יש לי שאלה

Papito

New member
יש לי שאלה

אבל לפני שאשאל רק אציין שזה אחד מהפורומים היותר טובים שאני עוקב אחריהם, יש פה הרבה אהבה בין המשתמשים, הרבה ידע רץ פה. יוזמות מיוחדות של הפורום (חידון שבועי, תחרות גיטריסטים - שאני עוקב אחריה בצמאון, שבועות מיוחדים...), והרבה כבוד. ללא ספק פורום מעולה! עלו והצליחו! רציתי לשאול אם דנים פה גם על אגדות בלוז או שמשאירים את זה לפורום ג´אז ובלוז הגווע?

hells bells

New member
אם כבר העלת את נושא הבלוז!

אני רוצה להמליץ על תקליט בלוז נדיר ביופיו שנקרא Blues Helping ההרכב הוא Love Sculpture שירים מופלאים! כמה חיכיתי שהתקליט יצא כבר בגירסת ה- CD והיה שווה לחכות.

Grimble Grumble

New member
בלוז כן, ג´ז כמעט ולא

גאוני בלוז כאריק קלפטון, גארי מור, סטיבי ריי ווהן, ג´ף בק ועוד כבר מזמן עברו כל וועדת קבלה אפשרית פה... אמנם בלוזיסטים כבדים כמו בי בי קינג מקבלים פה פחות כבוד כי הם לא ממש רוק, אבל בכל זאת...

Papito

New member
הבנתי, תודה

כי תהיתי מדוע גיטריסט כביבי קינג שהשפיע על כמה וכמה אמנים שנמצאים בתחרות לא מופיע

the thrill is gone

אך BB מלך הגיטרה, בהחלט ענק אדיר, למרה הצער (או השמחה) זה פורום שעוסק ברוק ולא בבלוז, הקשר העמוק בין הבלוז לרוק (כמו שאמר מאדי ווטרס: לבלוז נולד ילד וקוראים לו רוק אנד רול), מוביל לכך שאומנים שעובדים על הקו בין בלוז לרוק (בעצם בין בלוז רוק לבלוז טהור) הם חלק מכובד מהפורום הזה, ולחקם שמור מקום כבוד בקרב 50% מההנהלה, וחלק ניכר מהכותבים, אמני בלוז טהורים כמו BB המלך זוכים פה לאיזכורים מעטים, שכן הם לא שייכים לעולם הרוק. אבל אם כבר הוזכר פה בי בי קינג, אני רוצה להזכיר איש בלוז ענק שבעיני, למרות שמת מבלי לשמוע את המילה רוק או רוק אנד רול, הוא אגדת הרוק המקורית הראשונה: Robert Johnson נגן הבלוז הענק משנות ה 30 שנפטר בשנת 1938 והוא בן 27 בלבד. ג´ונסון, על אף גילו הצעיר כשמת, וההקלטות המועטות שהשאיר מאחוריו, היה ההשארה לאמנים ענקיים כמו הנדריקס, קלפטון, מור ובעצם כל אחד מהגיטריסטים הגדולים שאנחנו מדברים עליהם (כולל בי בי קינג), למרבה הצער הוא נותר אלמוני עבור הציבור הרחב שאינו מעורה בסצנת הבלוז של שנות ה 30.

LadyG

New member
ואם כבר אוזכר רוברט ג´ונסון האגדי

אז מספר אנקדוטות קטנות: עליו נאמר Robert Johnson is the Blues עליו סופר הסיפור על מכירת נפשו לשטן אי שם בהצטלבות Crossroads בדלתא של נהר המיסיסיפי ושם כנראה המקום למי מכם שחושק לנגן כמו ג´ימי פייג´ או להבדיל השבדי, זה המקום לסגור דילים עם השטן. וסופו שהורעל על ידי בעל קנאי. כנראה שלא ידע לבחור נשים נכון.

Papito

New member
רוברט ג´ונסון הוא ללא ספק

אחד הנגנים שאני הכי מעריך בכלל ולא ידעתי שהוא היווה השפעה לביבי וג´ימי ועכשיו אני סופסוף מבין את ההערכה שלי אליו תודה רבה!

hells bells

New member
עוד בלוזיסט אחד מדלתת המיסיסיפי.

ג´וש וואיט שר בלוזים שורשיים מעימקי נשמתו השחורה. מומלץ ביותר.

ho lord i´ve gut the blues

אם כבר נזרקנו לדלתה של המיססיפי, אז הנה האבא של כולם, האיש ש BB מלך מלך ישראל אמר שהוא ההשפעה הכי גדולה שלו: T-Bone Walker, שבא אלינו מטקסס דווקא. בעוד אלפי שנים ישאלו עדיין מי המציא את הגלגל וישארו ללא תשובה אמיתית, אבל לגבי ההמצאה החשובה באמת של האנושות, הגיטרה החשמלית, הרי שהתשובה ברורה: מי שהיה הראשון שחישמל את הגיטרה ולא התחשמל בעצמו הוא T- Bone היקר. עוד בשנות השלושים היה טי בון, שניחן בבצורת נגינה מאוד משונה, מחבר את הגיטרה שלו למגבר בשביל ליצור צליל מיוחד ומחשמל, אותו כולנו (כך אני מקווה) מכירים ואוהבים. טי בון הלך לעולמו בשנת 1975, כשהוא משאיר מאוחריו מורשה ארוכה ומפוארת, ואלפי מעריצים החל מבן תקופתו רוברט ג´ונסון, ועד לנגנים מודרנים דוגמת ג´ימי פייג´, אריק קלפטון וג´ימי הנדריקס.

dylan

New member
ואם כבר נפתח שרשור בלוז...

אז מישהו מכיר את blind willie mctell הגעתי אליו דרך דילן (דהה..), קניתי דיסק אוסף שלו והוא מצויין, הבעיה היא שאני לא מכיר כמעט בלוז, ככה שאני לא יכול לשפוט אותו ביחס לאחרים.. באול-מיוזיק (הקישור המצורף..) כתוב שהוא מהגיטריסטים והזמרים הכי טובים שהיו בבלוז, דילן שר שnobody sings the blues like blind willie mctell וגם עשה קאבר לשיר שלו באחד משני אלבומי הקאברים הבלוזיים שהוא הוציא.. עוד מישהו מכיר? יודע? שמע? ראה?

LadyG

New member
ואם כבר פתחנו שרות לינקים

אז עד הסוף. בהחלט מוכר, ידוע ואהוב וגם אני דרך אגב התוודעתי אליו משירו של דילן.

למעלה