יש לי שאלה

• פותח הנושא malh
  • פורסם בתאריך

malh

New member
יש לי שאלה

היי אני בחור חילוני ותיד סיקרן אותי כל מה שקשור "לצד שמעבר". יש לי שאלה אליכם, איך הגעתם למסקנה שהאכילו אתכם מהילדות בדברי הבל? הרי לא הכרתם סוג של מחשבה אחרת ומערכת החינוך הפאשסיטית החרדית, הוציא מכם כל שמץ של מחשבה ביקורתית וסקרנות. אז איך מגיעים למסקנה ש"וואלה אבל הכול בולשיט"? צריך הרבה אומץ לחשוב ככה... לא נראה לי שאם לי היו שותפים את המוח אם כול זיוני השכל האלה, הייתי יוצא שפוי... איך יצאתם שפויים מזה? סתם סקרנות... להית'

קודם כל הקדושה ברוכה היא עזרה

ועכשיו ברצינות . נורא קשה לי להצביע על רגע ספציפי שגרם לי למהפך בגישתי לדת סביר להניח שזהו תהליך ארוך שמתחיל עוד הרבה לפני המחשבה על יציאה בשאלה. חשוב להוסיף שאצל כל יוצא בשאלה הסיפור יכול להיות שונה לגמרי ישנם כאלה שתהליך היציאה לקח אצלם חודשים ושנים. וישנם כאלו ובמקרה כמוני שבבוקר עוד הלכו עם כל החברים למקווה ובערב כבר היו חילונים למהדרין אוכלי טרפות ושרצים. במקרה שלי לפחות המחשבה הביקורתית החלה כשהיו דברים שאמרו לי שאני לא צריך להתעסק בהם לדוגמא: למי שלא יודע אני הייתי חבדני"ק וכמובן כחבדני"ק טוב ואוהב ישראל, הייתי הולך למבצע תפילין כדי לזכות את עמה יתברך במצוות תפילין, כמובן שפעמים רבות היו גולשים ויכוחים עם אנשים כאלו ואחרים לוויכוחים בדבר נכונות הדת. כאן כמובן הייתי חוטף ע"פ רוב נוק אאוט ובאתי לישיבה ושאלתי את המשפיע שלי הר' יוסף יצחק גורביץ מה עונים??? תגובתו היתה על תען כסיל כאוולתו מכאן ועד ליציאה בשאלה שלי המרחק שנשאר לא היה רחוק ובפרט לאחר שראיתי את החברים בישיבה עוברים במודע על מצוות שמירת הברית וכו' לא לקח לי זמן רב להבין שאין אלוהים

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

סיסטאר

New member
תשמע איש זה תלוי בבן אדם

אני באתי מחסידות די קיצונית.היציאה שלי לא באה כלל מחוסר אמונה. זה לא עלה כלל על הפרק .כן או לא. ראיתי חיים אחרים מחוץ לישיבה.חיים שאפשר להנות מהם ולא רק לסבול בגלל פאנטיות מטורפת. אז החלטתי שאני יוצא והולך להנות מהבלי העולם הזה. ואחרי שאני רואה איך האחים שלי חיים.אני יכול מאוד שבע רצון ממה שעשיתי. אז לא הכל עניין של אמונה.גם לחיות טוב זה זרז די רציני ליציאה.

למעלה