יש לי שאלה............

חדווה4

New member
יש לי שאלה............

אני לומדת עכשיו את המדיניות של בריטניה וארה"ב בנוגע לבעיית העקורים... ואני לא מבינה משהו: אחרי הוועדה האנגלו-אמריקאית מינו את וועדת מוריסון גריידי, שהייתה אנטי ציונית. נאמר גם שהנשיא טרומן התנגד ודחה את ההצעה וקרא להעלות באופן מיידי 100 אלף עקורים ארצה. מכל אלה ניתן להבין כי טרומן דווקא היה פרו ציוני... אך כתוב שמשרד החוץ האמריקאי התנגד לטרומן בנקטו קו פרו ערבי ברור...!! אז אני לא מבינה... מה בדיוק הייתה עמדתו של טרומן?? בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר... תודה!!

איסקרה

New member
נו בבקשה

לעיתים קיים הבדל בין עמדת הבית הלבן (הנשיא) לעמדת מזכיר המדינה (שר החוץ). במקרה שתיארת , אכן, הנשיא האמריקאי תמך ברעיון הציוני אבל מזכירות המדינה (משרד החוץ)האמריקאי העדיף את האינטרסים של מפיקי הנפט ולכן תמך בערבים. קחי דוגמא מהיום:שר ההגנה האמריקאי ראמספלד הוא תומך בישראל ומבקר קשות את הפלשתינאים. מזכיר המדינה (שר החוץ) קולין פאוואל מתון יותר ומנסה להתקרב לערבים. והנשיא בוש תקוע במאצע. את מבינה את זה, חדווה? ואגב שאלות לא ממתינות פה יותר מיום לא צריך להזכיר 3 פעמים.

חדווה4

New member
אוקיי... תודה!!../images/Emo13.gif

ומצטערת ששלחתי הרבה הודעות... לא התכוונתי לנדנד, פשוט כבר התייאשתי מזה שאף אחד לא יכל להסביר לי מה הלך שם...
בכל מקרה -תודה!

למעלה