יש לי שאלה

• פותח הנושא wpkid
  • פורסם בתאריך

wpkid

New member
יש לי שאלה

אני בשנה הזו אצטרך לבחור מגמות שאלך אליהן בתיכון. עד כה כל מה שאני רוצה זה מגמת מחשבים, ככה שאני אהיה עובד הייטק בעתיד. האם המצב עד-כדי כך גרוע בתחום ההייטק? אני אסיים אונבסרטה והאם אהיה מובטל אחרי סיום הלימודים? תנו לי עצות כי עדיין יש לי הזדמנות לשנות את ההחלטה שלי, אם לשנות או לא? בברכה, קובי

wr האחד

New member
אתה תהיה מובטל ומסכן בדיוק כמוני

וכל הפורום הזה לך תלמד משהוא אחר היטק זה אבטלה

barak7878

New member
לדעתי בגילך , תלמד מה שמעניין אותך

כרגע אל תדאג לעיסוק שלך (בעוד 10 שנים), תעשה מה שמעניין אותך, באופן כללי החיים דינמים ,לפעמים גם אם לומדים מקצוע מסויים, לפעמים עובדים בתחומים שונים מתחום הלימודים. עצה נוספת אם אתה נמשך לתחום הריאלי תלמד גם פיזיקה.

wpkid

New member
אבל אני אוהב את זה

אני מתכנת כבר כמה חודשים ואני אוהב לעשות את זה. ולחשוב רק שלהרוויח כסף ממה שאתה אוהב לעשות זה אחלה.

galh

New member
אין קשר בין מה שלומדים בתיכון...

לבין מה שאחר כך הולכים לעבוד (לפחות לא קשר ישיר והכרחי). תדאג ללמוד מתמטיקה, פיסיקה ואנגלית ברמה של 5 יחידות, זה אמור לתת לך כניסה יותר קלה ללימודים באוניברסיטה במגמות של מחשבים/חשמל. לגבי המצב, אם אתה יודע מה יהיה מצב שוק העבודה בעוד 3 שנות תיכון, 3 שנות צבא ו- 3 (או 4) שנות אוניברסיטה, אז עזוב ת'לימודים ותתחיל להשקיע בבורסה, שם עוזר לדעת מראש מה הולך לקרות.

guyto

New member
תקשיב לחבר'ה פה...

כולם פה מציעים לך את הדבר הנכון, קודם כל מה שתלמד פה זה לא בטוח יהיה קשור למה שתעבוד איתו. יש לך עוד שלוש שנים בצבא, כלומר בערך עוד 6-7 שנים עד שתתחיל לחפש את הקריירה האמיתית שלך, וקשה לצפות מה יהיה שווה אז. להזכירך שבעשור האחרון היו תנדות של יוקרה פעם היה עו"ד, אח"כ שליטה מוחלטת של הנדסת תעשייה וניהול ואז בא תחום המחשבים ואנו יודעים בדיוק איפה הוא נמצא כעת) באופן כללי תלך לילמוד מה שיעשה לך כיף ויעשיר אותך(לא מבחינת כסף).יש לי אח קטן אשר בדיוק כעת סיים את תקופת ההתלבטויות לגבי אם ללכת למגמת מחשבים או לא, אם תרצה אוכל לפרט לך את מסלול השיקולים שלו והחלטות עד שהגיע להחלטה הסופית שיתה הוא שלם ומאושר(חשוב לא?). ובכל מקרה בהצלחה....

למעלה