לסוויט-גירל, עצם השאלה ששאלת כאן
מראה על השוני בינך לבין מעיין (מאיושית). כבר לפי תשובותיה בעבר מתגלה נערה עם בטחון עצמי רב. את ישר שואלת על מלאה או שמנה ושופטת עצמך לחומרה. אני מודה שתשובתי אלייך נבעה מהחינוך שאני קיבלתי בעבר וממה שהיה מקובל בעבר ועל כן עניתי לך כך. בכתבה שקראתי עכשיו כותב גלעד ממכון וינגייט שבאמת היה נהוג בעבר להוריד את ה"מטר" והמשקל התקבל כמקסימלי, לכן כתבתי לך על 53 הק"ג. הוא כותב שהיום נהוג לקבוע לפי מסת הגוף ואני מנסה לצרף : לפני זמן רב, היה מקובל לייעץ לאנשים כך לגבי המשקל הנכון שלהם: דאג שמשקלך בקילוגרמים יהיה שווה לגובהך בסנטימטרים, פחות 100. כלומר, אם גובהך 1.60 מ', ראוי שמשקלך יהיה 60 ק"ג; אם גובהך 1.90 מ', ראוי שיהיה 90 ק"ג. היתרון של ההנחיה הזאת היה הפשטות שלה. בשנים האחרונות ממליצים לנו להשתמש ב"מקדם מסת גוף (BMI)": חלק את משקלך (בק"ג) בגובה שלך (במטרים) בריבוע. מקדם של 24 הוא טוב; מקדם של 25 מעיד על משקל-יתר. לאותו אדם, בגובה 1.90 מ', שהקפיד על משקל של 90 ק"ג, יתברר שמקדם מסת הגוף שלו הוא 24.93 (90/[1.9]2=90/3.61=24.93), כלומר, הוא למעשה במשקל-יתר! אז מה נכון? ומה לגבי נשים? ומה לגבי מתבגרים? נתחיל בצד המעשי: יש טבלאות מפורטות יותר - לנשים, לגברים, לצעירים ולצעירות. הטבלאות לבוגרים ובוגרות מתבססות על סטטיסטיקות של בתי חולים (בארה"ב), לגבי הסיכון הגדל עם המשקל, וזה מקנה לאזהרות הנובעות מהן אמינות מסוימת. הטבלאות לגילים הצעירים יותר משקפות למעשה את מצב הנוער האמריקאי, ואינן אומרות דבר לגבי ההיבטים השליליים של משקל רב יותר – הן מבטאות דעה של עורך הטבלה: ירצה, יאמר שמשקל בתחום הממוצע הוא כבר משקל-עודף; ירצה, יאמר שזה נכון רק כשמדובר במשקל המקביל לאחוזון ה- 60 (או ה- 55, או ה- 80: בחר את מה שנראה לך). לכן, אביא כאן רק את הטבלה לבוגרים ובוגרות: גברים נשים משמעות מתחת ל- 20.7 מתחת ל- 19.1 אנורקסיה 20.7-26.4 19.1-25.8 משקל תקין 26.4-27.8 25.8-27.3 מעט משקל - יתר 27.8-31.1 27.3-32.2 משקל - יתר מעל 32.2 מעל 31.1 משקל - יתר מובהק 35-40 35-40 משקל - יתר חמור 40-50 40-50 סכנה לחיים והנה המחשבון: מחשבון מסת גוף (BMI) יעזור לכם להחליט אם אתם צריכים דיאטה. מחשבון זה אף יעזור לכם לעקוב אחר תהליך ההרזיה עצמו. מכיוון שאינני מצליחה להעביר גם את זה הנה האתר עצמו וכל אחת תחשב לעצמה: www.starmed.co.il/Calculators/Weight.asp ולמעיין שוב, הלוואי ולכולנו האופי שלך, גם לי, שביתי הקטנה גדולה ממך בשנים טובות, הלוואי ובטחונך העצמי ידבק בכולנו. אבל רק רציתי להוסיף ומותר לי כי היכן שאת נמצאת היום אני הייתי לפני עשרות שנים. רק עכשיו למדתי להחזיק בערך עצמי אבל מבחינה בריאותית גרידא, תסכימי איתי שעודף משקל גורע ומפתח מחלות כרוניות. ביי בינתיים