יש לי שאלה....

nickys girl

New member
יש לי שאלה....

טוב אז ככה:אני ממש מכורה לליקר שוקולד וידוע לי שאלכוהול אין בזה הרבה,אבל מה לגבי קלוריות???שמעתי שזה עתיר קלוריות,זה נכון?

MEIMIS

New member
לא נתייחס לזה שאת בת 15...

אבל תסתכלי מאחורי הבקבוק אמור להיות רשום כמה קלוריות יש ל 100 מ"ל.. מן הסתם זה עתיר קלוריות זה מורכב משוקולד

nickys girl

New member
אני בת 15 ואלכוהוליסטית לא קטנה....

הייתי בטוחה שלא יגיבו לי בגלל הגיל אז תודה למי שהגיב לי:) בעקרון אמא שלי לא מרשה לי להתקרב לארון משקאות אצלנו אז אני תמיד שותה במסיבות ואצל חברים....פעם הבאה שאני יהיה אצל חברה שלי אני יבדוק

nickys girl

New member
סליחה שפתחתי הודעה חדשה...

רציתי להגיב לקודמת שלי והתבלבלתי....

קלוריות ועוד...

שלום גם אלכוהול זה קלוריות והרבה. ליקרים, הם בד"כ מתוקים ויש בהם סוכר. במיוחד ליקר שוקולד! אפרופו, סוג זה של משקה נהוג לשתות מעט, לפני ארוחה, או אחריה. מעט זה כ-50 מילי ליטר! ולכן לא הייתי מודאג כל כך מהקלוריות. תכיפות השימוש היא הבעיה! ובנוגע לאלכוהול וילדה בת 15, אולי ראוי שתדעי, שסם הנעורים אוזל עם הזמן ולא ראוי לבזבז אותו סתם. האם את אחראית מספיק להחליט מה וכמה ללגום מהאסור? (יש לי בת בגילך)

Crazy_Bitch

New member
בקשר לסם הנעורים,

אני חושבת שערבוב שלו עם אלכוהול מספק תוצאות לא רעות בכלל.. למה לא להנות משני העולמות?

על רגל אחת ../images/Emo29.gif

שלום לך מאמרות חז"ל: אמר הצעיר לו ידעתי... אמר הזקן לו יכולתי... בתמצית הסוגיה, 15 הוא גיל עדין מאוד שבו שיקול הדעת אינו הצד החזק שלו. בסוגיה המשפטית, מה הגיל? 11, 13, 15, 17 או 18? ע"פ דוגמת "המדרון התלול", בא המחוקק וקבע "גיל" לכל נושא: רשיון נהיגה, שתיית אלכוהול, שירות בצבא או חיי אישות (חתונה). יהורם גאון המתין שנה שכלתו תגיע לגיל המותר. רוב בני הנוער נאלצים להמתין עם רשיון נהיגה, למרות שזה בוער להם לנהוג. בארה"ב נושא האלכוהול נקבע בהרבה מדינות לגיל 21! והאמריקאים יודעים מה זה אלכוהול. הם המציאו את התקופה היבשה, וגם כמה איסורים. בארה"ב אלכוהול אינו נמכר בסופר שבו נמכר מזון, כי אם בחנויות הנקראות "ליקר סטור". לצערי אין הגבלת גיל לעישון! וחבל... לידיעה, אלכוהול שלא במידה מזיק. הוא גורם לסכרת, שחמת הכבד ופגיעה בתאי המוח. האם נערה בת 15 מודעת לכל ההשלכות מעבר לעשיית האסור בהנאה כפולה?

כלל - "נהג כאילו היה שלך" ../images/Emo24.gif

שלום ועוד 2 סנט שלי, לטובת הסוגיה. הכלל נהג כאילו היה שלך תמיד עוזר. זה בדין כאשר אני חושב על הוצאה במסגרת העבודה או יעוץ לחבר. זה הדין בנוגע לבני/בנות נוער. אני רואה אותך כאילו היית בתי. אני יכול להרשות לעצמי חשיבה כזו בגיל 45. נסי לראות את המצב מנקודת מבטו של אדם שמדובר בילדו, אהובו, שלו...

Crazy_Bitch

New member
דברי חכמה... אכן

אני לא יודעת מה עם החמודונת מקודם, אבל אני יודעת שאני מספיק אחראית כדי לדעת מתי enough is enough ולדעת גם מה ההשלכות הבריאותיות ולא-פיסיות של אלכוהול. אני מסכימה עם זה שמרבית בני הוער שותים כי "החברה" שותים, או משהו כזה, אבל יש גם כאלה שלא. ובקשר לגיל 21, אני לא רואה את זה אפשרי במדינה שלנו. אדם יכול להתחתן בגיל 18 אבל אסור להגיש לו שתיה בחתונה? ויותר מזה, מישהו כאן יכול לשאת נשק ולעמוד בפני החלטות פי כמה וכמה יותר גורליות משתיית אלכוהול, אבל לא יורשה לו לשתות? זה פשוט לא הגיוני.

מטרת הדוגמא ../images/Emo140.gif

שלום הדוגמא של גיל 21 בארה"ב כגיל המותר לשתיה, בעוד שרשיון נהיגה ניתן בגיל 17. והיות והאמריקנים לא טפשים, הם כנראה יודעים למה החוק מחמיר בנושאי שתיה. אל תשכחי, שנהג מאחורי הגה הרבה יותר מסוכן לציבור משתיין מאחורי כוס! חבל שנקח את הוויכוח לפולמוס פילוסופי של גיל הכניסה לחוג האלכוהול. נניח רק, שלנערה בת 15 זה עדין קצת מוקדם להכנס למועדון הזה, ואולי עוד פחות הכרחי....

סניפטר

New member
הבעיה אצלנו היהודים

שזה מתחיל כבר בגיל שמונה ימים בברית מילה ונשמשך ונמשך ונמשך ונמשך ונמשך ................

Crazy_Bitch

New member
אמריקנים לא טפשים?

יש ויש.. הבה רק נאמר שכאן אין הרבה בנות 14 עם ילדים קטנים. לא חסרים לנו טפשים גם כאן, אבל צריך לראות כל מדינה בשביל עצמה. לא משנה.. גם אני נכנסתי לעולם האלכוהול בגיל מוקדם, לא שעכשיו אני כל כך רחוקה משם... הבעיה היא בכך שבגלל שאלכוהול לא חוקי, רוב בני הנוער לא שותים בצורה מתונה אלא קונים אלכוהול זול וצורכים כמויות אדירות בזמן קצר, ככה שהם גם משתכרים ועושים שטויות, וגם פוגעים בגוף שלהם..

מה ההבדל בין ארה"ב וישראל?

שלום אז ככה, בארה"ב 80% מהאוכלוסיה טפשים ו-20% חכמים. בישראל 80% מהאוכלוסיה חכמים ו-20% טפשים. הבעיה שבשתי המדינות, ה-20% מנהלים את המדינה...

סניפטר

New member
האמת שזה לא בגלל זה

זה בגלל החברה ובגלל שמטבע האדם זה לחקור ולגלות והצעירים שותים אלכוהול פשוט רק ביגלל המחיר וגם בגלל שחוש הטעם שלהם עדיין לא מפותח כמו אצל הבוגרים יותר והמבוגרים. תראי לפי הרגלי שתייה אצל המבוגרים הם אוהבים לישתות דברים כבדים כמו קוניאקים וויסקים טובים לעומת הצעירים שלומדים לאט לאט כמו כל השנפסים והוודקות הפירותיות וכלל המשקאות "הקלים" יותר לשתייה וגם כאשר שותים אלכוהול זול אז הם מערבבים עם מיץ טל

לא סתם טיפשים

האמריקאים הרבה יותר מטפשים, בעיקר שזה מגיע לתחום האלכוהול ועוד כל מיני דברים "נוראיים" כמו חינוך מיני. זה שהחוק שם מגביל לגיל 21 לא אומר כלום. למרות, ואולי מכיון שהחוק מגביל עד גיל 21 מטרת החיים של נער אמריקאי ממוצע היא לשתות בירה (מילא אם היתה להם בירה נורמאלית, אבל הם שותים באד-לייט
) הם שותים כמו מפגרים ומשתכרים "כי זה מגניב" וככה הם מרגישים מבוגרים יותר. הם מארגנים תעודות זהות מזויפות, ובהרבה מקומות זה לא ממש קשה לקבל שתייה גם בלי להיות בן 21 (כמו שבארץ לא קשה לארגן שתייה גם בגיל 15) החוק שלהם אדיוטי לא בגלל הגיל -- האמת שהם נשארים ילדים קטנים גם בגיל 25 - אלא בגלל חוסר ההסברה בנושא. אין להם מושג על ההשפעות, והם שותים ונוהגים כמו מטורפים. מאותה סיבה בדיוק זה לא כזה נדיר לראות ילדות בנות 16 ו 17 (ויותר צעירות) עם תינוקות שם - כי אין הסברה על מין. האמריקאים גדולים בלחוקק חוקים שנראים מבחוץ כמאד מוסריים, ובכלל לדאוג שהמראה החיצוני ייראה טוב (כשילדה בת 16 משתכרת מבירה עם חבר שלה והוא אומר לה -- אל תדאגי, לא תיכנסי להריון כי אני מבין מה אני עושה -- היא בד"כ באמת חושב שהוא צודק), אבל בשטח זה לא עובד להם כל כך. ובקשר לארצנו הקטנה -- גם אני חושב שאם מישהו הולך להיות חייל אי אפשר למנוע ממנו לשתות כמו שאי אפשר למנוע ממנו רשיון נהיגה. לא כי אלכוהול זה דבר חיוני, אלא מכיון שכמו שאמרו אם הוא או היא אחראים מספיק להחזיק נשק, להפעיל תותח או להטיס מטוס קרב אז בטח ובטח הם אחראים מספיק (או תאורטית אמורים להיות) בשביל לשתות. מה שחסר זה הסברה במערכת החינוך - במקום הסברה פשוט מתעלמים, וזה כבר טיפשות. לי לדוגמא היתה מורה לספרות והבעה שחשבה אחרת. היא לא היתה המחנכת שלנו, אבל היתה אוירה פתוחה איתה. פעם אחת מישהו זרק משהו על אלכוהול, וקיבלנו ממנה 2-3 דקות של הסבר איך שותים ולמה. לא הסבר על איזה קוקטייל דופק את הראש יותר, אלא הסבר ברמת ה"לא לשתות על בטן ריקה", "בחיים לא לנהוג אחרי שתייה כי אין לכם מושג אם אתם בסדר או לא" ו"ביננו, חבל על הכסף." אני חושב שלא לשתות על בטן ריקה זה אחד הטיפים הכי חשובים שעלו לי בראש כששתיתי פעם ראשונה.

סניפטר

New member
היה לך זמן לכתוב את כל זה במהלך....

העבודה ? יפה לך מהר לעבודה ושלא יהיה לך תרוץ לא להיות פה ב 19:00 טל

אם היית יודע

באיזה מהירות אני כותב, היית רואה שזה לא לקח יותר מדי זמן
(אלון, ברגע של השתחצנות
)

למעלה