יש לי שאלה

ויליאם

New member
יש לי שאלה

שוב שלום לכולכם! יש לי שאלה ואני מחפש עליה תשובה, למה יש אנשים שחושבים שהם יכולים לחלק את התורה לכמה חלקים אלה שהם רוצים לקיים ואלה שלא בא להם כ``כ. ז``א יש אנשים שחושבים שהם יודעים מה מותר ומה אסור או שהם פשוט גם אם הם יודעים שזה אסור מחליטים שלהם זה מותר וכשאני מעיר להם על כך הם מגיבים:עזוב אותך תהנה מהחיים בחייך. אנשים!!!א``א לרקוד בשתי חתונות אתם חייבים להחליט או שאני דתי ירא שמיים או שאני לא אני לא אומר שאין באמצע כלום אם א``א לקיים את הכל אז עושים דבר אחד או שניים או חצי אבל א``א גם לעשות עברה וגם עוד להגיד לעצמי זה מותר כי אתה יודע שזה אסור. למשל רוצים דוגמא? את הזקן הסימן היהודי המובהק אני בעצמי שאלתי את הרב אבינר שליט``א האם זה בסדר שרוב גדול מציבור הכיפות הסרוגות מגלח את הזקן? הוא אמר לי שהוא ממש לא מבין למה זה ככה וזה לא בסדר וזה לא רב חרדי זה הרב אבינר. מה שאני מנסה להעביר לכם זה שאין אמצע אין דבר כזה חצי דתי או לא כ``כ דתי אין פשוט אין כמובן שמי שמתחיל אז לא יעשה הכל ביום אחד אלא העיקר זה לאן הפנים אם קדימה או אחורה. יש כזאת אמרה שיש כאלה שהם מחוץ לבית כנסת אבל הפנים שלהם תמיד בפנים ומציצים פנימה ויש כאלה שהם בפנים אבל תמיד הראש בחוץ אני אישית הייתי מעדיף להיות אחד כזה שבחוץ עם הראש בפנים כי הוא אמיתי עם עצמו וזה שבפנים עם הראש בחוץ משקר לעצמו. באהבה רבה, ויליאם תהיו שמחים זה חשוב

כפיתוש

New member
זו לא תשובה...

ב``ה אין כזה דבר לרקוד על שתי חתונות, מסכימה עם כל מילה שכתבת. חושבת שמי שלא יכול (הרבה מאיתנו) או לא רוצה לקיים כל מיני דברים, צריך לדעת - לעצמו, בלי דיווחים לאף אחד ;-) שבינתיים- למרות שצריך או שאסור לעשות משהו - הוא לא נוהג כמו שצריך. לפחות שתהיה מודעות שהמעשה לא נחון. זה מה שאני מבינה, אני עדיין לא רבנית או שופטת, אבל כל עוד לא חטפתי שיתוק שופטין כללי, אני אומרת את דעותי, תחלקו עליהם, בכיף, נתווכח... (בלי מכות ובלי שכירי-חרב...) לילה טוב כפית

ST

New member
מסכימה עם כל מה שאמרת...

חוץ מדבר אחד, שקצת פחות. בקשר לאנשים שנמצאים מחוץ / בתוך בית- הכנסת. נכון שהאדם שעומד בחוץ ומסתכל פנימה הוא טוב (זאת לא בדיוק ההגדרה המתאימה, אבל אין לי מילה אחרת), כי הוא נמשך פנימה. אבל גם האדם שנמצא בבית הכנסת ומסתכל החוצה, הוא טוב (שוב, זאת לא בדיוק ההגדרה), כי הוא לפחות משתדל להיות בבית הכנסת, וידוע ש``אחרי המעשים נמשכים הלבבות``... הבנת למה התכוונתי? אסתי.

למעלה