יש לי שאלה...

• פותח הנושא PFM
  • פורסם בתאריך

PFM

New member
יש לי שאלה...

בס"ד מה זה EMC First Responder? אשמח לקבל תשובות

PFM

New member
ואם כבר התחלתי...

בס"ד אז עוד שאלה: מה זה Micu Paramedic?

sbenzvi

New member
MICU

MICU - MOBILE INTENSIVE CARE UNIT FIRST RESPONDER - הכוונה לאדם שמשמש כמענה ראשוני. אבל במקום לפרט אני אתן לדני לענות (יש לו עבודה שלמה בנושא....)

The_VIP

New member
לפי מה שאני יודע...

FR - FIRST RESPONDER זה אנשים שהוכשרו בקורס דומה למשהו בין קורס 44 לקורס 24. MICU MEDIC - חובש נט"ן

paradan

New member
FR= בערך מקביל לקורס 88 של מד"א

בארה"ב סוג זה של הכשרה נועד לאנשים הנותנים מענה ראשוני עד להגעת צוות רפואי של EMT-B או פאראמדיקים - פעילות הדומה לחברי גדוד הכוננים של מד"א. קורס זה מועבר לאנשי כוחות חילוץ וביטחון בעיקר.

PFM

New member
EMT-B?!

בס"ד OK... מה זה אי אם טי בי?
ותחליטו כבר: FR זה כונן, מע"ר60 או חובש 88? EMT זה חובש 88, לא?

paradan

New member
אז ככה

בארץ קיימות כמה הכשרות של צוות רפואי (טרום בית חולים) ולהן מקבילות אמריקאיות ברורות עפ"י רמת ההכשרה*: פאראמדיק - (EMT-P (Paramedic חובש בכיר - (EMT-I (Intermediate חובש רפואת חירום - (EMT-B (basic מע"ר בכיר** - First Responder מע"ר - אין קורס אמריקאי רשמי מקביל בדיוק. FR היא איננה הכשרה של איש צוות של אמבולנס. המינימום הנדרש באיוש של אמבולנס זה EMT-B. *=ברמת ההכשרה אני מתכוון כפי שהיא מופיע בתוכניות הלימודים האמריקאיות הרשמיות כפי שהן מפורסמות ע"י משרד התחבורה האמריקאי (ה-DOT), שם הוא המשרד שאחראי על עניין הEMS. **= אקדים ואומר, כן, יש עדיין קורס כזה שנקרא מע"ר בכיר או קורס 88.

Nייט

New member
תיקון

1)לא בכל מקום יש EMT-I בפרוטוקול. 2)ברוב המקומות יש EMT-CC (Critical Care( שזה טיפה פחות מ EMT-I 3)כל אחד (עם קצת ידע בסיסי שיודע איפה נמצא כל דבר באמבולנס) יכול לאייש אמבולנס אבל צריך לפחות EMT-B אחד בשביל לטפל.

PFM

New member
שאלה:

בס"ד מה הבדל מבחינת ידע בין מע"ר בכיר לבין נהג? הרי שניהם עושים 88(אני מתכוון בארץ), רק לנהג מוסיפים גם נוהלים... תודה! שבת שלום וחנוכה שמח!

למעלה