יש לי שאלה

AndyBear

New member
יש לי שאלה

חשבתי ליפני המון זמן להקים פורום של פרי פורם. כאילו שכל מה שיעשו שם זה "לשחק" פרי פורם. אז השאלה הי האם יש מספיק אנשים שרוצים לשחק? אז תגיבו ואם אני יראה שיש מפיק אז אני אלך על זה

יש לי תשובה בשבילך: איחרת.

Sabre Runner הנעדר מסיבות בטחוניות התחיל להפעיל פורום יעודי למשחקי "Free Fotum", או בשם הרשמי יותר: Talking in Character, כבר לפני כשנה. (הנה קישור) ואני משתמש בו (בפורום) להכנת משחק בעולם Shadowrun כבר כמה חודשים. אם תסתכל על הפתיל "הגיע זמן למשחק TIC חדש" תראה שיש מי שרוצה להשתתף, אבל בטח גם תשים לב לבעייה מסויימת: כולם מחכים שיגיע שה"ם ש"יתפוס פיקוד". ומשחק הנשען על שה"ם לא יכול לעבוד דרך ממשק פורום. (את הביקורת שיש לי על השחקנים אני אכתוב מיד בפתיל של המשחק)

backdoorslam

New member
ומה עם היער בפורום העמותה?

ומה לגבי "היער בין העולמות" הירוק בפורום עמותה? כולם כאן אנטי-עמותאיסטים?

chatenoire

New member
פרי-פורם

אם אתה רוצה לפתוח פורום שיתנהל כמו פרי-פורם אמיתי (דהיינו - עם שה"ם), זה יכול להיות בעייתי. מעטים האנשים שיתנדבו לשה"ם יום ולילה בפורום, במיוחד שבנוסף לניהול המשחק צריך לדאוג גם לניהול הפורום, לשמירה על הסדר ולהעלאת רעיונות תמידית למשחקים חדשים. מצד שני, אם אתה חפץ בפורום כיפי שאנשים יוכלו להכנס אליו ולהריץ משחקונים משל עצמם, בלי שה"מים ובלי שטויות, זה אפשרי בהחלט. הצץ בפורום של חברת הקומיקס קרוסג´ן, שפתחה חדר למשחקי-תפקידים שהולך נהדר. כמובן שבשביל להריץ כזה משחק צריך הרבה מאוד בגרות ורצון מצד השחקנים: בגלל שאין שה"ם שמסדיר את הכל, השחקנים עצמם צריכים להחליט מה קורה, מי מנצח בקרב ובמקרים מסוימים גם מי מת. בכל מקרה, תמיד אפשר לנסות. אני אישית אשמח מאוד לנסות להשתתף בכזה פורום! נ.ב. עמכם הסליחה אם הלינקים לא עובדים, אולי הפורום פועל רק עם שם משתמש.

TIC

אם כבר באנגלית, אז עדיף ללכת על המקור, פורום Talking In Character בWebRPG שכנראה המציא את הרעיון, ומארח שחקנים מנוסים שיתמכו ברעיונות גם אם הם אינם מבוססים על חוברות קומיקס. לא שיש לי משהוא נגד קומיקס. (ע"ע Shadowrun TIC כאן בפורום)

AndyBear

New member
Thenks man

Now if only I culd find at least tow more Dudes to start the work so if you want me to do it please replay

בוא נחזור לעברית, לרווחת הציבור.

אני כמובן בעד הרעיון, אבל חייב לציין שיש כבר פורום בנושא (אמנם לא בתפוז, אבל יש) והוא פנוי למשחקים. בכל מקרה, אם אתה פותח אחד כאן בתפוז, אני מבטיח להוסיף אותו לרשימת האתרים ב"ריצה היומית" שלי.

AndyBear

New member
OK

אבל שאלה אחת אחרונה אם אני אקים אחד אתה חושב שיכנסו אליו או שזה היהיה סתם?

chatenoire

New member
מי יודע?

קודם כל, לנסות תמיד אפשר. תפוז פותח פורומים חדשים לנסיון למשך כחודש. אם הם מצליחים הם נשארים, ואם לא - בה-ביי. אני מניחה שמידת ההצלחה של הפורום שלך תלויה בכמה דברים. קודם כל - איך תגדיר הצלחה? האם כמות עצומה של גולשים או משחק איכותי ועמוק? שנית, מי קהל היעד שלך? המוני ילדים שרוצים לשחק בדמויות מתוך תכניות טלויזיה וספרי הארי פוטר, או שחקני תפקידים מנוסים שאין להם כוח לצאת כרגע מהבית לסשן אמיתי? שלישית, איך הולך להתנהל הפורום? האם כל מי שרוצה לפתוח משחק מתחיל פוסט והאחרים מצטרפים כרצונם, או שיש משחקים מאורגנים? רביעית, מה יהיו הנושאים? בחירה חופשית של כל עולם ושיטה, החל ממרוצללים וכלה בדיג´ימון - הדור הבא, או התרכזות בתחום הפנטזיה הימה"בית, לדוגמא? אם ענית על רוב השאלות א´, יש לפורום שלך סיכוי להצליח, בתנאי שתעבור בהרבה מקומות שעשויים להתעניין, תודיע להם שקיים כזה פורום ותסביר בדיוק ובצורה אטרקטיבית מה קורה שם. אם בחרת ב´, יש בפניך שתי אפשרויות, שלא לגמרי תלויות בך: אם המבקרים אצלך באמת ייכנסו לקטע - יהיו משחקים נהדרים והפורום יזרום מצוין, ואפילו יגדל עם הזמן. אם המשחקים יהיו משעממים וחסרי טעם - מהר מאוד ידעך פורומך ויהפוך לזכרון מתוק. בכל מקרה, אני אומרת - נסה! זה לא יכול להזיק. אם כי מומלץ להוסיף עוד מנהל. קשה להשתלט על כזה עסק לבד.

רעיון

אם תפוז יתנו לכל אחד לפתוח כל פורום לניסוי של חודש, אז קדימה, פתח פורום. ההצעה שלי היא: לבלות את החודש הזה בהזמנת שחקנים והסברת המשחק בלבד (עם דוגמאות), ואז בסוף החודש אתה יודע אם יש לך "גרעין קשה" של שחקנים, או ניסיון שלא צלח.

AndyBear

New member
שאלה?

בתופס הצעהת פורום יש שדה שנקרא ´ממליצים´ וצריך לתת שם שם,Mail ותאור מה זה?

AndyBear

New member
Ok

לא משנה כבר הצעתי את הפורום אז כל מה שנשאר זה לחכות

אם תוכל להודיע לי במסר כשזה יפתח

אני מאד אשמח
- אני לא בפורום כל יום אבל במסרים אני כמעט כל יום.. תודה מראש.. אני כבר מחכה

למעלה