילה, וחיילים אח"כ. עשו מאמצים לסיים את השרשור הזוועתי הזה בהקדם, ולא לחזור על עקבותיו. לתשומת לבכם - הודעות בלתי הולמות יימחקו. שבוע מקסים שיהיה לכם! נדבו'ש.

Ed Hunter

New member
אמממ

אני לא התחלתי את השירשור הזה במטרה לנסות לשכנע מישהו או לנסות לשנות מישהו... פתחתי את השירשור הזה במטרה לראות מה אנשים חושבים על זה כי זה מענין אותי... השירשור הזה התפתח למן ויכוח אבל לדעתי הויכוח היה ויכוח הולם לפורום ולא פגע באף אחד... לדעתי דיונים כאלה צריכים להתקיים כדי שאנשים יוכלו לבחון גם את הצד השני ולראות מעבר להשקפת העולם שלהם... לדעתי זה חשוב להבין לנסות להבין את הצד השני, ביחוד במדינה שלנו שחצויה לשני גושים שדיי שונאים אחד את השני... הדברות, זה היה הרעיון המרכזי מאחורי כל זה... ולדעתי המטרה הושגה...

Ez sLeeP

New member
תסכים איתי,

שזה לא הכי רלוונטי לנושא הפורום. תסכים איתי שזה יכול להיערך בצ'אט. תסכים איתי שמדיון על סרבנות מצפון זה נהפך לדיון על מדינת ישראל, שיטותיה, והפלשתינאים.

לא משו

New member
הסיבה שלא עניתי לשירשור הזה

זה כי אני ופוליטיקה לא מסתדרים ביחד ואני ימשיך לא להגיב

Ez sLeeP

New member
../images/Emo41.gifאולי די?../images/Emo41.gif

נדב מתפתה להשתמש באמצעי דיקטטורים ולהפעיל סנקציות..

דעתי...

טוב אני מקווה שזה ישים קץ לשרשורפלצת הזה כי נדב הגיע למצב שהוא שוקל שימוש באמצעים חמורים - ואנחנו אל רוצה שזה יקרה. בכל-אופן, הטייסים הסרבנים. אסור לכנות אותם "בוגדים", כי כינויים כאלו אין להם מקום במדינה שלנו, כולם זוכרים שכינויים כאלו הובילו לרצח הפוליטי הנתעב לפני 8 שנים בדיוק. מה שכן, הם ניצלו את הבימה הצבאית לשם מטרות פוליטיות, כנראה מכיוון שהם סברו שהם יגרמו בכדי כך להתייחסות גדולה יותר לדיעות שלהם, או שהם היו מעוניינים בהתלהטות הבינ"ל שהיתה לאחר פרסום מכתב הסרבנות. כידוע, מרבית הטייסים בכלל לא היו טייסים פעילים. ומי שכן, בחיל האויר ניתנת להם האפשרות לבחור בצורה של סרבנות אפורה. מה גם שגם הטייסים הפעילים רובם (אם אני לא טועה ככולם) לא היו טייסי מסק"רים. הם ניצלו את המדים, את ההשפעה והמעמד בחיל האויר, והרבה יותר חמור מזה לטעמי, הם ניצלו את הכנפיים שלהם ובצה"ל אין מקום לפוליטיקה בפרט ובייחוד לסרבנות הפוליטית. בנוגע לסרבנות המצפונית דוגמאת מכתב השמיניסטים --- היא כבר יותר לגיטימית למרות שהדיעה שלי לגבי זה היא נורא שלילית, כי בעיני שום יפה נפש לא יכול להגיד שהוא לא מוכן לשרת בצה"ל כשאחרים בני גילו מוסרים את נפשם להגנת הארץ.

למעלה