יש לי שאלה.

icודליה

New member
יש לי שאלה.

למה אתם כ"כ נגד החטיבת ביניים? שמתי
לזה שכל פעם שמזכירים חטיבה אתם מתעצבנים, ושלא צריך את זה, אני רק רוצה להבין למה.... ועוד משו... תראו אתם צריכים קצת לשוטט בתחומי הפורום, תראו כתבות, תבקרו בגלריה, תענו על סקרים, תוסיפו מושגים למילון, תכנסו לקישורים, תוסיפו אירועים משלכם בלוח ועוד ועוד! תראו איך המנהל שלנו משקיע...

rAmikube

New member
תראי...

בטח ראית שאחד מאלו שמתנגדים לחטיבות הביניים הם אני, ובואי אני יסביר לך את הסיבה (אל תיכנסו פה לדיון ארוך...זה חופש!): קודם כל, חטיבות ביניים זה סתם מקשה על תלמידים לעבור מבית ספר אחד לשני והם צריכים לעבור ב-12 שנה 3 מקומות. אני חושב, שכמו שאצלי בעיר זה נמצא, שזה א-ח (יסודי) ואז ט-יב' (תיכון) וככה הם חוסכים לעצמם עוד טירחה של לרכוש חברים חדשים וכו'. בנוסף, החיסכון הכלכלי שבזה. למה שיהיו עוד מבנים חסרי תועלת שיקראו חטיבות ביניים שגם ככה לא ממש עוזרות וגם צריכים להשקיע המון כסך בתחזוקת הבניין ושאר הוצאות לא קטנות? בנוסף לכל, זה פשוט נוח! אולי א-ח ואחר כך תיכון של ט-יב' ישנם כאלו שלא יאהבו, אבל עדיף גם א-ו ואז ז-יב'.

mm130

New member
רב חטיבות הביניים בארץ |שבירות|

משולבות עם תיכון או עם יסודי.

mm130

New member
|שבירות|../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo18.gif

אני במצב ממש גרוע..

Snow Yte

New member
אני יכולה לספר לך מה קרה לי...

כשבאתי לחטיבה, לא יצאתי עם מי שרציתי בכיתה... הייתי מאוד מבואסת... לאט לאט יצאתי מהמעגל של החברים שהייתי איתו, ולקח לי זמן למצוא את עצמי שם... הכרתי אנשים שהם בכלל לא בכיתה שלי... ואני בסך הכל מאוד שמחה שהכרתי אותם... אבל אני יכולה להגיד שכיתה ז' לא נהניתי בכלל... לקח לי זמן, והכרתי חברות חדשות, שאני ממש ממש אוהבת ואני ממש ממש שמחה שהיכרתי אותם... אבל זה לקח זמן... וההתחלה לי הייתה נעימה כל כך... עכשיו אני עוברת לתיכון... יצא לי במזל, וכמעט כל החברות שלי הולכות לאותה מגמה כמוני, אז אני בטוחה שהם איתי בכיתה, ואני לא אאבד אותם... אבל עם זה לא היה ככה, אז יכול להיות שאותו סיפור שהיה במעבר לחטיבה היה קורה גם כאן... וזה לא סיפור נעים... ולא כיף בכלל, על אף שהתוצאות שלו מאוד נחמדות...

Moranus

New member
אני יסביר לך למה אני מתעצבנת...

אצלנו בעיר יש חטיבות ביניים שמשולבות עם תיכון ויש כאלו שלא. אני מאלו שלא. עברתי את היסודי הכל היה טוב ויפה היו לי חברים חברות (אף פעם לא הייתי מהמקובלים אבל זה גם לא הזיז לי ). במעבר לחטיבה הופרדתי מחלק מהחברים חברות אבל יצאתי עם מי שרציתי להיות בכיתה, אבל בחטיבה אנשים השתנו חלק הפכו לחרא של אנשים. הכרתי אנשים חדשים הם בגדו בי מיררו לי את החיים ועשו לי טראומה לכל החיים (הם הורידו לי את הדימוי והביטחון העצמי שלי לאפס)הייתי בדיכאון עמוק רצו לשלוח אותי לפסיכולוגים אבל אמרתי להורים שלי שאני יצא מזה לבד... יום אחד החלטתי לצאת מזה הכרתי חברים חדשים לגמרי הרגשתי בודדה בכיתה שלי שבגדה בי (אפשר לומר פחות או יותר החרימה אותי רק בגלל אחת שהחליטה שאני עומדת להחרים אותה אז היא צריכה להחרים אותי אני לא מאלה שעושים חרם עם אנשים אני בכלל לא אוהבת לריב עם אנשים). עברתי כיתה בחטיבה גם הכיתה האחרת לא הייתה משהו גם שם אנשים היו חרא. אבל לפחות שם היו לי חברים וככה העברתי את החטיבה . ואז מעבר לתיכון התיכון שינה אותי הכרתי אנשים טובים נחמדים הרחבתי את מעגל החברים הסתדרתי בכיתה אהבתי את הכיתה הזאת. גם בתיכון יש אנשים מגעילים אבל התיכון הוא מקום ענק עם הרבה כיתות הרבה אפשרויות הרבה סוגים של אנשים ושם כל אחד מוצא את המכסה לסיר. לא כמו בחטיבה שם זה מקום קטן וחוץ מזה אתה לומד בחטיבה חומר ואז אתה בא לתיכון ומגלה שסתם ביזבזת 3 שנים שבמילא לומדים הכל מחדש בתיכון חוץ ממתמטיקה...ויש עוד אבל צריך להיזכר.... החטיבה לימדה אותי שאי אפשר לסמוך על כל אחד אנשים הם דו פרצופיים יום אחד ככה יום שני ככה. צריך להכיר את האדם טוב טוב לפני שבוטחים בו ותמיד לשמור דברים מסוימים לעצמך... לא לשים לב להערות של אחרים ולהתרחק מאנשים שמחרימים אחרים אם יש לך חבר שמחרים חברים שלו תרחק ממנו יום אחד הוא יכול להחרים גם אותך(זה ילדותי זה מעצבן אבל זה קורה לצערי) יש כאלו שהחטיבה טובה להם... אבל מבחינה לימודית החטיבה לא טובה כי החטיבה לא נמצאת בפיקוח ואין לה שום מטרה ביסודי המרטה היא ללמד את הבסיס בתיכון המטרה היא הבגרויות ולהכין אותך לקראת הבגרויות ובחטיבה מה??? היה על זה כתבה איפשהו... זה היה ארוך....

icודליה

New member
אוקיי

גם לי לא היה טוב מכיתה ג'-ה', כי היתה לי מחנכת שהשפילה אותי, ריכלו עלי, לא היו לי חברות. בעצם היו לי חברות אבל 'גנבו' לי את חברה שלי שהיתה החברה היחידה שלי, ועברה שנה שהייתי לבד. באה ילדה חדשה, ונהיינו חברות ממש טובות ואז היא אמרה שהיא נוסעת ל3 שנים לשליחות בחצי השני של העולם. הציונים שלי היו בירידה. היה לי קל? אני כאילו לא באה לריב שתביני.. וגם עלי עשו חרם ואני מכירה את ההרגשה הנוראית שאין חברים ואף אחד לא מדבר איתך. היה לי ממש קשה. כל יום בכיתי לפחות איזה 5 פעמים. המורה אמרה כל יום בכיתה דברים כמו "אודליה את מטומטמת". בדיוק ככה. ולמנהל לא היה ממש אכפת. מאמינה?! וגם בטיול השנתי..... הלכנו בערך קילומטר של בוץ עם עומק כמעט עד הברך, ואז הגענו למפל מטופש ואני החלקתי על בוץ, ונפלתי על אבן על הגב-גב תחתון והיו לי כאבי תופת, לא יכולתי ללכת ממש גררתי את עצמי על החצץ שהיה שם ואז כאילו אני בוכה כמו אני לא יודעת מה אבל לא בקולי קולות. כמה בנות הסתכלו עלי וצחקו. צ-ח-ק-ו. חלק הסתכלו והתעלמו. לאף אחד לא היה אכפת. המדריכה התחילה ללכת והשאירה אותי מאחורה, ונשארתי רק עם 2 בנות אחרות ו2 מלוות. לא יכולתי ללכת כמעט. זאת היתה דרך מאוד קשה. איך שהוא הגענו לסוף המסלול. קצת לפני ראינו את המדריכה שחיפשה אותנו. ופתאום היא התחילה לצרוח עלי "מה אתן נשארות פה?!?!?!!!? עיקבתם את כל הכיתה ופיספסנו את המוזיאון בגללכן!!!!!!!!!!!!!!!". זהו. עמדתי לבעוט בתחת השמן שלה עם הגב הכואב שלי התהום. חלק מהבנות ששמעו מה קרה לי, אמרו שאני סתם מנפחת. היום מתברר שיש לי שם דלקת וזה ישאר עד ש... הסוף יגיע
אוח נמאס לי לדבר על הטיול הזה סליחה נסחפתי עם הכיתה החרא שהיתה לי... אני בכל מקרה ממש שמחה לעזוב את הבי"ס שהיה לי כי רק סבלתי שם. (חוץ משיעור ג"ג וגם את זה כל הזמן הורידו לנו) אז כאילו החטיבה יצאה טוב בשבילי. ואני ממש שמחה שיש את זה ושאני לא צריכה להמשיך את החטיבה בבי"ס שלי, כי פעם זה היה מאוחד עם חטיבה.
טוב

למעלה