יש לי שאלה:

Alfa156 GTA

New member
יש לי שאלה:

אז ככה, עם מה נתחיל ? - נתחיל עם האמת - אני לא ממש אוהב את הארץ, טיילתי כבר בכל העולם כמעט - והתרשמתי שעדיף לי לחיות בכל מקום בעולם ולא פה (כמובן כל זה מנקודת מבט של תייר ולא אזרח) השאלה היא כזאת: כרגע אני שולל את המעבר לחו"ל רק מסיבה אחת, שאין לי בחו"ל אף אחד ואם יש אין לו שום קשר לארגן לי עבודה שם (ואם יש אז זה MOVING וכדומה..) כרגע יש לי עבודה בארץ שאני בספק ימצא באיזהשהו מקום בחו"ל, ולעזוב חברה עם מחשבים ומזגן בשביל לעשות משהו שחור ולא חוקי לא ממש קורץ לי... מה דעתכם ? ודרך אגב - אני מדבר לא רק על ארה"ב, גם אירופה, גם אוסטרליה, ניו זילנד וכו'... מה הייתם עושים ? תודה מראש, האלפא

mikledet

New member
אין צורך

לשאול מה *היינו* עושים - כי עשינו - ועדיין עושים. כל אחד יכול לספר לך את סיפורו - והדבר הייחידי המעשי שלדעתי תוכל להפיק מכך - זה שתיראה - שכל סיפור הוא מיוחד לעצמו ולא כמו שום סיפור אחר... לכן - אני לא חושב שלשאול אחרים בתחום של החלטה מסוג זה - באופן ששאלת יעזור לך - אם כבר - רק יבלבל אותך. לאומת זאת במקומך, כן הייתי שואל את *עצמי* (כפי שאכן עשיתי) את השאלות הבאות - (הוסף נוספות לפי הטעם): - האם אני מאושר בחיי? אם כן - ניגמר חשבון הנפש. אם לא - למה אני לא מאושר? (אולי תמצא שלאו דווקא המקום הוא הבעיה) - חשבון ביני לביני - מה אני מעדיף, לעבוד בעבודה בטוחה ולשלם את המחיר (שאתה כתבת - אי שביאות רצון אם מיקום ואולי מצב) או - לקחת את ביצי בידי ולעשות מעשה ולראות לאן יוביל אותי? - אם החלטתי לשאני רוצה לעבור למדינה אחרת - ויש לי הרבה ניסיון של טיולים וכו - איזה מקום הכי דיבר אלי - ולמה? אולי זה מקום טוב להתחיל להתעניין? לא הבנתי - אתה עובד בתחום המחשבים - או שאתה רק עובד במישרד שיש בו מחשבים? אם אתה בתחום המחשבים - למה אתה חושב שתמצא רק עבודה במובינג?? ולגבי מזגן - אז נכון, הקיץ לאחרונה נהייה חם מהרגיל לפחות באירופה - אבל הוא לפחות לא כל כך ארוך... אז מזגנים זה עוד לא ממש חובה כאן - אבל אי אפשר לדעת... וכו...

../images/Emo45.gif דברים כהלכה

חשבון הנפש וההתאמה למקום הוא עניין אישי. קח בחשבון שלמדינות אירופה קשה מאד להגר, ושארה"ב הולכת ונסגרת יותר ויותר. קנדה, אוסטרליה וניו-זילנד עדיין נחשבות מדינות קולטות הגירה. הדרך הקלה ביותר: לימודים.

Alfa156 GTA

New member
צודקים 100%

מקלדת המון תודה. אתה באמת עוזר
אז ככה - אני לא עובד במשרד שיש בו מחשבים, אני עובד בתחום. ואני פשוט מפחד מזה - למה שיקחו אחד כמוני ולא אחד משלהם ? הרי יש לו יתרון עלי , לא ? ואתה צודק, אני צריך לחשוב אם אני מאושר (יחסית כן), ואם לא אז למה. וזה באמת קשה. שוב אני רק אומר שבתור תייר - הכל בחול היה נראה לי קל יותר (ואולי זה לא כך...אולי בתור אזרח זה גם קשה??) ועוד אחרי שקראתי פה את ההודעות געגועים הביתה...אז בכלל ... קשה באמת קשה. עוד עצות ? (היו מעולות ללא ספק) האלפא

mikledet

New member
שמע

א. בשימחה. ב. - אם אתה עובד בתחום - אז נכון שלמקומי עם קורות חיים כמו שלך אולי יש יתרון - אבל בכל זאת אני ואחרים כן מצאו עבודה - אפילו ללא שפה (בהתחלה) פשוט על פי הקישורים והצרכים של מקום העבודה... אם תחליט שמה שאתה רוצה זה לעבור, אתה יכול להתחיל קודם ע"י חיפוש עבודה אוןליין - ולשלוח קורות חיים לכל מקום שניראה לך... אם אתה למשל מקבל חוזה עבודה בגרמניה - זה די פותח את הדלת לכל השאר (אישורי שהיה וכו) אבל בסופו של דבר - וזה מנסיון אישי בלבד - מה שהכי כדאי להקשיב לו - זה לקול הפנימי - וללכת על מה שניראה נכון - גם אם השכל אומר שיש מלא בעיות... לבעיות יש דרך מוזרה להפתר - אם "זורמים עם הרצון הפנימי".... אבל מהאופן בו אתה כותב - עולה שאתה אדם ש"קצת" "נעול" על "בטחון". (אין כאן כוונה לא טובה - אל תעלב או משהו - זה ברוח טובה לחלוטין) במרומז עולה מדבריך, שאתה רוצה "ביטוח" - שלא תפסיד מהמהלך.... נו טוב זה טבעי - כל אחד לר רוצה להפסיד ממהלכיו - אבל - אם לא תעשה דברים רק בגלל שאין בהם בטחון - לא תעשה הרבה... אבל הכי חשוב לדעתי - זה להיות בטוח - מה ב*אמת* ולמה אתה רוצה - השאר זה רק עניין טכני...

Alfa156 GTA

New member
מה לא ?

אני יחסית צעיר - והסתדרתי יותר טוב מאנשים בני 30-40 בארץ, כמובן שחשוב לי הבטחון - ויותר מזה - זה בטח הדבר הכי חשוב לי. שכל חברי טסו לתקופות ארוכות לחו"ל לעבודות כמו MOVING או מוסכים למיניהם, אני התקדמתי לאט בארץ, ועובדה היום אחרי שכמה מהם חזרו ומתחילים מ0 אני כבר הרבה לפניהם. מי לא מחפש בטחון במעבר כזה ? קשה, פשוט קשה להחליט, אבל בינתיים אני רואה כמעט אך ורק פלוסים ביחס לארץ. האלפא

mikledet

New member
אכן

אמרתי - זה טבעי לחפש ביטחון - ואין בזה שום דבר רע (אם לא הובנתי נכון). אלא - אם אנחנו נימנעים מלעשות דברים בגלל זה - ונישארים "תקועים" בחיינו - ואני *לא* טוען שאתה כזה!! אבל - אני מציע ש*אולי* אתה כן כזה - ואם זה נכון - אז זה עניין שלך איתך - שעליך לברר. אם אתה מבין משהו פוגעני בדברי - אז מראש אני אומר - שכל מה שכתבתי זה ברוח טובה - (אולי בעיית ניסוח?) איך שלא יהיה - זה לא הכוון שאליו רציתי ללכת עם ההודעה...

mikledet

New member
נ.ב

בהודעה השניה אמרתי שניראה לי שאתה אדם שבטחון חשוב לו (והתכוונתי קצת יותר מהרגיל) ובקריאה שניה של התשובה שלך קפץ לי המישפט: "כמובן שחשוב לי הבטחון - ויותר מזה - זה בטח הדבר הכי חשוב לי." חוץ מתפיחה לאגו שלי על הזיהוי המוצלח, ולאחר תכתובת קצרה בינינו - אז אני מגיש מספיק בטוח על מנת לענות להודעה הראשונה שלך: לדעתי, אם אני קולט אותך נכון (ומאוד מאוד יתכן שאני לא) אז לי ניראה - שעדיף *לך* להישאר בארץ. ואני רציני לחלוטין. אם מה שהכי חשוב לך זה בטחון - אז הגירה זה לא עבורך - במיוחד אחרי שהתבססת כפי שכתבת. בהגירה, (אלא אם אתה נורא עשיר ואולי אפילו אז) אתה מתחיל הכל מהתחלה - רק הרבה יותר קשה (אבל לא אמרתי פחות מלהיב או כיף). ולא רק שאין בזה בטחון - אלא הרבה (אולי יותר?) חוסר בטחון מאשר כל דבר אחר - לפחות לתקופה שהיתה מקבילה לאורכה בארץ - וסביר להניח ארוכה יותר. עצה חברית - ממה שניראה לי - היית מקלל אותי אם היית מתחיל הגירה בגלל עצתי לך כן להגר... לכן - אני באמת חושב - שבמקומך - אם אני קולט אותך נכון - חבל לך לסכן את מה שיש וכבר השגת - ואתה אוהב. תישאר בבית - ותהנה מחייך. בהצלחה!!

Jemand

New member
בושם (בוסר?)פאפאיה.

זה נשמע יהיר, ואני מתפרץ פה לדיון בשעה מאוחרת יחסית, אבל אני פשוט חייב. א. Things You own endup Owning You. חלק את כל חפציך למכריך האהובים(גם את הלפטופ והתקליטים). ב. Come on in boys, the water is fine!. תודיע בעבודה שאתה עוזב(ואל תתן להם למשוך אוץך בטוענה שחייבים לגמור את הפרויקט של X עד Y!) ג.בלי סנטימנטים. ד. עם ביטחון לא בונים חומה, עם בטחון נשארים בפתח תקווה. ה. אם יש לך משהו אחד שמחזיק אותך בארץ, (וכמובן שלא מדובר על שום דבר חומרי אלא אם הוא מספק לך משהו מעבר) ואתה מרגיש שהוא ממש חשוב, תשאר. בסופו של דבר כל העולם הזה הוא עיסה אחת גדולה שסיביה נטחנו כבר אלפי פעמים, ועם יכולת שיכנוע עצמית קלה וחוסר עקבות גם ז'בוטנסקי יראה לך כמו השאמפס אלייזס (הכתיב מיועד להרגיז את הצרפתים:) ו. אם לא, סע. עבד לי, יעבוד גם לך.

Alfa156 GTA

New member
המון תודה.

ומקלדת - שלא תבין אותי לא נכון - אני כן מקבל את כל מה שאתה כותב/ ממליץ ברוח טובה. אני סתם פשוט מיואש מא"י - ועוד שאין בי שום טיפה של ציונות / זיקה לא"י - אף על פי שאני יודע שזאת הארץ שלנו. הרבה תודה, אני עדיין בשיקולים, ואתה ללא ספק - משום מה דיי זיהית אותי רק מסגנון ההודעות. וסתם FOR THE RECORD, אני מכיר מספיק אנשים שעזבו פה עבודות מעולות (דהיינו רשות השידור ודומיו) ועברו לחו"ל - גם לגרמניה - ואין להם מה לעשות שם - הם מובטלים - לא מוצאים את עצמם - וכל זה ללא שפה... והכי גרוע - לחזור לא בא בחשבון - כי בכל מקרה העבודות שהיו פה - כבר לא קיימות...שזה הכי גרוע... וJEMAMD - אני לא בטוח שאתה ממש צודק פה, אז אני ימכור את כל הציוד / רכוש / נכסים שיש לי - יטוס לחו"ל - לא יסתדר (נגיד , כן ? , אף על פי שאני דיי בטוח בעצמי) , חוזרים לפה שוב על 0 , לא ? האלפא

ayala26

New member
אפשר להוסיף משהו?

לפי דעתי שיקול חשוב לא פחות היא העובדה שאתה בן יחיד להוריך! אני יכולה לספר לך שאני אמנם לא בת יחידה ויש לי 2 אחים שנשארו בארץ ועדיין לפעמים יש ימים שאני מתייסרת ברגשות אשמה.

Alfa156 GTA

New member
צודקת ללא ספק.

ומה שגם אני יותר מדי , יותר מדי קשור לאחי (סליחה הכלב שלי...)

ayala26

New member
אוי הזכרת לי את החתול שלי , יודה../images/Emo7.gif

שהשארתי בישראל ואני מתגעגעת אליו בטירוף (והוא בטוח כבר שכח אותי לגמרי) ואני גם חולמת עליו לעיתים קרובות.

לא בדיוק, אלפא

קודם אתה צריך לברר לעצמך אם לעבור מדינה הוא פתרון מתאים לסיטואציה האישית שלך. אם החלטת כבר לעבור, ואתה משאיר לעצמך "פתח מילוט" (שמשמעותו היא שאתה לא שלם לגמרי עם ההחלטה), סביר להניח שלא תשקיע מאמץ מספיק בהיקלטות במקום שבו אתה חי (כי יש לך לאן לחזור), וסביר עוד יותר שבסופו של דבר באמת לא תיקלט, ותחזור. סוף מעשה במחשבה תחילה. אבל כשכבר החלטת - לך עם זה עד הסוף. תמיד אפשר לעשות שינויים נוספים אם צריך, אבל לא צריך לתכנן (בצורה של השארת פתח מילוט) את השינויים הנוספים האלו מראש.

mikledet

New member
שאלה

תשמעו חבר'ה אני יודע שכולכם מציעים לבחור הצעות מטוב לבכם ונסיון לעזור לו. אבל אני באמת חושב, שצריך לקחת בחשבון את סוג האדם כשנתונים עצה. שימו לב שהוא כותב במפורש, שהכי חשוב לו זה בטחון. שימו לב לכתיבה שלו (לחשיבות שבעניין) על איך שהוא התקדם לאט לאט בעבודה לאומת חבריו שחזרו מחו"ל מאוכזבים וללא כלום. למרות שקראתי את התשובות שלכם - ומצאתי עצמי מזדהה איתן (כי בסך הכל גם אנחנו עברנו עניין דומה עם "לקחת נשימה עמוקה ולהכנס למים הקרים"). אבל יש כל מיני סוגי אנשים. יש אנשים ש"שחיות" מזוג זה במים הקרים של החיים - זה סבל עבורם - כי הם למדו לשים מבטחם בבטיחות, בקביעות, במה שמוכר. ויש אנשים שדווקא בתנאים כאלו (למשל אני) מרגישים מחנק תקיעות וסבל. שני הסוגים טובים. כל אחד וסגנון חייו. מכאן - אני הולך שוב לחזור על עמדתי - אלפא - אם זהיתה את עצמך במה שכתבתי כאן - עזוב אותך מלהגר. ומצב כלכלי, וכל זה, זה דברים משתנים. אני מתחייב שיהיה יותר טוב בארץ בעתיד. ובאותה מידה לא תמיד יהיה "כל כך טוב" בחו"ל... וניראה לי - שאין כמוך בסבלנות - ואם יסימו אותך במערה סגורה ויתנו לך כפית, עם מספיק זמן אתה תחפור את דרכך החוצה - לא? אז קצת סבלנות והכל יסתדר. כל טוב.

Alfa156 GTA

New member
מקלדת -

המון תודה. אתה דיי קלעת בול, אולי באמת אני מושפע מאוד מעצם היותי תייר בכל העולם, וכך הכל נראה לי ורוד יותר. אולי אני טועה. האלפא

../images/Emo123.gif בשם ה-../images/Emo105.gif

תלמד לקרוא ולכתוב, פוחח שכמוך. כמו שבעברית יש מילים שכותבים לא כמו ששומעים (כמו במילה רוהח, למשל, ותפוהח ובטוהח, וזה בלי לדבר על איפו ועל "בונה בונה בונה הבנות"), וכמו שבאנגלית ה-U במילה SUN נשמע אחרת מה-U שבמילה DUNE, והמילה NEAR נשמעת שונה מהמילה DEAD (למרות שהיית מצפה שייכתבו NIR ו-DED), וכמו שבגרמנית EUROPA היתה צריכה להיכתב OYROPA, ככה גם בצרפתית ההגייה נקבעת על ידי צירופים של אותיות. להרגיז את הצרפתים אמרת?

Jemand

New member
אני יודע, למדתי את זה פעם...

בקורס צרפתית שעשיתי בבורדוקס...

למעלה