יש לי שאלה....

YinYang

New member
יש לי שאלה....

לגבי נושא שמטריד אותי כבר הרבה זמן... אני בן 23, גובה 1.85, ובחמש שנים האחרונות אני עומד על משקל די קבוע של 59 קילו(שזה ממש קצת). בזמן האחרון אני ממשיך לרזות, וכבר הגעתי למשקל של 57 קילו. למיטב הבנתי, בהתחשב בנתונים הפיזיולוגיים שלי, אני אמור לשקול בסביבות ה-15 קילו יותר!!! אני חושב שאני אוכל די בריא...ארוחות מסודרות שכוללות פחות או יותר הכל, אבל לא גדולות מידי כי אני מתמלא נורא מהר ובקלות. השאלה שלי היא כזו...האם הרזון שלי יכול להוות גורם לכאבי גב ומפרקים שמהם אני סובל כבר הרבה זמן? מה ניתן לעשות כדי לעלות במשקל? ובכלל...מה יכול להיות הגורם לבעיה? בתודה אייל

אביטל666

New member
אתה עוסק בפעילות גופנית ?

זה יכול לעזור יפה מאוד להעלות במשקל קצת

YinYang

New member
זה קצת קשה...

בגלל הבעיות בגב ובמפרקים... אני מתאמן בטאי צ´י, אבל אין לזה כמעט השפעה מורגשת על מסת השריר.

אביטל666

New member
מומחית אני לא

אבל כדאי לנסות להתייעץ עם איש מקצוע שקשור בספורט (מאמני כושר שמתמחים בפציעות ובעיות מגבילות דומות, פזיוטרפיסטים) כדי למצוא משהו להעלות את מסת השריר, ובייחוד לתרגל את האזורים הבעייתיים שתיארת

מה אומר על זה המורה שלך לטאי-צ´י?

ודבר נוסף - איך הבריאות באופן כללי? מה מראות בדיקות-דם כלליות (בלוטות, בעיקר...)?

YinYang

New member
האמת...

שלא דיברתי איתו על זה לעומק...הוא אמר לי פעם שהוא מבחין אצלי בחולשה כלשהי של ה-ST, אבל לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות בזמנו. אני גם כן מאמין שזו חולשה כלשהי של ה"אדמה", השאלה היא מה אני עושה עם זה... בדיקות דם שעשיתי לפני חודש היו בסדר...אבל אני מתכוון לעשות בדיקות יותר מקיפות בקרוב. מצב בריאותי...ככה ככה. יש חולשה כללית של הגוף ושל מע´ החיסון, עם רגישות מאוד גדולה לקור. בלט דיסק בגב תחתון שמלווה בכאבי אגן חזקים(בעיקר מוקדם בבוקר), כאבי מפרקים בידיים/בירכיים שדי מגבילים את היכולת הפיזית שלי, והרגשה של חולשה במע´ העיכול... נראה לי שהבעיה היא ב-SP\ST וב-KID, אבל אין לי מושג מה היא ואיך לטפל בה...עוד עצות??? בתודה אייל

../images/Emo4.gif אני הולך להישמע כמו תוכי אבל...

ברור שיש קשר בין בעיות הגב, המפרקים, מערכת החיסון, והמשקל הכללי. כדאי לפנות למטפל הוליסטי טוב, להיבדק ולקבל טיפול. אני לא יודע אצל מי אתה לומד טאי-צ´י, אבל כדאי לדבר על זה עם המורה שלך - גם על בעיות הגב והמפרקים, וגם על המצב בכלל. האם הכאב בירכיים הוא במפרק אגן-ירך? אם כן, בדוק אולי אם אתה מגיע ל"קצה התנועה", באימוני טאי-צ´י (או בכלל) - ברוב השיטות ממליצים לא להגיע לקצה התנועה. זו נקודה שמאוד כדאי לבדוק עם המורה שלך.

אייל

ראשית הייתי ממליצה לגשת לבדיקות דם ובלוטת התריס שנית האם תוכל לפרט פחות או יותר את תזונתך ואורח חייך? האם הינך סטודנט? האם הוריך רזים במיוחד? האם הינך חש חולשה , עייפות , נשירת שיער , או כל סימפטום נילווה אחר? אם תתן יותר פרטים אנשסה לענות בפירוט.. יעל

YinYang

New member
אז ככה...

הסדר יום שלי הוא פחות או יותר כזה.... אני קם בבוקר, אוכל ארוחה של ביצה, סלט, פרוסה או שתיים, או פשוט דגנים עם חלב סויה כשאני ממהר. הולך ללימודים, חוזר הביתה ואוכל ארוחה נוספת של אורז/אטריות/תפוחי אדמה/ירקות, או כל תוספת אחרת בנוסף לבשר/עוף או תבשיל של טבעול. בערבים כשאני לא עובד, אני אוכל ארוחה קלה של סלט וכמה פרוסות או דגנים עם חלב סויה, ומשתדל שזה לא יהיה מאוחר מידי. מוצרי חלב אני כמעט ולא אוכל, או לפחות משתדל, וכנ"ל לגבי ביצים(בזמן האחרון רק). בזמן האחרון אני צימצמתי לארוחות יותר קטנות, כי יש לי קיבה פיצפונת וזה קצת מכביד עלי... אבא שלי רזה מאוד בעיקרון...אבל יש לו נטייה להשמנה מקומית בגלל האוכל שהוא אוכל, ואמא שלי ממוצעת, אבל כל האחים שלה רזים מאוד. את הסימפטומים תיארתי פחות או יותר בהודעה הקודמת...אני לא עייף בצורה יוצאת דופן, אבל אם אני לא ישן מספיק(לילה+צהריים), זה משפיע מאוד לרעה על התיפקוד שלי. אני גם לא חש ממש חולשה...אלא תחושה כללית של מצב חוסר(קור+כאב כרוני וכו´).אין לי נשירת שיער והבעיות העיקריות הן במפרקי הידיים+רגליים וגב. יש נטייה מועטת לבעיות נשימה ואלרגיות פה ושם... לעתים קרובות יש תחושה של ליחה מנטאלית...שמשפיעה בעיקר על המעברים בפנים(גרון+אוזן שמאל, וקצת רעשים מעצבנים באוזן). השורש של הלשון שלי הוא עם חיפוי צהוב עבה=לחות במחמם התחתון...אין לי מושג ממה. אני חושב שזהו פחות או יותר...אני אעשה את הבדיקות שאמרת בקרוב, ואני אשמח לשמוע אם יש עוד רעיונות לגבי מקור הבעיה. תודה לכולם אייל

למעלה