יש לי שאלה!!!

bnhvuj

New member
יש לי שאלה!!!

מהם הצעדים שנקט נאצר בתקופה שקדמה למלחמת ששת הימים? (אפריל-יוני 1967 "תקופת ההמתנה")

הילה117

New member
אוקיי ... אז ככה...

אני לא בטוחה אבל נראה לי שפחות או יותר הבנתי אחרי כל הפעמים שהסיבו את זה פה.... אייסיקיו : 348007129 ... תקרא לי שם ואני אעזור לך ...

Dirrty Angel

New member
תשובה....

היו 2 פעולות בתקופת ההמתנה- 1.תגבור כוחות מצרים בחצי האי סיני 2.שלב הנכונות למלחמה- סגירת מיצרי טירא מקווה שעזרתי.....

17kalipso

New member
../images/Emo66.gifהצעדים שנקט נאצר בתקופה ../images/Emo127.gif

1. ריכוז צבא בסיני - ברית המועצות הפיצה ידיעה שקרית שישראל מרכזת כוחות בגבול הסורי כחלק מהערכות למתקפה יש הטוענים שנאצר ידע כי הידיעה שקרית והעדיף "להאמין בה מ2 סיבות: 1. להשיג יוקרה בעולם הערבי מבלי להסתבך במלחמה 2. הוא קיווה שרוסיה תתן לו עזרה צבאית וכלכלית. ב. סילוק כח החירום של האו"ם מסיני התעמולה הסורית והירדנית תבעה מנאצר לסלק את כח החירום של האום מסיני כדי שיוכלו להאמין לו שהוא פועל ברצינות נאצר נסחף באווירה המלחמתית ודרש מהאום ב 15.5.1967 פינוי חלקי של סיני מזכיר האום פנה לנאצר והציג תנאי, פינוי מלא של צבא האום או לא לפנות בכלל. נאצר דרש פינוי מלא וב 21.5.1967 האום פינה את כל סיני ג. סגר את מיצרי טיראן ב22ץ5ץ1967 נאצר הכריז על סגירת מיצרי טיראן לאוניות ישראליות ולכל אוניה שמובילה חומרים אסטרטגים לישראל. נאצר עשה זאת בלחץ גורמים פנימיים ובין ערביים וגם מאמונה בחולשתה של ישראל. הוא כנראה האמין שגם אם ישראל תצא למלחמה היא לא תוכל לחזור ולכבוש את סיני כפי שעשתה ב 1956 ולא לפתוח את המייצרים. כשהמלחמה תסתיים מיצרי טיראן והמפרץ ישארו בידיו ד. הסכם הגנה עם ירדן ב30.5 מצריים חתמה עם ירדן הסכם הגנה שאומר: אם אחת המדינות תותקף ע"י ישראל השניה תבוא לעזרתה, והרמטכ"ל המצרי יפקד על הכוחות הערביים המאוחדים. מקווה שעזרתי

איסקרה

New member
צעדי נאצר ערב המלחמה

*ריכוז כוחות צבא- בחל מה15 במאי 1967. צבא מצרים הפר את פירוז סיני, ונכנס לחצי האי עם כוחות גדולים. במקביל הופנתה דרישה לאו"מ לפנות משם את הכח שתפקידו היה שמירת השלום. כח האו"מ פונה ע"י או תאנט (מזכ"ל האו"מ). * סגירת מצרי טיראן- 22 במאי, חסימת המיצרים ניטרלה את הגישה לישראל מכיוון ים סוף. צעד זה נעשה למרות שישראל הכריזה מספר פעמים בעשור שקדם למלחמה שפעולה כזאת תהיה קאזוס בלי (עילה למלחמה). *הסכם שת"פ מצרי ירדני- נאצר הפעיל לחץ על חוסיין מלך ירדן, המלך הירדני הסכים לכונן ברית צבאית עם מצרים ולהעמיד את הלגיון הירדני תחת שליטה של הפיקוד הצבאי המצרי.

למעלה