יש לי שאלה...

shani2003

New member
יש לי שאלה...

בנות שחולות יכולות לקבל מחזור

דוכיפתי

New member
לדוקטור- אולי אתה יכול גם לענות?

אני יודעת שמקבלים מחזור ,אבל מתי?

תשובה בנושא המחזור

לדוכיפתי שלום, בבנות חולות CF הנמצאות בתת תזונה ו/או מחלה ראתית קשה המחזור לרוב לא סדיר ומגיע באיחור. אין לי נתונים מדויקים לגבי הגיל, אולם בהנחה שהגיל הממוצע להופעת המחזור הוא 12-13, הייתי מוסיף לבנות ה-CF עוד שנה לפחות. כדאי אולי כאן להוסיף שבניגוד לגברים חולי CF ש- 95% מהם עקרים (חסימה של צינור הזרע), רוב רובן של הנשים הן פוריות, ולכן לבנות בגיל ההתבגרות המקבלות מחזור והמתכונות לקיים יחסי מין, יש להתאים אמצעי מניעה כולל הסבר על חשיבות המין הבטוח (סכנת זיהומים וכו').

לדר' וירגיליס שלום

אני מרגישה שהתשובה שלך לדוכיפתי מחייבת הרחבה בשני תחומים: 1. אתה היזכרת עקרות של הגברים. ידוע לנו שנשות כל הגברים שחולים ב- CF, במוקדם או במאוחר הרו והביאו ילדים לעולם. לחלק יש יותר מילד אחד. האם אתה יכול להרחיב בנושא? 2. כתבת על אמצעי מניעה לנשים, והזכרת גם את החשיבות של הגנה מפני זיהומים. סכנה כזאת קיימת גם אצל גברים, כך, שלפי הבנתי, גם גברים, בכל מקרה, צריכים לקחת בחשבון שימוש באמצעי מניעה כהגנה מפני זיהומים. הלא כן?! ושוב, תודתי והערכתי הרבה להשקעה הרבה במתן התשובות בפורום. בברכה חמה! ריקי

ציפלה

New member
לדר' וירגיליס עקרות ב CF ?

הזכרת 95% עקרות בגברים החולים ב CF בכל זאת יש חולי CF רבים שיש להם ילדים. האם אתה מוכן להרחיב? תודה דליה

נחושתן

New member
מה הבהלה? למה שתי שאלות באותו

נושא? ובאותה הזדמנות - אולי כמה מהאבות הסיאפניקים יספרו לנו איך הם הפכו להיות אבות?

תשובה בנושא עקרות ב- CF

שלום, כמו שציינתי בעבר מעל ל- 95% מהגברים חולי CF הם עקרים. עקרות זו נובעת מחסימה של הצינור המוביל את הזרע מהאשך והמכונה - Vas deferens , או יותר נכון חוסר התפתחותו של הצינור וזו כתוצאה ישירה של הפגם הגנטי. הזרע של חולי ה- CF ברוב רובם של המקרים הוא תקין. התקדמות של השנים האחרונות בתחום של המיקרוכירורגיה מאפשרת היום "שאיבה" של זרע ישירות מהאשך עצמו וביצוע הפרית מבחנה - IVF. במקרה זה מפגישים את הזרע והביצית (שנשאבת מהשחלות של האם), במבחנה ולאחר שנוצר עובר בן מספר תאים מעבירים אותו לרחם האשה והעובר ממשיך להתפתח כמו בהריון רגיל. הנושא נשמע על פניו מאוד פשוט, אך בכל שלבי המהלך יש לא מעט קשיים. למרות זאת כאמור יש היום לגברים חולי CF אפשרות להביא ילדים לעולם. בנושא "המין הבטוח" - כמובן שחובת המין הבטוח חלה על שני המינים. אולי כדאי להזכיר שבגברים שנדבקים במחלת מין, ובניגוד לנשים, לא תמיד קימים תסמינים (הפרשות כאבים וכו') והם אלה שמעבירים אותם לנשים ללא מודעות כלל שהם חולים. ("כמובן שתמיד" מאשימים את הנשים). ! שיהיה לנו סקס בטוח ומהנה !

תוספת "קלה" אך משמעותית

הפגיעה בהובלת הזרע אינה פוגעת בתיפקוד המיני הכולל: לא אמורות להיות בעיות בזיקפה, וגם השפיכה נראית "רגילה". ללא בדיקה מיקרוסקופית (היססתי אם לכתוב בעין בלתי מזויינת...), לא ניתן להבחין שחסר זרע בנוזל השפיכה. ואני מיצטרפת לבקשה של נחושתן ושל גורילה, שאבות סיאפניקים ישתפו אתכם בניסיונם האישי.

ציפלה

New member
פורום כחול

האחד מדבר על סקס מהנה, והשניה על זיקפה מה קרה לכם? איזה חינוך קיבלתם? רציתי להציע לפורום יעוץ של סקסולוגית (הרי יש לנו במשפחה) מכוון ולא נמשך הדיון בנושא שיעולים או בעיות ספציפיות של חולי CF בעת קיום יחסי מין הרעיון גווע. אם משהו מחולי ה CF בעילום שם מוחלט מוכן להעלות בעיה ספציפית. אני מתחיבת להביא את הסקסולוגית. אז בהתאם לתקופה MAKE LOVE NOT WAR דליה

שלום חברים../images/Emo8.gif../images/Emo23.gif

שלום חברים מה קורה? אני רוצה להגיד לך זה נושא חשוב מאוד. לבינתיים אני לא עשית קיום יחמסי מין אבל הייתי רוצה לשמוע מCF אם הוא עשה. ושמר על עצמו? אני קצת מתבייש לדבר על נושא כזה אבל זה חלק מהחיים לדבר על זה פעם טוב להתראות לכולם למה לא לדבר על זה פה? ערב טוב מאחל לאנדרו

tofo

New member
מחזור בגיל 18

בנוסף לכל מה שכתבו הידענים שלנו אני רוצה לענות לך באופן אישי שאני קבלתי מחזור (אני סיאפניקית) בגיל 18, ולא הייתי בתת תזונה ולא במצב קשה ועד היום אני לא במצב קשה. אז שלא יפחידו אותך, הכל הולך אצלנו לאט. אם את רוצה לשאול שאלות תשאלי את ריקי. בינתיים שיהיה לך סקס נהדר, תשמרי על עצמך.

ציפלה

New member
לא הכל זה CF

גם בקבוצת הנערות "הנקראות" בריאות טווח הגילים לקבלת המחזור הוא רחב אני מניחה שרוב הנערות מקבלות את המחזור בין הגילים 12 - 13 אבל אני בהחלט מכירה בנות שקבלו מחזור בגיל 10 ו 11 וכאלו שקבלו את המחזור בגיל 16 ו 17 . ידוע שנערות אנורקטיות מאבדות את המחזור, חולות CF במצב בריאות ומשקל תקין צריכות לראות את עצמן כמו כל נערה. אין לי סטטיסטיקה, אבל התרשמתי שיש תורשתיות בנושא תשאלו את האמהות שלכן באיזה גיל הם קבלו את המחזור?

shani2003

New member
../images/Emo23.gifתודה רבה...

עכשיו אני הרבה יותר רגועה שעוד לא קיבלתי... המון המון המון תודה...

למעלה