יש לי שאלה...

hope7

New member
יש לי שאלה...

אנחנו גרים ב LA וחבר מהארץ בא לבקר אותנו, הוא שכח להוציא רישיון נהיגה בינ"ל, האם הוא יכול לעשות את זה מכאן? ועוד שאלה - האם הוא יכול לקנות רכב ולרשום אותו ב DMV אם הוא נמצא על סטטוס של תייר? תודה!!!

אם הוא בא רק לטיול

הוא יכול בקליפורניה לנהוג עם רשיון ישראלי, לא צריך בינ"ל כל עוד הישראלי הוא כרטיס עם תמונה. לגבי רכב, ברוב המדינות התשובה היא לא, יש צירך בשש נקודות זיהוי ומספר Social Security כדי להוציא רשיון או לרשום רכב, ולתייר אין מספיק נקודות וגם לא SSN. אבל יכול להיות שאני טועה, בטח בקרוב יגיע מישהו מהקליפורנים שיוכל לענות לך ביתר דיוק. כשאחזור יותר מאוחר אם עוד לא ענו לך אני אבדוק באתר של ה-DMV של CA את הפרטים המדוייקים.

hope7

New member
תודה, ו...

בטוח שאפשר עם רישיון הנהיגה הישראלי? חשבתי שהוא לא תקף בארה"ב, אלא רק באירופה. לגבי רכישת רכב ורישום - זה גם מה שאני חשבתי.... יש דרך אחרת לעשות את זה?

הוא תקף

ולא ידוע לי על שום דרך אחרת, אלא אם כן מישהו ירשום את הרכב על שמו עבור החבר.

רשיון נהיגה ישראלי מפלסטיק אכן

תופס בקליפורניה (כמו שנכתב כאן רק לפני כמה ימים בשרשור אחר בנושא). לגבי קניית רכב, כמו שכתבה גם עדי לפני: הדרך היחידה היא אם מישהו יקנה את הרכב על שמו, וידאג גם לביטוח על שמו. צריך לעשות ביטוח כזה, שמאפשר לכל נהג לנהוג על האוטו.

אני קניתי רכב עם הפלסטיק הישראלי...

אמנם היה לי כבר קרדיט שאיפשר לי הלוואה, אבל עדיין לא היה לי רשיון או תעודה אמריקאית. לאחר שקניתי את הרכב רשמתי אותו במסצ'וסטס והראתי ב-RMV (חייב להיות שונה משאר ארה"ב
) רק את הרשיון הישראלי. כנ"ל עם הביטוח. האמת היא שרק לפני חודש הוצאתי רשיון כאן. ומספר פעמים שעצרו אותי (עזבו...נושא אחר...אני טייסת) השוטר בדק את ה-registration של האוטו ואת הרשיון הישראלי והכל היה בסדר...

אין שום בעיה לקנות רכב

עם רשיון ישראלי. הבעיה היא על ויזת תייר, או יותר נכון ללא SSN.

דפנה, אין לי מושג לגבי מסצ'וסטס,

אבל כאן בקליפורניה בפירוש בקשו ממני מס' SSN (או, במקרה שלי, את אותו מכתב שמאשר שאני לא זכאית ל-SSN).

נראה לי שבמסצ'וסטס...

כל דבר שמאפשר להם לדרוש מיסים יתקבל בברכה... אני גם הופתעתי כי חשבתי שאצטרך לחכות עד לויזה אבל לשמחתי הכל הלך חלק... (יקר אבל חלק...) יש כל כך הרבה הבדלים בין המדינות, משרדים ואפילו לפעמים פקידים... יש לי חברה שהיא כבר "לא חוקית" בערך שלוש שנים. לפני יומיים היא הלכה להוציא תעודת זהות (אין לה SSN מן הסתם). הפקידה ביקשה ויזה ובשיא חוצפתה היא הראתה לה את הויזה שהשגרירות בארץ נותנת ל-10 שנים... ועוד הוסיפה "את רואה, יש לי עוד 7 שנים..." כנראה שהיא נפלה על מישהי לא גאונה או חדשה ומשלשום יש לה ID חוקי למהדרין... (דאלאס טקסס למעוניינים). זו סתם דוגמה להבדלים בין משרדי DMV.

גם בניו יורק ובניו ג'רזי

נדרש SSN כדי להוציא רשיון מקומי וכדי לרשום רכב. (או מכתב המאשר שאת לא זכאית ל-SSN). אולי בוסטון גאי יבוא ויוכל לענות ספציפית לגבי MA.

טל ר

New member
ב-MA לא צריך SSN בשביל רכב

צריך אותו רק בשביל הרישיון (או את מכתב הסרוב מה-SSA).

טל ר

New member
את לא יודעת כמה...

החל מלפני מספר חודשים, כבר אינך הדפנה היחידה בבוסטון!

למעלה