יש לי שאלה..

elena302

New member
תגובה ל-gilka : מי פה ראש קטן??

אתה צודק לגבי זה שלא לומדים בשביל הטסט. אבל אני לא רואה את זה נחוץ כל כך לשלם אלפי שקלים כדי ללמוד לנהוג נכון. אני מעדיפה שאבא שלי, שנוהג בערך אותו מספר שנים כמו המורה שלי, ילמד אותי את אותם הדברים שאני לא כ"כ צריכה לטסט אבל ליומיום כן. ונהיגה בלילה זה אחד מאותם הדברים!! אז אם יש לך כ"כ הרבה כסף לשלם לשיעורים כדי ללמוד לנהוג טוב בכלליות (אין הרבה אנשים כאלה בארץ במיוחד עכשיו) אז בבקשה. אבל מי שיחשוב קצת בשכל, יבין שמה שאמרתי פה הוא נכון! ומי שיקרא ויחשוב שזה לא נכון, כנראה הוא מתלמד או שלא התחיל עדיין ללמוד נהיגה!

gilka

New member
פשוט שטויות

את יודעת טוב מאוד שאפשר לעשות שיעור אחד או שניים, במקום ב13:00 ב19:00 זה לא עולה יותר וזה מועיל. חוץ מזה שלא מדובר דווקא על נהיגה בלילה. וכן, את ראש קטן. אפילו להגיד "עדיף לי 80 שקל על פני זה שאני אהיה נהגת טוה שמסכנת פחות את עצמי ואת הסובבים אותי" זה להיות סופר ראש קטן. דבר שני: מה השר לאבא שלך? את יודעת כמה אנשים יש עם דוקטורט בפיסיקה שהם פשוט אנשים מבריקים שלא מהעול הזה, אבל הם לא יודעים ללמד? אם תשבי אצלם בכיתה (אם היתה להם כזאת) אז לא תביני כלום. יש להם בדיוק את אותו אותו ידע כמו אנשים שכן מלמדים- אבל הם לא יודעים ללמד. ללמוד נהיגה את צריכה ללמוד מהמורה שלך ולא מאמא, לא מאמא, ולא מהחתול שלך. המטרה של המלווה היא לוודא שכשהנג חדש ומתלהב בוא לא יעשה דאווינים על החברים שלו, בתקווה שאחרי חודשיים של נהיג הוא יבין טוב יותר את התוצאות של המעשים שלו על הכביש ולא ישתולל גם בלי מבוגר. המטרה היא לא ללמד אותך. מתלמד או שלא התחיל ללמוד נהיגה? אם את רוצה לדעת, לי כבר יש רשיון לבד יותר מחודש (אחרי חודשיים של מלווה כמובן), אז בטוח שאני יודע לנהוג יותר טוב ממך. מי שמתלמד או לא התחיל ללמוד נהיגה הוא מי שאומר "עדיף לי לא להוציא 80 שקל נוספים אלא לסכן חיים" או "הנושא הזה בכלל לא חשוב. 80 שקלים הרבה יותר חשובים" וכל מי שנמצא כאן יודע את זה. חיים יותר חשובים מכל הכסף בעולם. נ.ב. גם את לא מחשיבה חיים של אנשים, תחשבי כמה כסף את צריכה להוציא אחרי תאונה: -מעלים לך את פרמיית הביטוח -תיקון הרכב -קנס במידה וזה באשמתך. זה מסתכן בעשרות פעמים ה80 שקלים שחסכת מהשיעור נהיגה. וכמה אח"כ תצטערי שחסכת אותם...

sattla

New member
פשוט יש לי הברקה....

בוא במקום לשלם כל חודש על דלק וביטוח והוצאות נלוות שזה מסתכם בכ-400 שקל לחודש פשוט נסע עם המורה נהיגה לכל מני מקומות ונשלם לו 80₪

gilka

New member
נו באמת

אני מדבר איתך פה על חיים של בני אדם ובהרבה מאוד בסף (קנס של אלפי שקלים והשתתפות עצמית בביטוח, והאלעת הפרמיה, ואינסוף דברים) ואתה מדבר לי פה על הוצאות שוטפות של רכב. נ.ב. זה לא היית אתה שאמר להודעה הקודמת שלי שזה דווקא חובה לעשות שיעור בלילה לדעתך, ואתה לא מסכים שמי שיודע לנהוג ביום ידע בערך גם בלילה? מה קרה? משנה את דעתך כל יום כדי לגוון?

sattla

New member
אוי אוי אוי

אני עומד מאחורי הדעות שלי ב100%... פשוט זה היה קצת בצחוק אם לא הבנת אז סליחה פשוט חשבתי שהסמיילי הזה ~~>
<~~ מסמל צחוק.. כנראה טעיתי
אז זה היה בצחוק גמור...

elena302

New member
תשובה...

למה אתה חושב שאם אני לא עושה שיעור בלילה, אז אני בהכרח יעשה תאונה? ואתה באמת חושב ששיעור אחד מסכן בלילה יהפוך אותך לנהג מנוסה וזהיר יותר?! אז לידיעתך, לא! אתה יודע לנהוג יותר טוב ממני? מאיפה אתה יודע? אז שמעכשיו תדע, לי יש כבר רישיון קרוב לשנה ועברתי טסט ראשון. אז בפעם הבאה אל תדבר שטויות..

anna_nicole

New member
לא צריך להתלהב..

אז יש לך רישיון, אז? את בעצמך אמרת שיש בעלי רישיון שלא יודעים לנהוג! איזה יופי ששאלה תמימה שלי הפכה לשרשור עצבני... :))

sattla

New member
חחח

שמע זה שעברת טסט ראשון עדיין לא הופך אותך לנהג הכי טוב בכביש אלא להפך... וזה שעברת טסט 18 לא הופכת אותך לנהג גרוע אלא להפך... תחשוב על זה... בעניין הלילה זה שתעשה שיעור אחד בלילה אז אתה תראה שזה שונה מהיום אתה תלמד שהאומדנים של המרחק משתנים אתה תראה שבעקיפה אתה לא תזהה תמיד את המכונית איפה היא נמצאת ואתה תראה הרבה שדה ראייה חסום כל אלו ילמדו אותך להיות יותר זהיר וללמוד אחרת את הכביש אני בכל אופן לא אומר שבהכרח תעשה תאונה (חס וחלילה) אבל אני בהחלט אומר שחשוב שתעשה שיעור (גם אם זה רק אחד) בלילה לדעתי ה80 שקל האלה יועילו לך...

gilka

New member
אם אין לך תשובה

אז אל תסטי מהנושא, אלא פשוט תגידיש אין לך תשובה. אני לא אמרתי שחובה לעשות שיעור בלילה. אני אפילו אמרתי, שאם היית טוענת שמי שלא עושה שיעור בלילה, זה לא משפיע על איכות הנהיגה שלו בנהיגה בלילה, כי מי שיודע לנהוג ביום ידע גם בלילה- הייתי מסכים איתך. מה שניסיתי להעביר זה שעצם העובדה שאמרת שלא צריך שיעור בלילה כי הטסט הוא ביום מרגיזה אותי. זה שהמורים מלמדים לעבור לטסט אנחנו כבר יודעים, אבל ילדים הרי משלמים מעל 80 ש"ח לשיעור, למה שהם לא ידרשו מהמורה ללמוד לנהו ולא רק ללמוד לעבור טסט? בקיצור, לא אמרתי שאם את לא עשית שעור בלילה את בהכרח תעשי תאונה, אמרתי שאם את לא העמקת מעבר למה שדורש הטסט בכלל, כמו שניתן לראות לפי הגישה שלך, אז את תעשי תאונה. כי אין מה לעשות. הטסט, כמה כל מבחן, לא יכול לכסות את הכל. נ.ב. אמרתי שאני נוהג יותר טוב ממך כי אם אתה נוהגת כאילו למדת לטסט, אז אני נוהג יותר טוב ממך כי המורה שלי לימד אותי לנהוג, ולא לעבור טסט. נ.ב.ב. לפי הכתיבה שלך את לא בת 18.5 ואחרי בי"ס, את אולי בכיתה ג'. אז אולי את הכסף שבזבזת על שיעורי נהיגה היית צריכה להוציא על שיעורי הבעה.

sattla

New member
../images/Emo45.gif תקראי גם

לא מאחל לך אבל אם לא תשני גישה לצערי את תכנסי במשהו\מישהו אל תחשבי "לי זה לא יקרה" על זה כבר שמענו אם את באה בגישה של "עברתי טסט ראשון אני נהגת מעולה" זה גם לא הכי כחם על זה גם שמענו אם את חושבת שיום ולילה זה אותו דבר אז אני לא מאחל לך לגלות שזה לא. אני לא רוצה להפגש איתך בכביש רק אל תסעי בשמאל ותאותתי והכל יהיה טוב

למעלה