יש לי שאלה

shrob

New member
יש לי שאלה

שלום לכולם, אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס וכפי שמגדיר זאת הרופא שלי מחלת השימוטו. אני מטופלת באלטרוקסין, אני לוקחת 700 בשבוע ובפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא הוא אמר שאני מאוזנת. מאז לא ביקרתי אותו למעלה מארבעה חודשים ובזמן זה עליתי 8 ק"ג. רצוי לציין שכשהגעתי אליו הייתי 5 ק"ג יותר ממה שאני היום, עשיתי דיאטה בה ירדתי13 ק"ג, התאזנתי ואז אחרי חודשיים מהירידה בערך התחלתי לעלות. היום אני מרגישה שאני יותר עצבנית ומפחדת ללכת לרופא כדי לגלות שאני בטח שוב לא מאוזנת, מה לעשות??????? אני מרגישה צורך ללכת בעיקר כדי לעשות שוב אולטרסאונד לבלוטה, כך אמר הרופא שאני צריכה לעשות כל חצי שנה (אחרי שעברתי ניקור שעבר בשלום). ובכלל אשמח לקבל קצת מידע על מחלת השימוטו ו........שאלה אחרונה היא שאלת מליון הדולר: האם אכן יש קשר בין השמנה לתת פעילות של הבלוטה או שזה סתם תרוץ יעיל?? סליחה על הבילבול שבו כתבתי ותודה מראש shrob

יסמין43

New member
למה את פוחדת? מכסימום,

אם את לא מאוזנת, הוא יעלה או יוריד את מינון האלטרוקסין. חוץ מזה, את יודעת שהבעיה לא תיעלם מעצמה גם אם לא תלכי, אני לא צריכה לספר לך את זה. אז...? באשר להשמנה ותת-פעילות, אם את נמצאת בתת-פעילות ולא מאוזנת על-ידי אלטרוקסין, אזי תהיה לך נטייה להשמנה. אבל אם את מאוזנת על-ידי אלטרוקסין, אזי ההשמנה היא כמו אצלי - משוקולד, עוגות, כל הדברים הטובים האלה, את יודעת. (כל זאת למיטב ידיעתי, ולא ממומחיות רפואית.)

תשובה לשאלה

שלום לך, יסמין צודקת. את לא מרוויחה דבר בכך שאינך נבדקת. לגבי העליה במשקל, אני לא יודעת כלל כמה זה קשור. ירדת הרבה במשקל וכעת את עולה בחזרה. נשמע ממש מוכר לרבים מאיתנו שלא יכולים להאשים את בלוטת התריס שלהם. לגבי השימוטו, בינתיים אני יכלה להפנות אותך לאתר של החברה האמריקאית לבלוטת תריס, הקישר בעמוד השער של הפורום הזה. זהו אתר באנגלית כמובן. כפי שכבר כתבתי כאן, אני שוקדת על הקמת האתר של האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה. שם יהיה לנו מאמר ארוך על מחלות בלוטת התריס, כולו בעיברית. סבלנות! לגבי האולטרה-סאונד, אני לא כל כך יודעת מה הסיבה שהבדיקה הזו נחוצה אצלך, אלא אם כן נמצא ממצא בבדיקה ראשונה שמחייב מעקב. במחלת השימוטו, הבלוטה בד"כ מוגדלת במקצת, מרקמה לא הומוגני, אבל בהעדר ממצא ברור, אני לא רואה סיבה למעקב ע"י אולטרה-סאונד.

למעלה