יש לי שאלה

yogibogi

New member
יש לי שאלה

שלום לחברי הפורום חבר אמר לי שיין כשר הטעם שלו יורד מכיוון שמרתיחים אותו על מנת להפוך אותו לכשר או במילים אחרות האם יש הבדל בטעם של שני יינות מאותו הסוג ואותו השנה רק ההבדל היחידי הוא שאחד כשר ואד לא ?

Chewbacca

New member
יינות כשרים...

כמו כל דבר בחיים יש כמה סוגים של יין כשר, יינות שעוברים הכשר של הבד"צ הם אכן מורתחים וטעמם יורד לא במעט אלא בהרבה. לעומת זאת יש כמה דרכים אחרות לקבל הכשר על היין, יקב רקנאטי למשל, מייצר יינות כשרים, אם דרגת הכשר פחות מחמירה מאשר בד"צ והכשרות מושגת שם כי ביין עצמו "נוגעים" רק אנשים שומרי מסורת. דרך אגב, יין נחשב ללא כשר מסיבה זו בלבד, מכיוון ש"נוגעים" בו אנשים שאינם שומרי מצוות, ההרתחה של היין מביאה אותו למצב בו הוא ישאר כשר גם אם אנשים "טמאים" "יגעו" בו.

yogibogi

New member
וואלה טוב לדעת

שמהיום אני צריך לחפש רק יינות לא כשרים
. תודה

Chewbacca

New member
עוד משהו קטן

לא צריך לזלזל ביינות הכשרים, יקב רקנאטי או יקב צרעה מייצרים יינות כשרים מצויינים, שלא לדבר עם יקבי רמת הגולן. ההבדל הוא רק ברמות הכשרות.

yogibogi

New member
אז אם הבנתי נכון

יינות שיש להם הכשר בד"צ - מהם צריך להתרחק ואילו שאר היינות שיש להם הכשר רגיל הם בסדר

MidNight Flame

New member
עם כל הכבוד - דתיים והשטויות שלהם!

אני טמא! אוכל בשר וחלב ושיקפצו לי הדתיים! מה פשר השטויות האלו?!

MEIMIS

New member
אין מה לעשות...אתה חי במדינה

י-ה-ו-ד-י-ת. . . וגם בעיניי זה לא כ"כ מוצא חן... אם הייתי זוכר מה אומר בדיוק הסטטוס קוו הייתי רושם אבל מאוחר ושכחתי! חח

סניפטר

New member
מה לעשות אי אפשר לאכול מהעוגה

ולהשאיר אותה שלמה!!! אתה אפילו לא שם לב אבל 90% ממה שאתה אוכל הוא כשר ! מה לעשות שהקהל הדתי הוא צרכן גדול במדינתנו הנקפח אותו לא ההפך נעשה ממנו כסף . תראה אני לא מהשומרים ולא מהמאמינים ולא כלום אבל עם בא לי מהלא כשר אז לא חסר למצוא !!! במיוחד ש 20 דקות מהבית שלי יש מקור בלתי נידלה של חוסר כשרות מובהק (טיב טעם
ועל כך נאמר אמן). ורק תיראה מה קורה כשמתפללים הקריאות נענות

למעלה