לגבי המוות והחוויה שאחרי...
זה די חיבור בין כמה תיאוריות, לקוחות מספרים, סרטים, אנשים חכמים, ושלי במיוחד... אני חושב שברגע שבנאדם מת זה כאילו הסירו ממנו את קסדת ה"מציאות המדומה" שמעבירה לו ומחזיקה לו את חווית החיים והמציאות הפיזית. לנפש, שהיא חיבור בין הנשמה (התכנה) לבין הגוף (החומרה), והיא אוסף החוויות והאישיות שנבנתה ובנתה את חוויות החיים , לוקח פרק "זמן" לעכל את משמעות המציאות המוחלטת. (אני מקיף את הזמן במרכאות כי אין מושג זמן במציאות המוחלטת, לכן זה מה שנקרא "זמן חוויתי" או "זמן פסיכולוגי"). במציאות זו הנפש זוכרת ויכולה לראות את כל חזון החיים שלה, את המטרות ששמה לעצמה בחיים האלה, מה היא ידעה לפני שהגבילה את עצמה לגוף, ובמיוחד את המציאות האלוהית/ רוחנית שממנה נובעת הנשמה - "המקור", מה שנקרא. אבל הנפש עדיין מחזיקה בתפיסה מעט 'מוטעית' או 'מעוותת' לגבי התכלית של הכל, וזה מושפע מהנסיון שלה בחיים, החינוך, תפיסת עולמה. לכן, אם הנפש "פיספסה" תכלית כזו או אחרת בחייה, היא עלולה להפוך את חווית החרטה לחוויה של עינוש-עצמי. חשוב להזכיר, שללא גוף המגביל את הרוח, לנשמה אין מגבלות ביצירת מציאות , וחווית העונש (מתפרשת במושגי האדם כ"גיהנום") הופכת לגיהנום, ואורך החוויה (מכיוון שאין זמן) לוקח עד כמה זמן שלוקח לנפש ההולכת ומתפרקת (לנפש אין קיום אמיתי במישור הרוחני) "לכפר" על הפיספוסים, או לתפוס שבעצם הגיהנום הוא אשליה נוספת שיצרה לעצמה... ייתכן והנפש תבחר אז ליצור, מתוך הרגשת ההזדככות ו"ריצוי העונש" , את חווית ה"גן עדן"... עד ששוב תמצה ותבין שגם זו אשליה... ואז תבחר לשהות זמן מה קרוב ל"מקור" ההוויה, או כחלק ממנה... או תבחר לחוות מחדש את החיים באותה מתכונת, או במתכונת שונה, בתפקיד אחר וכן הלאה, ואז חוזר הגלגל הנצחי על עצמו... זה בערך מה שאני יודע וחושב על הנושא... אשמח לפתח את הנושא הלאה, אם יש דרישה לכך, ויש עניין... שלכם, בחיים האלה ובכל השאר, סם.