יש לי שאלה.........

mAgiC LeNe

New member
יש לי שאלה.........

לפני כמה חודשים נעשיתי צמחונית (לפני שנתיים גם הייתי, אבל הייתה לי בעיית אנמיה קלה, והייתי חייבת לאכול), ואמא שלי מציקה כל הזמן שיהיו חסרים לי ויטמינים, אני מבינה את זה, אבל אני לא יכולה לאכול את החיות המסכנות האלה, הם ביקשו ממני לא לאכול אותם... אז רציתי לשאול, מה אני יכולה לאכול חוץ מחסה וירקות ירוקים כדי לקבל מנת ברזל מספקת, במיוחד כשהקיץ מתחיל, ולא יהו לי ויטמינים בגוף, אני אתעלף כל שניה, אז זה מאוד חשוב לי, בדיוק כמו שחשובלי לא לאכול את החיות המעולעלות האלה. ועוד שאלה...מה זה טופו? אני יודעת שזה מין תחליף למשהו, אבל למה???

את זה אני יודעת!!!!

1.בדגנים יש מלללללא ברזל ו B12! 2.אני עוד שניה מצרפת לך כתבות על ברזל 3.טופו מיוצר מפולי סויה. סויה זה קטניה 4.אני אחפש גם כתבות על קטניות

מצאתי! (יש עוד קישורים אחרי החתימה)

1.מזונות עם ברזל! 2.B12 3.הדף עם המאמרים על התזונה 4.על טופו לא מצאתי עוד, אבל זה קטניה 5.יש עוד קישורים בסוף העמוד!

Neta558

New member
ואף אחד לא מתקן?

בדגנים אין B12. קטניות מסוימות הן שעשירות בברזל, רוב הדגנים לא ממש. בחלק התזונה של מאמרי הפורום אפשר למצוא ערכים של ברזל במקורות צמחיים.

Neta558

New member
קורנפלקס מועשר בויטמינים

אבל הוא לא מכיל אותם, יש הבדל מסוים. הכמות שנספגת בגוף מתוך הכמות שמצוין שיש במוצר היא קטנה בהרבה, כדאי לקחת את זה בחשבון.

Neta558

New member
קורנפלקס עשוי מתירס

בתירס אין B12. גם לא את רוב הויטמינים שכתוב על האריזה של הקורנפלקס. את הקורנפלקס מעשירים בויטמינים, כמו את הבמבה ומוצרים נוספים. זה בערך כמו לדחוף כדור של תוסף מזון לאוכל. זה לא נספג טוב באותה מידה, ולכן הערכים שכתובים על האריזה לא נותנים מדד אמיתי לכמות הויטמינים שצרכנו על ידי אכילתו.

איכסה

New member
בדגנים אין B12

B12 שלא מהחי ניתן להשיג רק בצור המלאכותית או משהייה ממושכת בפח-זבל
.

kaktus il

New member
אם בא לך

תראי יש כדורי ברזל (וזה די טוב) או אם תגיעי למצב נאחה כמוני.... תהכפי לכרית סיכות ויחד נקים את אגודת משה הקיפוד האנושי... ובקשר להתעלפויות.... אני ספורטאית... רצה בקיץ והכל לא התעלפתי אפילו פעם אחת (בעם התעלפתי פעמיים אבל זה בגלל תת משקל והתיבשות)

mAgiC LeNe

New member
לא בא לי

כדורים זה ממש לא מתאים לי, כבר קיבלתי פעם מהרופא כדורי ברזל ורודים כאלה, ואחרי שמסיימים איתם, אז זהו!... ובקשר להתעלפויות, הגוף שלי לא מגיב טוב לחום, במיוחד בקיץ, אני גם רצה בקיץ אבל אני נזהרת, כי לפעמים יש לי כאלה סחרחורות, וכאבי ראש בלתי פוסקים, בקיצור רע לי...ועם אני לא שותה מלא מים בקיץ, אז יותר גרוע.... ועוד שאלה, מה זה קטניות?.......

yaeltal

New member
טופו-

הטופו הוא לא "מין תחליף למשהו", אם כי יש צמחונים שישתמשו בו כדי "לחקות" את טעם הבשר, אך עובדה זו לא ממש מגדירה היטב את המוצר. הטופו הוא מעין חומר גלם שמיוצר מפולי סויה- "מעין" מכיוון שהוא לא ממש גולמי, אלא מיוצר כאמור בתהליך עיבוד של פולי סויה- ההגדרה "חומר גלם" מתאימה לו רק במובן זה שהוא מהווה בסיס מאוד נוח לעיבוד ליצירת כל מיני מאכלים, אך לא מאכל בפני עצמו, בגלל הטעם הנייטרלי שלו. אפשר להכין ממנו ממרחים, להוסיף קוביות שלו לתבשילים וסלטים, להכין קציצות צמחוניות ועוד הרבה דברים שלא עולים בדעתי כרגע. הדרך הכי טובה לדעתי לנסות אותו היא פשוט לנסות לשלב אותו במאכלים שאת כבר אוהבת, כי מאוד נוח להוסיף אותו באיזושהי צורה להרבה מאוד דברים, או פשוט לעשות איתו ניסויים בשילוב עם חומרים אחרים שאת אוהבת. מבחינת בריאות, הערך התזונתי שלו מאוד גבוה- מכיל חלבון מלא וגם הרבה סידן.

nirte

New member
אני מסכים! וגם יש לי שאלות..

טופו זה הדבר הכי טוב שאכלתי מאז שהתחלתי להיות צמחוני!!! זה משביע וזה נורא בריא וזה מקבל טעם מכל דבר שבא איתו במגע. שווה לנסות!!! חולה על טופו!!! אילו ויטמינים ומינרלים חשובים יש בבטטה? אילו מקורות עשירים בברזל יכול צמחוני לאכול מלבד אגוזים וקטניות?

yaeltal

New member
אני עוד רחוקה מלהלל אותו

(את הטופו) עד כדי כך, אבל בכ"ז נראה לי ששווה לנסות. לגביי הבטטה אין לי כלכך מושג.. אני יודעת רק שהיא עשירה בבטה קרוטן (כמו כל הירקות הכתומים) ושיש בה רכיבים שמסייעים לפעילות ההורמונלית של נשים. ולגביי ברזל תסתכל באמת במאמרים/שאלות נפוצות לפרטים. בעיקרון המקורות העיקריים עם הרבה מאוד ברזל הם גרעיני דלעת וחמניה, טחינה וירקות עליים למינהם.

איכסה

New member
../images/Emo45.gif

דברים טבעיים וגולמיים הם בד"כ הרבה יותר בריאים.

למעלה