יש לי שאלה

יש לי שאלה

שמעתי פעם על מושב (אני פשוט לא זוכר איזה), שלכל שכבת ד' חדשה, לפני שמתחילה השנה, נקבע שם מראש, והשם הזה מלווה את הקבוצה לאורך השנים. החסרונות הם: זה לא שם שהקבוצה בחרה, הוא אל קשור אליה או אל המדריך, ומוריד קצת מהיחודיות של השם, וקצת לא דמוקרטי. היתרונות: סביר להניח שהשם יהיה משמעותי וייצג משהו, מוכחדים שמות שנקבעים עפ"י אופנות (המורדים, ז'וז'ו, זבנג, שחקני כדורגל), או סתם "אשכים", "בולבולים", "המגניבים" וכו', וכמובן יש קצת סימליות לשם, והוא בעל מעמד גבוה יותר משם מעאפן שמשתנה כל שנה. אז מה דעתכם בנושא?

Setherial

New member
מה.. נשמע לי אומלל

איך החניכים מסכימים לקבל את זה ? זה... לא .. לא כזה נחמד נשמע.

צריך לשלב בין שני הדברים

לתת לחניכים לקבוע שם, אבל לפי כללי מסגרת כמו בבית ספר היסודי שלי, שם של צמח באות מסויימת וככה לכל שכבה היו שמות של צמחים באותה אות. אז להגיד לחניכים לבחור שם מעולם הצומח והחי וזהו

just stav

New member
מה../images/Emo35.gif

זה רעיון טוב לקבוע בכיתה ד' שם שימשיך עם הקבוצה לכל השנים אבל למה לא לתת לחניכים לקבוע אותו? זה יהיה הרבה יותר נחמד להם והם יהיו יותר מחוברים אל השם אם זה משהו שהם בחרו.

הרעיון הוא שהם בוחרים חרא של שמות

בעיקר של הדברים הפופולריים באותה תקופה (מורדים,קטנטנות,בובה פראית, שאר טלנובלות,זבנג, וכו'), או שזה איזה המגניבים, המדליקים, וכו'. כשהדרכתי פעם, אחרי שהפעלתי את כל כובד משקלי, הצלחתי למנוע בחירת שמות מחורבנים, אבל לא הצלחתי למנוע את "אפיק פיצוץ" (איזה שם נוראי). אולי כדאי לבחור כמה שמות, ולהציע אותם לחניכים שיבחרו מהם.

לקבוצות שאני הדרכתי היו כל מיני שמו

שמות היו את האופנוברים ממאור ששינו את שמם לאורנג' באמצע השנה והשנה משומה הם שינו את השם לחום קקי (הם ח' ט' עכשיו) והייתה את הפומה של גולדה
אבל במושב לידי (עין עירון) נקבע הקטע שהצעתי קודם כבר לפני שנים רבות ויש אגוז מורן ננס אננס דובדבן שמות כאלה עוד לא היה גת אבל בטוח יהיה מתישהו

למעלה