יש לי שאלה

חסויH

New member
יש לי שאלה

ראיתי כמה וכמה פרקים של "סימפסונ´ס" במהלך חיי ובאמת זה סבבה. רציתי לדעת למה אנשים מתמכרים לזה? מה הם רואים בסידרה שאני לא רואה? למה הם כל כך אוהבים אותה?

sideshow

New member
אז אנסה לענות לך...

שאלה קצת פילוסופית, אבל אני אנסה לדבר בשם עצמי. התמכרתי לסדרה הזאת בהגיל צעיר יחסית, גיל 7, ואני צופה כבר כ-11 שנים מהפרק הראשון. בהתחלה התלהבתי בגלל הצבעוניות, והאנימציה המגניבה של הסדרה. בחלוף הזמן התחלתי ממש לאהוב את דמויות המשפחה הצהובה ושאר תושבי העיר. באופן כללי, אני מניח שהשילוב של הבדיחות המצוינות, הסלבריטאים המגוונים, ועלילות הומורסטיות זה מה שמושך אותי ורבים אחרים לצפות בסדרה. מקווה שעניתי על שאלתך. שלום.

חסויH

New member
ברמת העיקרון כן

אבל לפי מה שהבנתי זו סידרה עמוקה בעלת רבדים עמוקים רק על בסיס קמי. אני אישית לא מצליחה לראות את זה. זה נכון?

איליה.

New member
בסימפסונים יש הרבה סאטירה.

אם שמים לב לכל מלה שנאמרת (באנגלית! לא בתרגום העברי, שהוא כמו תמיד גרוע), עושים pause על כל כיתוב או שלט, יש הרבה פרטים סאטיריים קטנים שחומקים מהעין בצפיה ראשונה.

חסויH

New member
כשאני חושב על זה עכשיו

מי שלא יודעטוב אנגלית לא יכול ממש להנות מהסידרה. בבבבבבבבבבבאאאאאאאאאאאאססססססססססססססססססהההההההההההההההההה!!!!!!!!!!

ליטן א

New member
הסידרה היא מאוד פילוסופית בנוסף לכל

בנוסף לכל הקומדיה, הבאמת מצחיקה, יש בתוכנית גם רובד מאוד פילוסופי ומלמד.. הרבה פעמים אנחנו עושים בכיתה כל מיני דיונים שקשורים לכל מיני נושאים מרתקים. לא קורה פעם אחת שאני (או מישהו שרואה סימפסון) לא אומר: "וואו, זה בדיוק כמו בפרק ההוא בסימפסון..."

hospital_food

New member
וואלה?!

"וואו, זה בדיוק כמו בפרק ההוא בסימפסון..." נהוג יותר לשייך את המשפט הזה ל"סיינפלד". בחיים לא שמעתי מישהו אומר אותה לגביי סימפסון, אולי תביא דוגמאות? ----- חייב להסכים עם "חסוי",בתור אחד שראה את כל הפרקים ששודרו עד כה בארץ אני חושב שסימפסון סדרה מעולה ומצויינת, אבל אני לא מוצא אותה יותר מידי מתוכמת וגאונית,סאות´פרק למשל עושה סאטירה הרבה יותר טובה ועוקצנית, בסימפסון יש יותר את השמרנות והפטריוטיות האמריקאית שאני לא כך כך אוהב.

ליטן א

New member
סתם דוגמא..

הנה, לפני כמה ימים, אחרי שכבר כתבתי את ההודעה הזאת, היה לנו דיון, כחלק משעת המחנך, על מסכות שהאנשים עושים בחיים שלהם.. אז אמרתי - שזה בדיוק כמו הפרק ההוא בסימפסון, הוריקנדי, שבו מתגלה המסכה האמיתית של נד, שכל פעם שהוא רוצה לקלל מישהו, הוא אומר איזהשהו "דידלי" כזה, עד שרואים, שאי אפשר לשמור על החזות הזאת לנצח, ומתישהו זה התפוצץ לו בפנים.. פשוט התאים כמו כפפה לנושא השיעור..

obie

New member
בקיצור

הרבה אנשים (טיפשים) חושבים שבגלל שסימפסון מצוייר אז זה לילדים קטנים, אז זה לא. זה סדרה לאנשים מבוגרים שמבינים אנגלית. אני זוכר שהייתי קטן ראיתי פרקים, ואחרי זה שגדלתי ראיתי אותם שוב וגיליתי מלא דברים שלא הבנתי שהייתי קטן.

homart

New member
תשובה

לפי דעתי הממכר בסידרה הוא שהיא לא הולכת לפי אורח חיים רגיל של משפחה רגילה וגם הסידרה הזו לא אמורה להעביר שום דבר ,חוץ מזה אנשים צריכים קצת לצחוק לפעמים.

למעלה