יש לי שאלה....

okay אם אתה אומר../images/Emo140.gif

אז אני מבטיחה לקנות את הספר,לקרוא ולחזור אליך(רק אני מקווה שהוא לא
עבה
) ועוד... במחשבה שניה אתה כן מנחם אותי
אבל לא בזכות הכשלונות שלנו אלא בזכות ההצלחות שלנו

rachella

New member
גם אני מוטרדת בנושא

וכואב לי מאד שהזוגיות שלי (אני בשנות ה-50 לחיי. פרק ב´) לא כמו שחלמתי ופינטזתי. נראה לי שזה קורה מכמה סיבות אולי חשוב להגדיר "מהי זוגיות בשבילי" מה אני מצפה ממנה? זה נכון שבכולנו פחות או יותר יש אותה תוכנה, אבל עם שינויים ווריאציות. אז אולי זה תלוי בואריאציות. אולי זוגיות בשביל נשים שונה מאשר בשביל גברים. אני מסכימה לחלוטין שאי אפשר לשנות ו"לחנך" את בני הזוג. גורם נוסף הוא שכשנפגשים, ומאוהבים לא רואים הכל. ואולי אותם דברים שדווקא גרמו לנו להתחבר, היום הם נגדנו ולרעתנו. בתחילת הדרך אנחנו די מסנוורים, ודי מתעלמים מכל מיני... ולאחר שנים של חיים ביחד (וזה לא אומר באמת ביחד ובשותף!!!) אנחנו פתאום מתחילים לראות שזה לא בדיוק כמו שפינטזנו. גורם נוסף הוא: איזה דגם ראינו בבית הורינו, ומה חנכו אותנו על זוגיות. הורי נורא אהבו, אבל התכסחו ללאב הפסקה באכזריות רבה. לא הקשיבו זה לזה, העליבו והשפילו ופגעו בבטן הכי רכה אחד לשני. איימו בלי סוף בפרידות ונשארו יחד, כדי להזין וללבות את אש המריבות. מצד שני כשהם היו בפיוס - חבל על הזמן. אבל הפיוסים היו הרבה יותר מעטים. רוב הזמן - כסאח. אז מה עבר אליי? אני בבסיסי אדם די תלותי, גם בבן זוגי וגם בילדיי - בקיצור באנשים שחשובים לי ושאני אוהבת אותם. אבל תוך כדי הבית ספר של החיים אני לומדת שזה לא עובד. אני בונה את העולם שלי מהעיסוקים, מהעבודה, מקשרים עם עוד אנשים, מקריאה, וקולנוע ומוזיקה יפה, מדי פעם חו"ל וממלאת את חיי תוכן ומשמעות, כי אני מבינה שמה שאני מצפה/רוצה/מפנטזת וכו´ שאקבל מבן זוגי לא יתגשם. בן זוגי מאוד אוהב אותי, לפחות בהצהרות, אבל ביומיום זה לא מתבטא (לטעמי) כי הוא מדי עסוק בעולמו ובצרכיו. הוא גם לא אוהב/יודע להתמודד עם הקשיים שבדרך, אוהב נוחיות, אוהב לעשות את הדברים בקצב שלו, בזמן שלו, בדרך שלו - ושימות העולם. בעבר דיברנו רבות, ולא הגענו למי יודע מה הסכמות. היום לא מתאים לי לפרק, אבל מדי פעם אני בעזיבה פסיבית (כמו שכינו זאת בקיבוצים). אני תופסת מרחק, חיה לי בפינה שלי, ומדי פעם יש רגעים של התקרבות, חום מגע אינטימי וכו´, אני לא מרוצה, אבל אולי זה ככה. למי יש תשובה על כך? נראה לי שאין תשובה אחת, ואולי זה מה שעושה את החיים למעניינים...

maof

New member
דפנה אולי בצורה שונה במיקצת

זוגיות פגומה לוקחת מאיתנו את שימחת החיים שזוג מחליט למסד את הקשר בינהם....הדברים ניראים אופטימים וורודים לפתע בגלל סיבה כל שהיא ניראה מיתברר שהשיקולים לא היו נכונים בתחילת הדרך ולמעשה החיים המשותפים היו מאחורי מסכה מה עושים רוב האנשים???? מפחדים ......לנתק את הקשר בגלל שיקולים אינטרסנטים..... ממשיכים לחיות את החיים מקטרים ופוזלים לשדות זרים ממשיכים לחיות בתוך השקר כי הם כבר רגילים לחיות בתוכו מסבירים לאחרים כמה לא טוב לחיות בתוך השקר זורקים לאוויר כל מיני סיסמאות מפוצצות .....אבל!!!!!!! הם עצמם ממשיכים לחיות חיים כפולים..... ולכן אני אחרי תקופה ארוכה של חוסר יכולת להחליט וכן גם פחד לעזוב את המוכר והידוע....... מצאתי את התשובה אדם שלא אוהב את עצמו לא יכול להעניק אהבה לאחרים אם רע לי בחיים שאני נימצא בהם ואני סובל ולא טוב לי לעולם אני לא יעניק אהבה לאחרים כי אני למעשה כועס על עצמי שאין לי את הכוחות להודות בפני עצמי שאני משקר לעצמי אז החלטתי לקבל החלטה להפסיק לפחד....להפסיק לשקר לעצמי ולנתק את החבילה........ ואני יכול לומר לך אני לא מיצטער לא מיתחרט וגם לא לרגע אחד ברגע שהכרתי את האמת השקט והשלווה חזרה לחיי מעוף

noati

New member
אז היה בי את הכוח להודות.......

אז היה בי את הכוח להודות בפני קודם כל ואח"כ גם בפניו שאני חיה זה זמן מה בשקר...שאני כבר לא אוהבת כמו פעם וקשה לי עם זה מאד. והשיחה הזו הייתה קשה לשנינו. אז זהו עכשיו מפרקים? לא מנסים למצוא את הדרך להמשיך ביחד הרי יש לנו הרבה דברים שבנינו ועשינו בשנים שאנחנו ביחד (15). אני עדיין בשלב הפחד אם כי אני לא בטוחה שזה פחד אני חושבת שזה הרצון של שנינו למצוא אולי מחדש אולי בצורה אחרת את הדרך אחד אל השני. הוא אוהב ורוצה לעשות מה שרק אפשר כדי שנוכל להמשיך ביחד. ואני? אני מנסה למצוא את הדרך כי למרות הכל רוצה לאהוב זה מאד חסר לי.

למעלה