יש לי שאלה...

tamarm

New member
יש לי שאלה...

לאחר חודשיים ללא גלולות מסתבר שהמחזור שלי מגיע כל 26 יום, בצורה סדירה. קראתי במאמרים פה בפורום וחישבתי את חלון הפוריות והוא יצא בין היום ה- 7 למחזור ליום ה- 15. במידה והוסת היא 5 ימים... האם זה הגיוני שחלון הפוריות יתחיל יומיים לאחר סיום הוסת?

ofik

New member
לא מומחית אבל

חלון הפוריות הוא בין 16 ימים לפני, ל10 ימים לפני כלומר, יום 10 עד יום 16 אצלך, כל זה לפי הבנתי המוגבלת, אבל בכל מקרה לא יכול להיות יום 7 אחרי, ההפך, זה נחשב עוד יום בטוח למי שלא רוצה הריון מקוה שעזרתי עופיק

גם לא מומחית, אבל ננסה

הי, גם אני קראתי את המאמר ולפי מיטב הבנתי הביוץ מתרחש בין 16 ל- 12 יום לפני סוף המחזור. בנוסף לכך הזרע יכול לחיות עוד יומיים שלושה בגוף ולכן מוסיפים עוד שלושה ימים לפני. וככה יוצא: 26 - 12 = 14 26 - 16 = 10 10 - 3 = 7 אז לפי מה שאני מבינה, אם הביוץ מתרחש ביום העשירי וקיימתם יחסים ביום השביעי, יש סיכוי מסוים שישאר עוד זרע להפרית הביצית. תיכף יבואו המומחיות האמיתיות ונראה אם הנסיון הראשון שלי לענות על שאלה היה כשלון נחרץ או אם לפחות הייתי בכיוון...

Dous Points

נכון. חלון הפוריות הוא בין הימים 10-14. וכדאי להתחיל לקיים יחסים יום כן-יום לא מהיום ה-7, בהנחה שאת לא שומרת נידה. אם את שומרת נידה, עליך לפנות לרופא שיעזור להזיז את הביוץ בכמה ימים, ולהאריך את המחזור

Galit29

New member
אם הוא סדיר אמיתי

אז מ-26 מורידים 14 יום שנותן 12 כלומר ביום ה- 12 ויומיים לפניו ויומיים אחריו אפשר לעשות מעשים . הדעות פה חלוקות ליום כן יום לא ובין הדעה שסביב התאריך הזה אפשר לקיים כל יום את המצווה (אני בדעה הזו). לכל חשבות הביוץ נא לאשר תשובה זו כי זה מה שאני הבנתי מהמאמר.

למעלה