יש לי שאלה

keren27

New member
יש לי שאלה

נתחיל ברקע: בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד ראשון, חברותי ופעיל מאוד. נכנס לגן ששהה בו בשנה שעברה בלי בעיות מיוחדות. בשבוע האחרון הוא נבהל מכל דבר: גרירת כיסאות בגן, בכי צווחני של אחת הילדות בגן, צלצול הטלפון בבית, כשאני עונה לטלפון בבית, כשאני משנה טון דיבור וכו'. בקיצור אלה דברים שלא היו מזיזים לו. האם זה מצב נורמלי ? איזשהו שלב בגיל הזה ? אשמח לתגובות

מאיו

New member
יכול להיות שזה שלב אבל

יכול להיות שזה בעקבות איזה שהוא אירוע. כדאי לשאול האם בגן היה איזה שהוא אירוע קולני במיוחד- מישהו בא לקדוח, רעש מטוס וכו'. (אצלנו זה קרה אחרי ש F16 המריא בקרבתנו) בכל מקרה, בין אם זה שלב ובין אם בעקבות משהו, כדאי להפנות את תשומת לב המטפלות לכך. בבית, לפני שאתם מפעילים שואב / מעבד מזון/ כל רעש צפוי אחר, תודיעו לו על מנת שיהיה לו זמן להתרחק פיזית ולהתכונן. לאט לאט זה יחלוף, גם אם לא לגמרי. באיזה שהוא שלה הוא היה קורא לי כדי שאשב איתו לצפות באבא קודח, או שהיה מודיע כי הוא מתרחק כדי שזה לא ירעיש לו. כעת זה עבר לו כמעט לגמרי אך עדיין לא סובל רעשים. פשוט במקום לפרוץ בבכי, הוא מרים את הידיים כדי לסגור את האזניים.

לאה_מ

New member
את לא לבד.

מסתבר שהרבה הורים מתמודדים עם בעיות שונות בגיל הזה. לפעמים יש טריגר ולפעמים לא ברור מהו. אני מצרפת לך קישורים לשני דיונים שהיו כאן ממש לאחרונה בנושא פחדים.

למעלה