קלאן הכבאי
האם לשריפת פח אשפה אתה יוצא ? האם לשריפת קוצים אתה יוצא ואתה ממוגן? האם לשריפת בית אתם יוצאים וחודרים יחד עם הכבאים ? או שאתם נכנסים בתום פעולות הכיבוי לאסוף את הציוד ? ואני יכול לשאול אותך עוד כמאה שאלות כאלו , כי אתה לא מודע כנראה מהסכנות שאורבות למי שעוסק בתחום הכיבוי וההצלה , ואין ספק כי אם תיפגע פיסית תפוצה , אך אם תיפגע מעצם עיסוקך ככבאי מתנדב במחלת מקצוע , ואיני רוצה כרגע לפרט את המחלות בהם נפגעים הכבאים בצורה מצטברת ולמרות אמצעי המיגון שיש כיום שבמשך שנים לא היה וכבאים פעלו עם בגדי עבודה כחולים כעובדי תחנות דלק , ולכן חלק המירבי של הדורות ההם לא זכו להגיע לגיל הפרישה , שבמילא הינו גבוה כלעומת כוחות הבטחון , אני מציע לך תתעניין אצל הממונים בתחנתך על המחקר שנעשה בקרב כבאי המדינה ע"י המכון לבריאות העובד ברעננה בראשותה של ד"ר יהודית שחם ואז אולי תבין מה הם הסכנות האורבות לכבאים בעת פעולתם, אני העברתי את החומר הזה לכל התחנות אך משום מה אף אחד לא קורא או מתעניין כי אין לנו כישראלים הסבלנות להקדיש לקריאה ולדעת איך להיתגונן יותר טוב מהסכנות שאורבות לנו הכבאים במילא בכל אירוע , אני מקווה שעניתי לחלק מהשאלות שלך וכעת יהיו לך יותר שאלות שלך בידידות גרשון