יש לי שאלה...

SweetGirl17

New member
יש לי שאלה...

אני שוקלת 58 וגובהי היא 153 ס"מ למה זה נחשב מלאה או שמנה?

מעיין©

New member
זה נחשב ל...

רזה

DREAM111

New member
סוויט יקרה

זה רזה. אפילו מבחינה רפואית המשקל שלך נקרא משקל תקין. את ממש לא מלאה ובטח ובטח לא שמנה.

SweetGirl17

New member
אבל...

אני שוקלת ב5 ק"ג יותר מהגובה שלי... ואני רק בת 18 וחצי. והמידה שלי היא לפעמים 42 או 40 יכול להיות בקצת יותר, זה תלוי במכנס... וחולצות זה M או L גם תלוי בחולצות... וכשאני מסתכלת על הרזות לעומתן אני רואה את עצמי כבחורה מלאה...

silvey

New member
את לא נערה רזה וגם לא שמנה, אבל...

תשתדלי, לפחות, שהמשקל יהיה 53, כמו הגובה שלך פחות המטר, הבנת? חג שמח (אחרי יום עצוב כל כך)

DREAM111

New member
סוויט יקרה

את מוזמנת לבדוק את משקלך באתר של שומרי משקל. יש שם מחשב שנקרא מחשב BMI זה חישוב של המשקל לאדם מבחינה רפואית את תראי שלפי הנתונים שלך את במשקל תקין ביותר. נכון כל אחד מאיתנו יש לו מבנה גוף שונה ואצל אחד יש ריכוז בחזה ואצל האחרת יש באיזור הרגלים או ישבנים או אני לא יודעת איפה לכן לומר שאת מלאה בגלל שיש אולי ריכוז במקום אחר מהאחרות עדיין לא עושה אותך מלאה. בנוסף הפסיקי להתסכל על האחרות תהיי את ותהיי מאושרת בחלקך תאמיני לי להיות רזה מדי זה לא כזה תענוג גדול.

מעיין©

New member
"את לא נערה רזה..."../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

"תשתדלי שהמשקל שלך יהיה 53..."
איזו הגזמה סילבי
הבחורה רזה לפי כל קני מידה
המדד היחיד שלפיו היא לא "רזה" הוא מדד העדר! מדד התחרותיות המסוכנת בחברה שלנו של "מי תהיה יותר רזה"... סוויט יקרה- אדם צריך לדעת לקבל את עצמו בכל מצב, ואומרת לך את זה נערה בגילך, ששוקלת הרבה הרבה יותר ממך.

silvey

New member
לסוויט-גירל, עצם השאלה ששאלת כאן

מראה על השוני בינך לבין מעיין (מאיושית). כבר לפי תשובותיה בעבר מתגלה נערה עם בטחון עצמי רב. את ישר שואלת על מלאה או שמנה ושופטת עצמך לחומרה. אני מודה שתשובתי אלייך נבעה מהחינוך שאני קיבלתי בעבר וממה שהיה מקובל בעבר ועל כן עניתי לך כך. בכתבה שקראתי עכשיו כותב גלעד ממכון וינגייט שבאמת היה נהוג בעבר להוריד את ה"מטר" והמשקל התקבל כמקסימלי, לכן כתבתי לך על 53 הק"ג. הוא כותב שהיום נהוג לקבוע לפי מסת הגוף ואני מנסה לצרף : לפני זמן רב, היה מקובל לייעץ לאנשים כך לגבי המשקל הנכון שלהם: דאג שמשקלך בקילוגרמים יהיה שווה לגובהך בסנטימטרים, פחות 100. כלומר, אם גובהך 1.60 מ', ראוי שמשקלך יהיה 60 ק"ג; אם גובהך 1.90 מ', ראוי שיהיה 90 ק"ג. היתרון של ההנחיה הזאת היה הפשטות שלה. בשנים האחרונות ממליצים לנו להשתמש ב"מקדם מסת גוף (BMI)": חלק את משקלך (בק"ג) בגובה שלך (במטרים) בריבוע. מקדם של 24 הוא טוב; מקדם של 25 מעיד על משקל-יתר. לאותו אדם, בגובה 1.90 מ', שהקפיד על משקל של 90 ק"ג, יתברר שמקדם מסת הגוף שלו הוא 24.93 (90/[1.9]2=90/3.61=24.93), כלומר, הוא למעשה במשקל-יתר! אז מה נכון? ומה לגבי נשים? ומה לגבי מתבגרים? נתחיל בצד המעשי: יש טבלאות מפורטות יותר - לנשים, לגברים, לצעירים ולצעירות. הטבלאות לבוגרים ובוגרות מתבססות על סטטיסטיקות של בתי חולים (בארה"ב), לגבי הסיכון הגדל עם המשקל, וזה מקנה לאזהרות הנובעות מהן אמינות מסוימת. הטבלאות לגילים הצעירים יותר משקפות למעשה את מצב הנוער האמריקאי, ואינן אומרות דבר לגבי ההיבטים השליליים של משקל רב יותר – הן מבטאות דעה של עורך הטבלה: ירצה, יאמר שמשקל בתחום הממוצע הוא כבר משקל-עודף; ירצה, יאמר שזה נכון רק כשמדובר במשקל המקביל לאחוזון ה- 60 (או ה- 55, או ה- 80: בחר את מה שנראה לך). לכן, אביא כאן רק את הטבלה לבוגרים ובוגרות: גברים נשים משמעות מתחת ל- 20.7 מתחת ל- 19.1 אנורקסיה 20.7-26.4 19.1-25.8 משקל תקין 26.4-27.8 25.8-27.3 מעט משקל - יתר 27.8-31.1 27.3-32.2 משקל - יתר מעל 32.2 מעל 31.1 משקל - יתר מובהק 35-40 35-40 משקל - יתר חמור 40-50 40-50 סכנה לחיים והנה המחשבון: מחשבון מסת גוף (BMI) יעזור לכם להחליט אם אתם צריכים דיאטה. מחשבון זה אף יעזור לכם לעקוב אחר תהליך ההרזיה עצמו. מכיוון שאינני מצליחה להעביר גם את זה הנה האתר עצמו וכל אחת תחשב לעצמה: www.starmed.co.il/Calculators/Weight.asp ולמעיין שוב, הלוואי ולכולנו האופי שלך, גם לי, שביתי הקטנה גדולה ממך בשנים טובות, הלוואי ובטחונך העצמי ידבק בכולנו. אבל רק רציתי להוסיף ומותר לי כי היכן שאת נמצאת היום אני הייתי לפני עשרות שנים. רק עכשיו למדתי להחזיק בערך עצמי אבל מבחינה בריאותית גרידא, תסכימי איתי שעודף משקל גורע ומפתח מחלות כרוניות. ביי בינתיים

מעיין©

New member
יואו, סילבי../images/Emo70.gif הרגת אותי עכשיו!../images/Emo6.gif

"נערה עם ביטחון עצמי רב"......
לא ממש........אבל תודה על המחמאה
האמת- שאני די עובדת קשה על העניין הזה....אני שמחה שזה עובד
ד"א- מה קורה עם המפגש שלנו
מתי הוא יתקיים

silvey

New member
DREAM111-התעוררי נא../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif

חג היום ושייגמר בשלום...תרתי משמע.. מעיין (מאיושית) ואנוכי (ציביה) מעונינות לדעת מתי המפגש המיוחל?

DREAM111

New member
מעיין ציביה יקרות ובכלל כולן/ם

אשתדל לקבוע איתכן מפגש בקרוב מאוד מקווה שאולי אפילו שבוע הבא ביום חמישי. מצטערת שדיי נעלמתי מפה ביומיים האחרונים פשוט הראש בכל מיני מקומות אחרים. ייתכן וגם סופשבוע הקרוב לא כל כך אהייה כאן כיוון שאהייה שוב בעניינים אישיים (טובים) אבל חושבת אליכן/ם המון. אז שוב מבטיחה לעדכן ולעלות את המפגש בקרוב.

מעיין©

New member
לא, לא , לא....../images/Emo10.gif

לא יום חמישי הבא
בבקשה..........
זה היום הולדת שלי, ואין סיכוי שאני אוכל לבוא...

DREAM111

New member
נו נפלא מעיינוש נחגוג יחד.

אבל אל תדאגי לא נקבע תאריך ללא הסכמה של כולם/ם. אז אם חמישי הבא לא מתאים נראה מה קורה חמישי אחריו.

Agnetta

New member
כל יום חמישי במהלך היום זה אחלה

אני עובדת בת"א וזה ממש נוח לי, כי אם זה שיש-שבת קצת קשה בגלל המרחק.

שגית11

New member
../images/Emo140.gifכל אחד והבעיות שלו...

אני אוכלת המון ונשארת רזה וכל הזמן מעירים לי וזה משגע ומפריע ומצבן כמו שאישה מלאה מתעצבנת שמעירים לה כל הזמן. (משום מה הרבה חושבים שלרזים קל...
) מסקנתי, תאהבי את עצמך ואל תתיחסי למה שאומרים לך. ברגע שתאהבי את עצמך, את גופך, תראי שכולם יאהבו אותך

DREAM111

New member
שגית ברוכה הבאה

אכן כל אחד והבעיות שלו. כבר שמעתי על כאלה שיש להן את הבעיה ההפוכה שכל הזמן יש את הערות של "את אנורקסית" "למה את לא אוכלת
" ועוד הערות. כנראה שעד שלא נהיה מושלמים לאף אחד לא יהיה קל בחיינו. אחד זה השיער שלא נראה לסביבה ומעירים לו השני זה המשקפיים שהוא מרכיב השלישי שמן מידי והרביעי רזה מידי. העולם והמציאות שלנו לצערי לא מושלמים ועד שכל אחד ואחד לא יפנים את זה בתוכו כנראה נמשיך לבקר את עצמנו ואת הסובבים כל הזמן.

למעלה