יש לי שאלה...

lee_1

New member
יש לי שאלה...

האם התוצאות דם האלה תקינות לבחורה בת 17 עם מחזור מאוד לא סדיר לא לוקחת גלולות או כדורים כלשהם ויש לציין שעשיתי את הבדיקות ביום ה3-5 למחזור

תוצאות אצל בת 17

שלום לי, לא התוצאות בהחלט לא תקינות. לאור ה-17OHProgesterone המוגבר יש חשביות לבצע מבחן גירוי ע"י ACTH כדי לבדוק אפשרות של OHase deficiency -21 (ה-21 אמור להיות לפני המילה הכתובה), שזהו פגם אנזימטי בבלוטת יותרת הכליה המביא להצטברות של הורמון זה (ה-17OHP), וגם לשאר הבעיות שאת מתארת. כמו כן יש עדות לכך שרמות הורמוני המין שלך גבוהות לפי ה-FAI המוגבר אף הוא. בקיצור, יש פה בעיה והיא דורשת בירור מקיף וטיפול. אני מציעה להיות בבירור אצל אנדוקרינולוג/ית ולא אצל גינקולוג/ית שפחות מבינים בבעיות של אדרנל.

lee_1

New member
אני מטופלת אצל אנדוקרינולוג

ממה שאני יודעת הוא נחשב בין הטובים (ד"ר חאזני מבי"ח נהריה) כרגע הוא בחו"ל ולכן הסתקרנתי לדעת מה אומרות התוצאות את יכולה להסביר לי טיפה יותר על "התופעות לוואי" של הבעיה הזאת, ולמה היא עלולה לגרום? אני אודה לך מאוד, לי

lee_1

New member
מקפיצה...

כי נראה לי שלא ממש שמת לב שיש המשך...

שנתי לב אבל נחתי

שלום לי, לא שמעתי על האנדוקרינולוג הזה, אבל כמובן אני לא ממש בקיאה במי שנמצא בצפון למעט חיפה עצמה. לגבי "תופעות הלוואי" אז את מודעת בעצבך משום שספרת שיש לך מחזור מאד לא סדיר. בנוסף זה יכול לגרום לאקנה (פצעי בגרות) ושיעור יתר. יש לך משהו מזה?

lee_1

New member
אכן כך...יש לי משניהם...

ולא מעט בכלל

למעלה