יש לי שאלה

twigy

New member
יש לי שאלה

כל החיים שלנו אומרים לנו ששנה הבאה נוכל לנוח אבל בעצם על פעם אנחנו מגלים שלב חדש בחיים שאנחנו צריכים להתמודד איתו או בקיצור כל החיים אנחנו רודפים אחרי משהו ואז צץ משהו חדש מתי סוף סוף נגיע למצב שאנחנו יכולים לנוח ונטו להנות כי פשוט נמאס לי מהחרא הזה של לרדוף אחרי מטרות

דן צ

New member
ולנו מה הבטיחו??

אני יליד 71´ ולי הבטיחו יונה עם עלי של זית הבטיחו שלום בבית , הבטיחו הרבה הבטחות. בית הספר היסודי תמיד שמעתי את המורים אומרים לנו הילדים הקטנים כי כשניע לגיל 18 כבר לא נצטרך להתגייס לצבא........

maayan15

New member
לדעתי אין שום שלב של מנוחה...

בסה"כ החיים הם רדיפה אחרי המטרות...שהשגת מטרה אתה מנסה להשיג עוד אחת. החיים הם בעצם החיפוש אחרי האושר, הם תהליך הרדיפה.... ואני אעשה דבר שאני לא נוהגת לעשות, אני אצטט משפט של שבק ס´ (לא המקור הכי טוב לציטוטים אבל לדעתי זה קולע..) "הדרך ארוכה ללכת- בה זה לחיות"

maayan15

New member
חחח...את הקטע עם הצבא...

אמרו לכולנו, אמרו את זה שאחי נולד ושאחלותי נולדה..אמרו את זה שאני נולדתי... אני חושבת שהחל העצוב זה שאחיין שלי נולד...אף אחד כבר לא אמר את זה...אפחנו לריאליסטיים ולא חולמים..שזה טוב, אבל לא טוב.

nutmeg

New member
רציתי לספר לך באמת איפה נחים

אבל לא יפה... אולי אפגע ברגשותיהם של אנשים. בכל אופן, מה זה ה"לנוח" הזה שאת כל כך מחפשת? חיים בלי מאורעות? בלי הפתעות? בלי אתגרים? בלי עניינים? בלי התמודדויות? מה?

zimes

New member
לא בלי כל הרשימה הזאת...

אלא בלי להרגיש עומס לא שפוי, ועם להנות בחיים. תמיד, ולא רק אח"כ. אני מתכוונת: לעבוד בעבודה שאתה שונא רק כדי להצליח לממן את כל הנסיעות לחו"ל מערכת קולנוע ביתית, ושאר מנעמי העולם היקרים - לא תודה. אני מעדיפה עבודה עם משכורת נמוכה יותר, ובלי הסופ"שים היקרים האלה (שנחוצים כדי לנוח מהקושי של העבודה השנואה). (יש לי חברים כאלה: כל הזמן מתלוננים על המצב, על הקשיים הכלכליים, הוא קורע את התחת כדי לפרנס, היא קשה לה שהוא מגיע מאוחר הביתה, ו-סתם דוגמה- אחרי שילדה, הוא שלח אותה לחו"ל לנוח. ממה? מזה שהוא לא עוזר לה
)

freedom rider

New member
כן, גם לי אמרו את זה ../images/Emo10.gif

לילדים שלי אני אומר שיתכוננו לשירות... הגדול גבר בן עשר - יש לו רק עוד 8 שנים.

zimes

New member
אל תאמין (תאמיני?) להם

נכון: אם חיים רע היום, כדי שאח"כ יהיה טוב - מפספסים את כל הפואנטה. לדעתי, צריך לחיות כך שנהנים היום, עם מעט מחשבה על העתיד. בהצלחה!

dana2909

New member
אני חושבת שהוא התכוון יותר

למרדף הבלתי פוסק אחרי השגים ומטרות. אלה לא בהכרח חיים רעים, השאלה היא מה אתה עושה כשאתה משיג את המטרות האלה? האם הם בכלל בהשיג ידך או שאתה בכלל רודף אחרי הזנב של עצמך (מי אמר אנג´י???). אני מניחה שאדם שאפתן מציב לעצמו מטרות כאלה או אחרות, ובכל פעם שהוא משיג אחת.. באה אחת נוספת.. בסוף התיכון מרגישים את זה די חזק, כי המרדף המטורף הזה אחרי הבגרויות בהחלט יכול להוציא אותך לא שפוי, אבל אתה יכול לבחור לחיות את החיים האלה אחרת. למצוא לעצמך עבודה בינונית לחלוטין, לא לחפש קידום לא לחפש תמריצים, לא יהיו לך שום מטרות להשיג מעבר ללסיים את היום, אבל אתה יודע מה? אני חושבת שתמצא את זה די משעמם, כי אם כבר עכשיו אתה מציב לעצמך מטרות כאלה שאתה מעוניין "לרדוף" אחריהם, אולי חיים כאלה לא מתאימים לך.. אולי המטרות הנוכחיות שלך פשוט גבוהות מדי, אז תנמיך אותם... קצת

zimes

New member
גם אני התכונתי לזה.

לרדוף אחרי הישיגים ומטרות שאתה בוחר זה דבר אחד. כשהמטרות הן "כדי לפתוח דלתות", זה כבר מיותר, לדעתי. למשל: לעשוץ בגרות פיסיקלית כי כך קל יותר להתקבל לטכניון, כשאתה מתענין בכלל בביולוגיה, ורוצה להיות ביולוג. תעשה בגרות ביולוגית, תתקבל, ותשלים את הפיסיקה כשתצטרך אותה.

מנוחה?

משהו פעם אמר לי שלא צריך לחכות לכלום עכשיו זה הזמן לעשות כל מה שאנחנו רוצים לנוח לבלות לצחוק צריך להנות מכל רגע וזה עניין של החלטה חוץ מזה לא ברור לי מהיכן הלחץ שלך אם זה מלחץ של ילדים אז תדעי שזה זמני והם גדלים ואז הלחצים אחרים אם זה מלחצי פרנסה אז תדעי שגם זה זמני והכל משתפר עם השנים אבל עכשיו זה הזמן להיות מאושרת ולא לחכות עד שהילדים יגדלו עד שנתחתן עד שנתגרש וכו´ תאהבי כאילו אף פעם לא נפגע תרקדי כאילו אף אחד לא רואה תשירי כאילו שאף פעם לא זייפת ותחיי כאילו אין מחר תראי שהדברים נראים אחרת פנינה

תגידי, הוצאת את סימני הפיסוק

לשנת שבתון?!?! ולטוויגי, שמי שלא שם לב, הוא בחור: אתה צודק, מן הסתם, לגבי העובדה שכל שלב שאתה מסיים ומשום מה משוכנע שהגעת למנוחה ולנחלה - מתברר כסתם עוד שלב והבא אפילו יותר קשה. מצד שני, אתה יכול להסתכל על זה ולומר: סיימתי את זה, הצלחתי לשרוד, ועכשיו נראה אם גם בשלב הבא יהיה לי מעניין כמו שהיה מקודם. הלחץ וההשגיות היא אך ורק בראש. אם תדע למצות כל שלב, להינות ממנו, וללמוד משהו תוך כדי, ההשגיות היא איפשהו במקום האחד לפני אחרון ברשימה. אם אתה מרגיש שאתה צריך להשיג, להוכיח ולנצח, מן הסתם נדונת לחיים שלמים כאלה. אם תוכל לחשוב על החיים בתור משהו שהוא מהנה, מעניין ומשעשע, לא יעניינו אותך הישגים והצלחות - הם כבר יבואו לבד.

למעלה