יש לי שאלה...

נטלי ב

New member
יש לי שאלה...

אם בנאדם משנה בבת אחת את הכתב שלו? מה זה אומר? אני מכירה מישהי שלמשל, הייתה כותבת בצורה מסויימת ואז לגמרי פתאום היא החליטה שהיא רוצה כתב שונה ושינתה לגמרי את הכתב.... אז אולי זה אומר שהיא שינתה חלקים באישיות שלה? אם אני מחליטה לשנות נגיד אות (לא כתב שלם) ואני מתחילה לכתוב אותה בצורה אחרת, אז זה אומר שזה בעצם דבר עמוק יותר, ואני בעצם משנה משהו אצלי? תודה! נטלי

אריק!

New member
טרם הספיקותי לעדכן את תורנות

התשובות. תמסרי לחברה שלך שמאד היינו רוצים להכיר אותה ´לפני´ ו ´אחרי´. חוששנני שבמקרה שלה רק הכתב השתנה והאישיות נותרה כשהיתה.

אריק!

New member
ממדור התשובות נמסר כך:

למרות שמך המקסים אין באפשרותך לשנות את כל המרכיבים האופיינים בכתב ידך, ובאות מסויימת. מקצת המרכיבים חזותיים בולטים ואותם טכנית ניתן לשנות, אבל השנוי יהיה רק ברמה של העיצוב, רווחים, בעוד שאר האלמנטים, שחלקם לא מוכרים לך לא יצטרפו לאותו שנוי. ממילא לא ישתנה דבר באופי. מצד שני, מאבחן שנסמך במדה יתירה על תמונת העיצוב, עלול להסיק מעיצוב מסויים על מרכיבי התנועה והלחץ שעיצבו אותו ולהגיע למסקנות מוטעות. קחי לדגמא אדם שהליכתו אטית ויגיעה, סיגל לעצמו לרגע הליכה קפיצית נמרצת. המתבוננים בו יכולים לחשוב לרגע שהוא כזה היפר נמרץ. אם נעקוב אחריו לאורך זמן נראה סדקים באותה נמרצות, קטעי אטיות ויגע שהתפלקו לו. מצד שלישי, אם יתמיד במאמץ מלאכותי לכתוב נמרצות, ואותה נמרצות לא תשתלב עם מרכיבים נוספים שהיינו מצפים למצוא, כאן כבר ישנה סתירה שיכולה לרמז על בעיה מסויימת בכתב, שנוי כתב וכד´. א. בכל הנ"ל אין שום קשר לשנוי אופי.

למעלה