יש לי שאלה.

יש לי שאלה.

לאחרונה מצאתי ספר בביתי, תחת השם "רזיאל המלאך". למישהו יש מושג מהו ספר זה, מיהו כותבו ומה תוכנו? בנוסף,ברצוני לציין את דעתי בקשר ליהדות המודרנית-אני מאמינה שיש לשוב למקור. ליהדות המקורית, בלי התוספות, בלי חלקים שלמים מהתנך, דברי האלוהים נטו. זו היהדות כמו שאלוהינו רצה שהיא תהיה.

asaf2000

New member
רזיאל המלך

זה ספר קבלה עתיק. כתוב שם על כל מיני סגולות וקמיעות. אני חושב שהיום הכי טוב להתפלל לה´ ולקרוא תהילים, אנחנו לא ברמה של להתעסק עם הדברים שכתובים שם. נדמה לי שיש עוד ספר שנקרא "רפאל המלאך" גם כן עם סגולות. לגבי דעתך על היהדות, מה הכוונה תוספות? עפ"י האמונה היהודית בהר סיני ניתנה ע"י הקב"ה התורה שבכתב והתורה שבע"פ שמסבירה איך לקיים את החוקים הכתובים בתורה שבכתב וכל מי שלא מאמין למאמר אחד של חז"ל שכתוב בתורה שבע"פ נחשב כופר. התורה שבכתב ושבע"פ הם המקור.

Kfirwi

New member
על הספר הנדון

כמו שנאמר כאן, בספר באמת יש "סגולות וקמיעות" . אבל בעצם יש שם הרבה והרבה יותר מזה. אני קראתי את הספר, וקטונתי מלומר שהבנתי אלפית ממה שנכתב שם. אבל גם מקריאה זו שקראתי קיבלתי אור והספר דבק בי, ממש כשם שקוראים בתנ"ך וניתן להרגיש את הדבקות האור הפנימי שהתנ"ך נותן בך. הספר הנדון בשאלתך הוא לא ספר למוח, לא להבנה , כך אמר לי בפשט המוכר בחנות, אבל ראיתי מעבר לפשט של מילותיו. כתבתי לך כי כשאמרת ש"מצאת" את הספר הזה בבית, היתה לי התחושה שעלי לומר לך לבחון בו, ולקרוא בו. גם אם לא תביני את משמעות המילים של החיצוניות דפנימיות, הפנימיות דפנימיות של הספר תדבק בך. זהו ספר מיוחד. ולגבי הספר השני, רפ´ המלאך, עלי לומר ששונה הוא לגמרי מהספר הנדון, וברפ´ שאני מכיר יש רק סגולות וקמיעות. אין יאוש בעולם!! :)

למעלה