יש לי שאלה

יש לי שאלה

ממה מתקיים אדם שעבר התקף לב וקיבל 3 חודשי מחלה אבל ימי חופשת המחלה שלו ממקום העבודה כבר נוצלו? האם יש איזו קיצבה מביטוח לאומי?מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות? בביטוח לאומי אמרו לי ש-3 חודשים צריך להמתין ורק לאחר 90 יום אפשר להתחיל לקבל כסף......מה עושים בינתיים ?ממה מתקיימים?

shiraa

New member
ליעקב

אם מדובר בימי מחלה לתקופה שוטפת ולא רטרואקטיבית, אתה צריך לפנות למח´ הבטחת הכנסה בסניף הקרוב למקום מגוריך. כאשר תגיש את התביעה לנכות, יש סיכוי שהועדה תקבע לך נכות אשר תכלול תקופה זו.

doבי

New member
בביטוח לאומי- לא אמרו ממתי סופרים

את ה 3 חודשים. טעית בפירוש, לדעתי. כוונתם היתה לומר - שלשה חודשים לאחר שתגיש הבקשה עם כל המסמכים שהם דורשים. לא הגשת? לא עבר עוד יום אחד! עברת התקף לב? בוודאי יש לך אישור מרופא שטיפל בך, על כך, ויתכן שהגשת למקום העבודה. אז עותק צריך לצרף לטופס הבקשה בביטוח רפואי. יתכן שיצטרך גם רופא מיוחד לעבודה - לבדקך ולתת למעבידך הוראות רפואיות באש להעסקתך, הורדת מתח ולחצים וכדומה - וכן מרשמי תרופות שאתה כעת נוטל לבריאות תקינה. יתכן שאותו רופא ימליץ להעסיקך כעובד עם הגבלות רפואיות או כבעל איקס אחוזי נכות- ועם זה תפנה גם לביטוח לאומי - ויזמנוך לועדה רפואית שלפי ממצאיה יוכר אחוז מסוים בנכותך ולפיו תקבל קצבת נכות קבועה. מה שחשוב עבורך - זה שתחשוב נכון ורגוע: בכל מקרה, מגיע לך, אם הנך משתכר מעט - השלמת הכנסה(גם עקב העובדה שאינך יכול לצאת לעוד שעות עבוד).

למעלה