ולי אין תשובה... ../images/Emo18.gif../images/Emo94.gif../images/Emo70.gif
הפעם יצא בכלל ארוך!
סוֹרי! |נסקל|
קודם כל שלום לך וברוכה המבקרת בפורומנו הקט!
אוקיי, אז ככה... אם את שואלת האם האנשים שאת מכירה "מהמגזר" ומחוצה לו (אגב, מגזר באנגלית זה ג'נזר?
[לפחות את עצמי אני מצחיק! |טמבל]) הם כן או לא מייצגים את הדעה הרווחת - אז התשובה היא שכנראה הם אכן מייצגים את הדעה הרווחת, כלומר אין משהו יוצא דופן בדעות שלהם. והדעה הזאת, היא רק סטריאוטיפ או...? אז אם נהיה כנים, ונשים את האפולוגטיקה בצד, התשובה - מה לעשות - היא לא, זה לא רק סטריאוטיפ - אני חושב שרובנו מכירים את המציאות, שמדברת בעד עצמה, גם אם זה לא המצב הרצוי או התדמית האידאלית. כמובן כמו בכל דבר גם כאן יש חריגים
, אבל לא על זה מדובר. אז שאלת המפתח שנותרה היא למה, ונראה לי שכאן - בניגוד לשאלות העובדתיות לעיל - יש פתח למגוון של דעות והשערות. אני לא בטוח שיש לנו כלים כדי להתמודד עם השאלה, גם בגלל המורכבות שלה וגם בגלל שאנחנו מגיעים עם כל כך הרבה הנחות יסוד לגבי "איך צריך להיות" שקצת קשה להתנתק מהן ולהתייחס לנושא באופן אובייקטיבי (מה עוד שזה נושא עם נגיעה אישית כמעט לכולנו). בכל אופן, נקודת המוצא שהייתי לוקח היא להגיד שאם כבר שברנו חלק מהכלים (כלומר, לאו דווקא בן לוקח בת ובת לוקחת בן), אז למה שלא נשבור את כל הכלים, ונשאל את עצמנו - מאיפה בכלל מגיע המודל של הזוגיות? מה כל כך קדוש בזוג לעומת כל מספר אחר (כולל 1)? אני מתאר לעצמי שלרובנו יהיה קשה לענות על שאלה כזאת בלי לפלוט (בטעות?) משהו על "הגיוני" או "דרך הטבע" או "טבע האדם" או "דחף טבעי", או כל מיני מילים דומות - רק מה, נדמה לי שכבר פיתחנו אלרגיה מסוימת למילים האלה (מעימותים אין ספור בנושאי זהות מינית). אז מאיפה ההתניה הזאת, מה כל כך טבעי בזה, מאיפה הכמיהה לזוגיות? בגלל חינוך? בגלל שככה הרוב? בגלל קנאות ורכושניות שלנו? בגלל שזה מה שהוכיח את עצמו משחר האנושות, מסלע קיומנו, מכור מחצבתנו? (ואם כן - למה לא להקריב את חייהם של היקרים לנו, להעביד לשנוא ולהרוג את השונה מאיתנו, להרוג וליהרג בשם הדת, לחמוס ולנצל את הטבע, לקחת מהעניים ולתת לעשירים, לדכא נשים ולהכות ילדים בשם החינוך, והרשימה עוד ארוכה?) או אולי זה מהפחד להיות לבד? (ואם כן - למה דווקא במודל של 2 אנשים, בחור ובחורה? למה לא בקבוצה יותר גדולה, עם יותר ביטחון?) אולי זה פשוט משיקולים של סימטריה? (?) או אולי בעצם הסיבה היא כי ככה נוכל להביא ילדים לעולם מבחינה ביולוגית?? (וזה מה שאמור להצדיק להיות בזוגיות? אז למה מי שנבצר מהם להביא ילדים לעולם גם רוצים אותה?) נדמה לי שקשה למצוא טיעון אוניברסלי שיהיה קביל במציאות של פתח המאה ה-21. וכל זה היה רק לגבי זוגיות סטרייטית - אז קל וחומר לגבי זוגיות הומואית! למה בעצם לעשות הומואיזציה של המודל הסטרייטי, והאם יש רק דרך אחת לעשות את זה? לומר את האמת, אין לי תשובות לשאלות האלה. ומה אם היית שואלת "אני לא רוצה להעליב או לפגוע, אבל איך זה שסטרייטים כל כך רבים - או ככה לפחות שמעתי מכמה חברים שלי מהמגזר
- מושכים באופן מלאכותי מערכות יחסים זוגיות ארוכות מדי בעליל, שבלי ספק מיצו את עצמן, עוד ועוד ועוד שנים, לפעמים עד מותם??! זה באמת ככה? ואם כן, מה המקור של התקיעות הזאת?" אז אולי זה נשמע כמו סתם פרובוקציה, אבל גם על זה אין לי תשובה. ולא שאני אישית לא כן נמשך לרעיון של זוגיות נצחית (בכל מחיר?
), אבל אולי זה סתם כי אני עוד שבוי באיזושהי אגדת ילדים?...
אז בהתחשב בזה שכל הנושא של הזוגיות הסטרייטית המיינסטרימית כל כך טבוע בנו ורווי בשפע דעות קדומות ובשטיפות מוח מגיל 0 עד שאנחנו מתקשים לדון בו לגופו, בהתחשב בזה שלעומת זאת תפיסת הזוגיות הקווירית בכלל וההומואית בפרט היא כל כך שברירית ולא מגובשת - הן מבחינה חברתית והן בין אנשים ובין עצמם, בהתחשב בזה שבענייני ה
מדובר ברגשות ובדחפים לא במיוחד רציונלים ולא בפעולות המבוססות על היגיון מסודר, בהתחשב בזה שכאשר בני זוג רוצים (או נאלצים) להיות חלק מהחברה יש להם הרבה מאד יחסי גומלין איתה (מה לעשות שלא כל זוג מקבל אי בודד להעביר את שארית חייו) - ובלי ספק זוג הומואים נמצא אי שם בתחתית סולם הקבלה החברתית (שלא לדבר על קנאה וצרות עין בתוך הקהילה עצמה), בהתחשב בזה שאפילו הזוגיות הסטרייטית המסורתית קיבלה גם ככה הרבה מכות כואבות במאה ה-20 וכבר לא כל כך יכולה לראות את עצמה כמובנת מאליה (מתירנות מינית גלויה, גירושין לרוב, פמיניזם*, ...) (*ואני כמובן בעד! *מוריד כאפה לזוגיות הסטרייטית המסורתית*
), ובהתחשב בזה שההסטוריה של העולם הקווירי המודרני - כאורח חיים גלוי ולא כטאבו - קיימת פחות מ-35 שנה, אפשר לסכם שהמצב הוא לא קל אבל אנחנו עדיין מפלסים את הדרך ומתבגרים, לטוב ולרע. (אוקיי אז הפסקה הזאת כן אפולוגטית)
והערת אגב, האורך של הקשר זה לא כל מה שקובע את איכותו או את ההצדקה לקיום שלו!
[והערת אגב אגב - גם הגודל של התגובה לא, להיפך]
אוקיי יותר אני לא כותב תגובות כאלה ארוכות!
(לטובת כולנו
)
גם לך מגיע
חינם! לפרטים, שאלו את נציגי השירות שלנו.