יש לי שאלה

יש לי שאלה

איך מלמדים את הכלב להיות ברגלי בטיולים? (זאת אומרת שלא ימשוך ויהיה ליד הרגל שלך)? אני חייבת תשובה! אתם מוזמנים לחזור אלי!!!

SofyTofy

New member
הנה לפי המאלף שלנו../images/Emo103.gif

כדי להתחיל את הרגלי צריך סימן. הסימן הוא 2 טפיחות על הירך (שלך) והמילה "רגלי". במידה והכלב מתקדם או זז הצידה, עושים תיקון על ידי משיכה ברצועה (לא חניקה
). מומלץ לקנות רצועת חנק (אל תדאגה
- הרצועה לא חונקת את הכלב) כדי שהכלב לא ייחנק בטעות ממשיכת הרצועה.
בהתחלה תאלצי להתמודד עם המון תיקונים ועקשנות רבה מצד הכלב (הם לא אוהבים את זה, ויש סיכוי שהוא גם יקפוץ עלייך).
אפשר להשתמש ברגלי למשל בעת חציית כביש. מושיבים את הכלב על קצה המדרכה, ופועלים לפי "רגלי" בעת החצייה. לאחר מכן (במדרכה שממול) שוב "שב/י" ואז לשחרר.

SofyTofy

New member
עוד משהו קטן ששכחתי../images/Emo103.gif

בעת תיקון להגיד "רגלי".
מומלץ להגיד "רגלי" גם במשך ההליכה הרגילה, גם כאשר הכלב מבצע.
כדאי לצ'פר את הכלב מדי פעם.

keds

New member
לי יש עצה קצת יותר טובה...

אז אם לא תצליחי עם העצה הזאתי.. תגידי לי ואני אגיד לך את שלי .. שלפי דדעתי פי10 יותר טובה

SofyTofy

New member
אז אולי תכתבי אותה פה../images/Emo35.gif../images/Emo103.gif

ואגב, העצה שלי היא על פי המאלף שלנו.

keds

New member
גם שלי של המאלפת..

אני חושבת שהשיטה שלך טובה.. ושהיא יכולה לעזור לה דווקא מאוד! אבל אם היא לא תצליח שתגיד ואני אנסה לעזור לה עם השיטה שלי
שאני מקווה שהיא תעזור

לי יש בדיוק את אותה הבעיה...

אני חושבת שהשיטה שהוצעה היא שיטה שעשויה לפעול מפני שזו שיטה שמאלפים משתמשים בה ולאט לאט היא אכן פועלת רק שאני לא יודעת איך בדיוק לעשות אצ זה ואני שוכחת להתמיד בזה. כמו כן, יש לי כלבה קטנה ועדינה ואני לא יודעת אם אני יכולה להפעיל עליה הרבהנ כוח פיזי כמו משיכות תיקון וכו' אז אם יש שיטה יותר טובה אשמ ח לשמוע. יעל

SofyTofy

New member
המשיכות לא כואבות../images/Emo103.gif

כל עוד משתמשים בחגורת חנק, ועושים אותן כמו שצריך.

אפשר לקבל הסבר מה זאת רצעת החנק?

אולי למישהו יש תמונה? עד איזה גיל זה מתאים? הכלבה שלי בת שנתיים בערך, לקחנו אותה לפני שלושה שבועות מ S.O.S , היא די מחונכת, ובחוץ היא בד"כ הולכת לידי, אבל לפעמים היא מחליטה למשוך לכיוון אחר, או פשוט לא לזוז, ואני פוחדת שאני מכאיבה לה עם הרצועה הרגילה.

אני לא בדיוק יודעת

איך להסביר אבל חגורת חנק זאת חגורה חזקה שאם הכלב מושך אותך אז החגורה חונקת אותה אז הוא לא מושך כדי לא להחנק! זה מה שאני יודעת על חגורת חנק...

דינהקרן

New member
חגורת חנק זה שם לא נחמד לרצועת

אילוף. צריך, חשוב והכרחי לדעת איך לעבוד איתה. נכון זה נראה כאילו זה חונק את הכלב וזה נראה נורא, אבל כשיודעים לעבוד אם זה בעדינות ובצורה הנכונה אין סכנה שהכלב יחנק. החגורה לא נמצאת על הכלב כל הזמן, רק תוך כדי "עבודה" (אילוף או טיול או בכל מצב שהבעלים צמודים לכלב). אני בטח לא מספיק מקצועית להסביר כאן איך עובדים אם זה, אפילו שאני מכירה ויודעת איך לעשות זאת.

למעלה